0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #500 -: Май 21, 2018, 21:04:19 pm »
Тери, ако правилно съм те разбрала ти се притесняваш за две неща- да не изпуснете О и да не стане Мишо да даде материал за СГ и да трябва на другия ден да дава за инсеминация, нали?
Аз веднъж имах стимулация с  кломифен цитрат и О ми беше по- късно от обикновено. Също така се пукат фоликулите на малко по- голям размер уж. Лекарката ти е наясно с твоите "особености". Ако много се притесняваш я попитай.
За Мишо- при нас ни искат един ден въздържание. Вечерта на Овитрел/Прегнил последно секс, за да се "възбуди" лигавицата. Така, че един ден е достатъчен явно.
Стискам силно палци.

Късмет на всички!
« Отговор #501 -: Май 21, 2018, 21:06:47 pm »
Момичета, аз много се изнервих с тази моята овулация и тестовете... Днес ми е 18 ден от Ц и още теста не отчита овулация, което  osi_7. За мен не е нетипично и на 20 ден да е, ама... Аз друго чувствам, имам лека остра болка в единия яйчник от снощи, каквато винаги имам около овулация, ама дали е преди, дали е след нея не знам, но си се чувствам като в овулация  :oops:, 4 дена вече теста ми показва висока фертилност, т. Е. Са ми се качили нивата на естрогена, ама докога да го чакам тоя LH пик, само един тест ми остана  :D Днес си взех от обикновените тест лентички и направих един ии втората чертичка беше доста бледа. Не знам какво да си мисля, аз уж за успокоение ги взех тези тестове, а то обратното стана, измъчихме мм с тоя кекс  :D Ако е ановулаторен месец теста дали ще засече пак повишаване на естрогена? Извинявам се за мрънкането, но знам, че само вие ще разберете.
Маги мей, прави вече тест да ни за радваш, дано, дано!
Точице как се чувстваш?
Хайде, Тери, дано има и семинария с успешен край съвсем скоро!
Успех на всички
 :bighug:
*
« Отговор #502 -: Май 21, 2018, 21:16:13 pm »
Тери,
сега събота или неделя ще е инсеминацията нали?Малей,представяш ли си?След няколко дни може да си бременна? :dance2:
Точице,в какво отделение си?Чистичко ли е?Дано е приветливо да не се потискаш допълнително.Ще расте ЧХГ ,ще видиш :crossfingers:
Helianthus,аз затова не ги правя ,в момента че много се напрягам.Чудя се въобще трябва ли ми тоз тест,като правим секс почти всяка вечер?
*
« Отговор #503 -: Май 21, 2018, 21:17:57 pm »
HELIANTHUS, това ти е първи цикъл след аборта, нали?
Това може да обърква теста, макар че той се "индивидуализира". След първия ден отчита повишаването. Тоест първият ден е базата за хормоните. В въпросите съм Клиър блу има подобен въпрос и там е обяснено, че при повече от 4 дена усмихнато, мигащо човече, това означава, че най- вероятно е имало О, но не е било толкова голямо увеличението на хормоните.
Аз много ги харесвам тези тестове. Първият път е малко объркващ. Аз си взимах и обикновени лентички. Всички тестове ги правих сутрин с първата урина. Дигиталният е задължително, а обикновения- на мен ми отчиташе най- правилно. Правя дигитален от 2-3 дена преди О (поне както предполагам), а обикновен 2 дена преди дигиталния.

Много объркано стана, но се надявам да ме разбра. На дигиталния съм специалист :lol:
« Отговор #504 -: Май 21, 2018, 21:39:51 pm »
Първият ми цикъл след аборта е, да! Разбрах те, Павла, благодаря! То и на теста си пише да се прави след втората М след бременност, ама пусто нетърпение. Аз го правя от 8 дни, от 4 има мигащо усмихнато човече. Аз си мисля че сега е О, ама никой тест не ще да потвърди  :D Бях си обещала да го карам кротко този месец, а то точно обратното стана, ама аз съм си оперирана от търпение.
Слънчице, да... Ако е имало О не би трябвало да сме я изпуснали, така че ако има да става нещо ще стане.
*
« Отговор #505 -: Май 21, 2018, 21:47:58 pm »
HELIANTHUS, просто може да е имало малко останало ЧХГ, което да бърка теста, защото ЧХГ и ЛХ са много еднакви. Следващият месец, ако сега не е станало, ще отчита правилно. Дано да не се налага да се занимаваш повече с тестове :)
*
« Отговор #506 -: Май 21, 2018, 22:06:39 pm »
Pav-la, толкова добре ми разбра притесненията, а сигурно дори аз ако си ги прочета, няма да се разбера :D Там е въпросът, че уж толкова гледам да съм информирана и питам и забравих да кажа на докторката за ранната овулация. Ама и тя изобщо не ме пита кога ми е по принцип. Нищо де, каквото-такова. Успокоихте ме, независимо какво ще излезе. На мен лично нищо друго не ми действа така добре като една терапия от Зачатие :D
Pav-la, изгубихме ти дирята на теб. Кога се чака бебето, май за лятото беше. Голяма ли си вече?
Няма да отпускам пръстите на ръцете за Точица, само включвам и тези на краката за Хриси и Магитата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #507 -: Май 21, 2018, 23:25:52 pm »
Тери, мисля, че ще се случи инсеминацията ви този месец. За да си сигурна звънни на докторката си. Обясни ѝ притесненията си. Тя може да реши да те извика малко по- рано на преглед или каквото там си реши, но поне ти ще си спокойна, че тя е наясно. Стискам много силно палци да ви е първа и последна.
Иначе аз качих 12 килограма от последните 2 стимулации. След седмица влизам в 7ми календарен и съм качила не повече от 1-2 кг плюс първоначалните 12кг.. Просто варират и не съм сигурна. Все едно не съм качила след бременността. Корем нямам голям, но аз съм висока и явно бебето се" разпределя". Иначе терминът ми е за 28-29 август. В тази тема гледам да не пиша за бременност, защото на мен лично ми беше досадно да чета тук бременни. Има си отделна тема. Други неща са на дневен ред.
« Отговор #508 -: Май 22, 2018, 07:39:03 am »
Добро утрооо. Момичета по-отрицателен няма как да ми е теста,а няма изглед и да ми идва скоро. 30 ден ми е, май вариантите са да изчакам или да си запиша час доктора да ме види. Не знам....
*
« Отговор #509 -: Май 22, 2018, 09:17:25 am »
Ех, Меги кураж!

