0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #740 -: Май 31, 2018, 13:48:35 pm »
Ива,
колкото и да имаш доверие на гинеколога си,горещо те съветвам да отидеш  при репродуктивен специалист.Аз отидох на 6ия месец като не ставаше.
За ИР ,и друг път съм го писала,моите резултати бяха в референтите стойности,но ендокринолога не ги гледа а смята нейни си умножения и ми изписа лекарства ,така че не се надявай да ги разчетеш сама.Намери добър ендокринолог ,който ще те насочи към нужните изследвания спрямо цялата ти история-минали състояния ,фамилна обремененост и т.н.
Точице ,взе ли целия болничен който ти дават?Така ще имаш време да се възстановиш психически
« Последна редакция: Май 31, 2018, 14:15:36 pm от Слънчицето »
« Отговор #741 -: Май 31, 2018, 13:59:26 pm »
Благодаря, Слънчице, д-р Савова е репродуктивен специалист и работи в болница "Щерев". Колкото до ИР, забелязах, че дори и в норми, глюкозата в комбинация с инсулина понякога показват ИР, така че си много права, че няма да мога да ги разчета сама  :oops: Ще помоля гинеколожката да ги погледне, а ако не е възможно за нея, ще се обърна и към ендокринолог, но...все пак ми се иска да си пусна и всички хормони и тогава да посетя ендокринолог, за да не ходя само за това  :oops: Иначе фамилна обремененост имам от страна на баба ми по майчина линия, тя беше диагностицирана с диабет 2 тип на около 80 годишна възраст и в следствие на усложненията от него почина, това се случи и с две от трите й сестри. Други роднини нямам с такива проблеми. Досега винаги всички изследвания са ми били в норма, дори и по време на бременностите, но годините си минават и винаги има опасност да се прояви нещо такова, а борбата с килограмите си я имам цял живот, брат ми и баща ми също, майка ми не, така че е добре да тръгна и в тази посока... :?
« Отговор #742 -: Май 31, 2018, 15:15:33 pm »
Добре дошла Ива :)
Момичета, мина ми прегледа. Един фоликул 19мм пак в ляво. Десния ми яйчник нещо си поспива :D В неделя правим инсеминация номер 2 :)
*
« Отговор #743 -: Май 31, 2018, 15:20:56 pm »
Танче, не знам защо, но се развълнувах все едно на мен ще ми правят  :bighug:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #744 -: Май 31, 2018, 15:21:42 pm »
Благодаря, Таня
Много стиснати палци от мен за неделя!!! Все си мисля, че аз като дойдох, трябва пък вече някой да изпратим...а защо не и повече  :D
« Отговор #745 -: Май 31, 2018, 15:38:36 pm »
И на мен ми е едно приповдигнато. Този път съм си отгледала хубав фоликул :)
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #746 -: Май 31, 2018, 16:56:02 pm »
Таня, хайде тебе да гоним от групата :) успех !!!
Слънце взех си две седмици. Какво да правя вкъщи .. по-добре между хора да ми минава времето. Аз съм на приливи и отливи. Става ми тъжно, мъчно, ревливо, после идва вълната на оптимизъм и надежда. Ей така си живея...  :D
Ама ще взема да засиля малко положителните вълни, виж ти ми се открехнал късмета.
« Отговор #747 -: Май 31, 2018, 17:05:35 pm »
Здравейте душички,скоро не бях влизала да ви видя,имах доста задачи. Точице много съжалявам за това през което преминаваш миличка,бъди силна и не губи вяра,твоето бебче те чака... на всички останали пожелавам успех в постигането на така бленуваната цел
« Отговор #748 -: Май 31, 2018, 17:29:58 pm »
Танче,стискам палци в понеделник.
Точице,бързо възстановяване. Следващия опит е твоя
« Отговор #749 -: Май 31, 2018, 18:15:53 pm »
Таня, браво за хубавия фоликул и успех.
Добре дошли на новите момичета, успех и на вас и скоро да се похвалите с добри новини. Същото се отнася и за Тери, Маги и Хтистинчето, стискам палци :)
 Маги, какво става с твоите фоликулчета, растат ли? Христинче, твоя трансфер не се ли знае вече кога ще е?
Точице, бързо възстановяване, почивай сега и се настройвай позитивно за следващия опит. Права си, че поне сега няма да мислиш и да се птитесняваш за този вариант.
Момичета, на мен днес ми сложиха първата инжекция и обратното броене официално започна  :lol:
« Отговор #750 -: Май 31, 2018, 22:14:31 pm »
Таня успех ти пожелавам и дано след няколко седмици да видиш + теста :) Иии точица разбира се.

