0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #360 -: Май 15, 2018, 14:59:05 pm »
Маги мерси за подкрепата.  :bighug: силно стискам да са се получили нещата този месец. Много ще се радвам. Знам че времето минава бавно, но имай търпение. Колко време след като минат 3те дена не го чакаш Ц?
*
« Отговор #361 -: Май 15, 2018, 15:22:23 pm »
Слънцемое,
много хубаво си ги решила нещата.Дано снимката и спермограмата са супер.Това ще те успокои много.

Moon83,моя колежка забременя след като свали килограми,но тя тежеше около 130,свали 40 и стана.Със сигурност храната е важна,аз също спрях тестото,сладко по принцип не ям.Но чаша вино вечер не пропускам,намалих цигарите от 15 на 5,мъжа ми съвсем ги спря.

Маги мей,дано не е ПМС. :crossfingers:
« Отговор #362 -: Май 15, 2018, 15:42:44 pm »
Момичета помогне ми. Кажете трябва ли да се адресира пратката до някой или да се пише към ЦАР и точния адрес на стаята в която трябва да се занесат? И има ли входящ номер когато се занесат документите или прости трябва да се оставят и те се оправят?
*
« Отговор #363 -: Май 15, 2018, 15:52:27 pm »
Теглото определено има значение за хормоналния баланс. Понякога дори самите лекари карат жените да свалят някое килце или да качат. А храната мнооого влияе на организма. При сериозни хранителни режими например може човек да изпадне в липса на овулация (често срещано при фитнес манияци). И по същия начин намаляването на някои храни влияе благотворно. Един глутен например  при проблеми с щитовидната се ограничава. Аз от месец пак не ям глутен. Хич не ми липсва. Така съм свикнала да живея без него.
Слънцемое,  от клиниката няма ли да ти пратят те документите? много успех ти пожелавам, нека не стигате към инвитрото. Пък ако стигнеш, нека това е твоето късметлийско номерче. АМХ 3.3 си е направа УАААУ. Аз с моето 2.0  се надявам да не стигам до стимулации, че и с тази мутация на гена за яйчникова стимулация кой знае как ще реагира. Докторката каза, че има два варианта: да дам малко яйцеклетки 2-3 (като Точица. Не е било от проблем с резерва ти, а просто заради мутацията) или бум от фоликули с Я. При втория вариант първо не били качествени много, второ с това АМХ, не ми се иска да пада много.
Слънцемое, много хубаво, че сте избрали ЦС. Друго си е да си имаш снимката и да я покажеш на лекарите.
Маги, ще изкарате ли списък с гостуващите лекари на ДРЗ. Идея за следващи години, ако вече не сте го правили разбира се: мисля, че Кацаров би бил също доста полезен на ДРЗ за консултации. Като гледам колко мъже имат мъжки фактор, друго си е да се посъветваш ОК ли ти е лечението.
Слънце, виж какво намерих http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35598.0
« Последна редакция: Май 15, 2018, 15:54:52 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #364 -: Май 15, 2018, 15:57:09 pm »
Тери, ще изкараме да.

Тери, перфектно ти е АМХ-то, просто не знам защо се притесняваш.Нали знаете, че прекалено високи стойности пак са притеснителни.Така че 2 е супер.Много я мислиш ти тая стимулация, ще мине и ще замине.

Слънцемое, отговорих ти в другата тема!
« Последна редакция: Май 15, 2018, 16:02:03 pm от magi_st »