Точице с теб сме, всеки ден си мисля за теб!

Тери, не го мисли.Докторката те вика на преглед и преценява как растат фоликулите.Имай в предвид, че дори една лека стимулация може да промени скоростта на растежа им!Ще го вземе в предвид тя това!Ще направите ИНСЕ!

На мен ми свършиха противозачатъчните и чакам цикъл!Най-накрая свършиха, че щях да полудея.

*
« Отговор #510 -: Май 22, 2018, 10:24:35 am »
Magi mei, съжалявам. Не се обезкуражавай. Изчакай още ден-два и се обади на докторът. На мен един доктор за Дуфастон ми казваше от 16 до 25 ден и до 7 дена ще ти дойде. Ти май не си стигнала до 7 дена.
Аз реших все пак да питам докторката, клиниката ми е по пътя за работа и минах през там. По принцип каза, че ранната овулация не е проблем, защото те контролират овулацията. Но за всеки случай ме вика утре да ида да ме види.
На мен не ми е толкова важно този месец да направим инсеминация, просто се ядосвах на себе си как като влезе човек в кабинета и забравя всичко, което трябва да пита. То правилно са си казали хората да се записва.
Pav-la, пиши си. Че ние пък не смеем да пишем из другата тема. Едно е да задаваш много въпроси силно конкретни за бременност, не че е лошо, но на някое момиче може да му стана кофти. Ама друго е да си кажеш две приказки как вървят нещата при теб. И Катето затова спря да пише, гледам я че влиза, ама не смее да каже как е :(
Нещо много се раздвижи на пролет темата, процедури, цветни снимки се плануват, инсеминации. Нека така времето на очакване минава по-бързо.
*
« Отговор #511 -: Май 22, 2018, 11:40:00 am »
Дааа,
много процедури,дано са успешни за всички.Аз се вълнувам за всяко момиче,макар че вече само чакам срока ми от 6 месеца за спонтанна бременност,и не съм в процедура не мога да спра да влизам тук.А на бременните момичета какво да кажа-ами разбира се,че ще пишат ,от всеки пост може да научим нещо ново,а и нашата тема е много интересна и пълна с емоции.
« Отговор #512 -: Май 22, 2018, 11:50:54 am »
Благодаря ви момичета за подкрепата, не съм се обезкуражила,мякар че ми се искаше да е станало. Доста неща ми се насъбраха за които да мисля (сватбата ни юли месец, търсим си жилище да си купим) , и не остава време да се самосъжалявам :)
Слънчице, какво имаш предвид под 6 месеца срок за спонтанна бременност? Д-р Цветков не е от приказливите и подробни доктори, та  аз се чудя до кога ще ми изписва лекаратва и ще чакаме да стане спонтанно, но явно те си имат лекарите някакъв срок до предприемането на по-сериозни мерки.
Точице как си днес?
*
« Отговор #513 -: Май 22, 2018, 12:25:41 pm »
Маги мей,
моя д-р ми направи лапароскопия при която откри множество сраствания около тръбите и яйчниците,както и между тях,вследствие на стара хламидия.И ми даде 6 месеца срок да се справим сами,след това отиваме към инвитро или инсеминация.Heluanthus беше постнала един много добър текст на англ.,потърси го малко по-назад,където пише за стреса и забременяването и не само де.Но моя лекар ми каза същото.Когато семейството ми(цялата рода до 9то коляно знае моите проблеми,говоря спокойно за тях) ти каже "не го мисли" е пълна глупост,всекидневния стрес не е страшен.Но ти плануваш сватба,жилище,това оказва влияние.Но аз съм един непоправим оптимист и мисля,че каквото трябва да стане ,ще стане независимо от обстоятелствата наоколо.
*
« Отговор #514 -: Май 22, 2018, 12:41:06 pm »
Относно стреса някоя от вас много хубаво го беше казала: "Да, аз като се успокоя и на мъжа ми сперматозоидите ще тръгнат по-бързи" :D Сега го ползвам някой като ми каже да се успокоя и ще стане :D :D :D Виж пред неговите родители може бииии не бих го казала, ама много се дразня като почнат със съветите да се успокоя. А сега те как са решили, че съм неспокойна вече е друг въпрос.
