Само DHEA пия и фолиева. Тоя месец си взех и селен .
Аз имам остър недостиг на витамин D , но никой лекар не му обръща внимание . Варира между 11-17 при стойност на лабораторията 30 - 70; /дефицит:<20,недостиг:21 - 29 /( личената, кварталният гинеколог, ендо дори и репродуктивният ми специалист даже ме попита " Сигурно и витамин B12 изследва..?") .
B12 наистина го изследвах. Два пъти понеже го правех на своя глава и не знаех, че не трябва 14 дни преди изследването да съм пила витамини, а аз от 3 години жуля фолиева и тя е над горната ми граница вече. Първото изследване на B12 с прием на витамини и особено на фолиева е
Vit B12 543.40 pg/ml 197 - 866
Второто изследване след НЕ пиене на витамини 14 дни.
B12 431.10 pg/ml 197 - 866
фолиева 17.51 ng/ml 3.10-17.50 дефицит при стойност <2.20
За 14 дни B12 падна според мен драстично. Според мен стойностите са ми в норма заради фолиевата...., но това е само според мен, лекарите не мислят така.
Пих един месец B12 и витамин D и пропишках кръв. Без болка. Още една драма с личният ми лекар. Изпрати ме на ехограф. Слава Богу нямах туморни образувани, видяха се песъчинки. И личната реши, че проблема е решен. На своя глава си пуснах урина. Оказа се, че има бактерия, търча пак при док. Не ми обърна внимание пуснах си пак на своя глава стерила с антибиограма и ООО чудо ешерихия... Добре, че през живота си антибиотик сам пила има-няма 4-5 пъти та утрепах гадините.
Пих един месец Вигантол и се притеснявам дали от него не са се образували песъчинките? Преди половин година нямах пясък.
Pav-la, знам, че лекар трябва да прецени...,но ще те питам при това, че за две седмици падна със 100 B12 мислиш ли, че мога да си навредя, ако пак започна да го пия. ( имам почти всички симптоми за недостатък)?
Четох мнение, че за по-безопасно от предозиране може да се пие през ден( за 24ч организма се чистел от B12, не знам колко е вярно) .
Ника ти ми е познат явно от преди когато пишех тук. Забравила съм историята ти
, но ти желая бързо преместване в бременната тема
, както и на всички момичета разбира се
Едно време често "слагахме маса" вечер. Някои момичета с които си пишехме вече имат второ, при други е на път. Така, че кураж ние сме следващите