Точицее ти си силна жена! Вярвай че след всичко лошо ще дойде и доброто.

Михаела, утре ми е прегледа...та предполагам че утре доктора ще каже кога ще връщаме снежинки. Надявам се лигавицата и хормоните да са ок.

Малко да ви разведря.. пък аз да се изфукам. Смених си вертикалните щори които бяха на 6г.. с перденца най-накрая... таа да ви ги покажа :)))
*
« Отговор #751 -: Май 31, 2018, 22:27:53 pm »
Зарежи пердетата, виж колко е готин холааааа. Много е хубаво, пожелавам ти скоро да има повръщано по новите перденца и памперси по хубавите дивани.
*
« Отговор #752 -: Май 31, 2018, 23:25:21 pm »
Михаела,
това ли са 6 месечните инжекции спиращи цикъла   :?.Дано ти понесат добре.Танче,успех на инсеминацията :crossfingers:
Христинче,успех утре и на теб:)
« Отговор #753 -: Юни 01, 2018, 06:33:04 am »
Христинче, стискам палци утре всичко да е повече от добре и тези дни да ти върнат снежинките. Честито за новите перденца, създават много уют за разлика от вертикалните щори, въпреки че и аз съм с такива. Но като видях твойте перденца се позамислих  :lol:
Слънчице, да те са, радвам се че най - накрая започнаха и да минава времето, че си е доста отлагане :)
*
« Отговор #754 -: Юни 01, 2018, 08:45:55 am »
Благодаря ви за голямата подкрепа момичета!Много сте ми скъпи!

Христинче, чакаме те след прегледа!Много готино е станало с пердетата!

Таня, стискам палци за успех!

Точица, прегръщам те силно!Нямаш на идея колко сили даваш на околните!

Успех на всички момичета!

« Отговор #755 -: Юни 01, 2018, 12:28:07 pm »
Незнам защо бях останала с впечатление, че фонда поема ЗЕТ следващия месец или цикъл след пункция. Оказва се че фонда поема ЗЕТ единствено ако си имал свеж трансфер след пункцията и опита е неуспешен... та в такъв случай фонда поема след това и замръзения трансфер.. Ама много глупаво са го измислили... няма що 😡
*
« Отговор #756 -: Юни 01, 2018, 12:39:54 pm »
Сериозно?Сега ме караш да чета!Ние внесохме предложение да се поема ЗЕТ ако няма свеж трансфер и се наложи да се отложи!

Значи сега четох, аз не видях изрично да пише, че трябва ЗЕТ да е след свеж ембриотрансфер.

) (изм. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.20
18 г.) трансфер на свежи ембриони;
д) (доп. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.20
18 г.) криоконсервация на
предимплантационни ембриони или на яйцеклетки (в сл
учаите по чл. 26, ал. 1, т. 6);
е) (нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.20
18 г.) трансфер на размразени
ембриони, които са криоконсервирани със средства от
 центъра - необходимите
ехографски прегледи, размразяване на ембрионите, ку
лтивиране при нужда и
ембриотрансфер;
« Последна редакция: Юни 01, 2018, 12:58:12 pm от magi_st »

« Отговор #757 -: Юни 01, 2018, 12:57:10 pm »
Ами и аз сега четох... ама никъде не пише че ако няма двеж трансфер опита приключва или нещо такова... Пише си че фонда поема един фреш и един зет.. Ама те ми обясняват че ако няма фреш опита по-фонда приключва... Опитвам се да се свържа с фонда но не си вдигат телефоните за да ги попитам....
*
« Отговор #758 -: Юни 01, 2018, 12:59:02 pm »
Писали сме едновременно и аз това прочетох и няма логика казаното от клиниката.На 9-ти ще бъде г-жа Георгиева и мога да я питам, ама ти е далеко на теб.

*
« Отговор #759 -: Юни 01, 2018, 13:02:55 pm »
Хриси, пробвай на този номер, на мен на него ми вдигнаха само +359 (2) 895 31 46