Мисля, че най-криво ми е ставало от сестрата на мъжа ми. Веднъж ми беше писала да не се притеснявам, че в Англия сурогатното майчинство (тя е в Англия) е позволено и да не се притеснявам. Знам, че това е уникален жест, ако човек наистина има нужда от това. Ама как ме диагностицираха веднага, че не ставам и трябва сурогатна. Веднага към мен, не предложи донорски сперматозоиди отнякъде.
« Отговор #515 -: Май 22, 2018, 13:01:07 pm »
Хахаха някои хора са просто много не тактични Тери, и в по-голямата част смея да кажа, че са мъже.
И все пак е някакъв огромен кръговрат, в който като влезеш трудно излизаш. Гледаш да не мислиш за бебета, въпреки, че покрай теб всяка втора забременява от раз. Намираш нещо което да правиш, предпиемаш някакви мерки за да си подобриш живота, за да може като дойде малкият човек да се чувства комфортно, но пък тогава идва стреса. Явно на мен ми е малко объркано в момента, но знам че сме в правилна посока и бебето много скоро ще дойде, не знам просто го усещам. И с приятеля ми често си говорим все едно е вече на път, така го чувстваме.
Знам че всяка една от нас скоро ще стане майка, защото щом сме тук значи вървим към сбъдването на мечтите ни :)
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #516 -: Май 22, 2018, 13:05:16 pm »
Маги Мей , съжалявам за отрицателния тест.
Слънчице, много се надявам в тези си 6 месеца да забременееш. Наистина е доста голям процента на възможността за спонтанно забременяване. Аз съм жив пример. Не знам дали съм ти казвала, но и след моята лапароскопия на втория месец бях бременна... нищо че не се получи , важното беше че стана. Вярвай !
Тери, много добре знам за какво става въпрос като започнат да ти казват да се успокоиш. Дразня се и аз на това " ходете на почивки", " много си притеснена, като се успокоиш ще стане",  ... Айде да си мълчат всички и да си гледат живота.  Те почивките и добрия сън ако отпушваха тръби и подобряваха спермограми нямаше да има репродуктивни клиники.
Аз съм добре иначе.. утре ми казаха, че ако ЧХГ то е все така нагоре и няма кървене ще си ме пуснат. Някак се успокоих. Вчера дойде Др Даскалов да ме види и доста укоражително ми подейства... Но разбира се ще имам нужда и от вашите стиснати палци.
« Последна редакция: Май 22, 2018, 13:09:05 pm от To4ica13 »
*
« Отговор #517 -: Май 22, 2018, 13:15:58 pm »
В Селена ли си Точице та д-р Даскалов е минал? Него трябва да го пускат само по стаите да вдига духа на женичките по стаите. Има много ведро излъчване, много го харесвам. И тъкмо някой път се отпусне да ми разкаже някоя история извън забременяване и д-р Мели го скастри да действа по същество :D :D :D :D :D Много ми е приятно да  ходя на прегледи при тях. Но определено и от д-р Петрова съм с много добри впечатления. Само майтапи разправя. Днеска тъкмо влиза една жена в кабинете й и чувам докторката: "Хайде, мацко, сваляй гащите" :D :D :D
Стискаме силно палци, щом и д-р Даскалов те е видял, всичко е наред. Утре хубаво да се е удвоило ЧХГ и мама и бебе/бебета да си ходят вкъщи.
*
« Отговор #518 -: Май 22, 2018, 13:17:28 pm »
Точице имаш само стиснати палци!Пращам ти аз и не само,много положителна енергия.Не си ми казвала това,сега ми е първия месец след.Като те пуснат какво следва?Трябва ли да лежиш ,или ще работиш и следваш нормалния си ритъм?Знаеш ли какво си мисля?Имаш 2 бебета,кога ще те видят на ехограф?Това ходете на почивки....ходим 2 пъти годишно,е и?5 ги народих,айде да си гледат работата ,който не е минал по пътя ни ,не знае какво е.
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #519 -: Май 22, 2018, 13:42:29 pm »
Да, Тери в Селена съм. Много приятни ме изненада доктора. Сигурна съм, че ще ми е на късмет.
Като ме изписват предполагам ще ми кажат какъв режим да спазвам. Ще трябва сигурно повече да си почивам. В болнични ще съм и ще ви досаждам.  :jump12:
« Последна редакция: Май 22, 2018, 14:16:24 pm от To4ica13 »