« Отговор #365 -: Май 15, 2018, 16:10:42 pm »
Благодаря ви Тери  и Маги. Аз ще си ги изпратя. От болницата не ми го предложиха, пък и нямах време да ги попълвам дано. Утре ще ги пусна и ще им звънна за номерчето после.  Дано не се налага да ползваме заповедите, но нека ги има като вариянт. Гледам за около 4-5 месеца дават заповедите, което е супер.  За ЦС ще ми се наложи, за да може да пробваме инсеминация преди ин витрото. Края на месеца ще пусна микробиологията и ще питам за съвети преди самата снимка.
« Отговор #366 -: Май 15, 2018, 16:19:34 pm »
Ами в петък като ги спра хапчетата ми се пада 27 ден от Ц. По принцип той ми е 24-26 дена, така че предполагам или същия или на следващия ден ако ще идва ще дойде. Хем съм му казала на лекаря, че максимум ми е 26 дена, не знам защо ме кара да ги пия повече дни, ама той е преценил, пък дали 9 или 10 не е от такова значение :)
« Отговор #367 -: Май 15, 2018, 22:17:53 pm »
Здравейте момичета, следя ви от тема 10, всеки един коментар, радост и тъга, преживявам с вас, нищо, че не ви познавам, но нямах сила да продължа да пиша. Моята история също не е кратка -  от около 6/7г. съм с предполагаема ендометриоза и от 1 месец с установена, чрез лапароскопия 4-та степен. Опити естествено 1,5г. без успех (общо 3г.), последвали множество изследваня (колпоскопия, цветна снимка, хормони и др., всичко ок). Направих едно имси след лапароскопията, разбира се без успех (астенотератозооспермия и лошо качество на яйцеклетките)  и сега ще слагам 6 месеца Золадекс и се надявам да има подобрвние при яйцеклетките. Успех на всички и много надежда, докато не се случи чудото :)
*
« Отговор #368 -: Май 15, 2018, 22:33:43 pm »
Михаела,
при лапароскопията лекаря изчистил ли е огнищата  ?Дано се подобри ситуацията от лечението.Щом си предприела мерки,и се следиш ще стане.Дори да е по трудния начин.Важтото е ,че следваш стъпките и се бориш с проблема.Успех!
« Отговор #369 -: Май 15, 2018, 22:48:03 pm »
Изчистили са огнищата в корема,но се оказа,че има и в дебелото черво. Аз преди около 4 г. започнах да имам кръв при ходене по голяма нужда при цикъл, но ходих на гастроентеролог и ми каза вътрешни хемороиди, чрез ректотоскопия. Но те не са били причина за кървене, а ендометриозата. Огнищата в червото не са ги махнали, трябвало операция при коремен хирург и отстраняване на част от червото, което е най-опасната и сложна операция. За това се надявам да забременея и да се поизлекува ендометриозата.
« Отговор #370 -: Май 15, 2018, 23:00:20 pm »
Джули, няма как да не се притесняваш по принцип. Но при вас забременяването стана доста бързо, не се е налагало търсене на проблеми и предполагам нямате такива. Мисед е просто много често срещано явление, просто е трудна тема и за нея не се споделя така лесно, както се споделя: "Забременях от първия път". Иначе за добавки за мъжа, ако успееш някак си да го убедиш бърканицата се води доста добра добавка и сравнително евтина.
Щастието чака всяка от нас, сигурна съм :)
...
И аз съм от "опитните" с мисед :( Бях на преглед за аборта - сама се чистя, д-рката каза, че всичко е наред и "мога да правя всичко"... Само 6 дни след това... Ще изчакам де, за "всичко"-то. Само спорт почвам, не става с "лежане" и вредни навици здравето.
Интересното е, че д-рката - много опитна и компетентна, изпитана, дето се вика - израждала ми е детето - продължава да си държи на своето, че няма нужда от други изследвания, освен за тромбофилия (случвало се след опрееделена възраст жената да я развие). Даде ми талон за "Геника", само за това изследване (въпреки че й изредих сума други, за които бих искала да се отхвърлят съмненията, както и въпреки че й казах, че предполагам,ч е съм имала още един аборт - но преди имплантиране, заради вирус). Явно д-рите го считат за едва ли не "нормално" миседа, но аз ще си направя и други изследвания, не мога да допусна втори път (не че е гаранция). Айде, дано има хвалби тук.
ПС: днес бях на църква; писах писмо до Отец Серафим... За мен и всички момичета, които искат да забременеят със здрави бебчета и да ги износят и родят! :) Дано!
*
« Отговор #371 -: Май 16, 2018, 08:52:07 am »
Дано, Али. Господ ще те чуе.
Направи си изследванията, те така или иначе 95% от тях не минават по каса. Но се подготви, че тези за тромбофилия не са от най-евтините. На мен целия пакет ми излезе 350 лв (твоето ще е по-евтино, аз изследвах доста гена. Един ген е 30-40 лв). Изследвания за тромбофилия се правят при спонтанни аборти или както е в моя случай преди АРТ. В България за щастие може човек да си реши и да ги изследва сам, момичетата в чужбина седят и чакат 3 аборта, за да се сети някой да им назначи изследването.
Тази нощ сънувах, че съм на гости у Точица. Имаше две пораснали близначки <3 Дано да са от този опит :*
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #372 -: Май 16, 2018, 09:00:34 am »
Тери, и аз колко сънища изсънувах. Последния ми беше в някаква зала, имаше представление, а аз бях от публиката на първи ред. Едно дете се спря до мен и ми каза: " Ти имаш две момчета " , а аз... ( явно и в съня си съм същия невярващ тъпак),  му казах " Аааа, не, не ... ей онази кака ей там има две момчета, аз още нямам деца" . Детето се смути и изчезна , а след млако теглиха някаква томбола и на моето листче, което изтеглих имаше надпис " Бременна" ... Но и в съня си мислех, че не може да е вярно.
Днес не се стърпях и пуснах кръвен, ще отчете със сигурност, ако има нещо- 13 ден е ( пак 13 -ка), макар че много ме съмнява да е положителен теста. После ще ви пиша какъв е резултата.
« Последна редакция: Май 16, 2018, 09:19:43 am от To4ica13 »
*
« Отговор #373 -: Май 16, 2018, 09:22:00 am »
Дано е положителен, много се надявам. Какъвто и да е резултатът не губи вяра.
« Отговор #374 -: Май 16, 2018, 09:33:40 am »
Успех Точице  :crossfingers:
*
« Отговор #375 -: Май 16, 2018, 09:51:49 am »
Точице,дано съня ти "излезе"  :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #376 -: Май 16, 2018, 10:05:22 am »
Точице и от мен много стиснати палчета.
След малко отивам и ще пратя документите. Това до ре НО... леко болна съм но вече се оправям това добре, обачеее моя мъж пак се разболя и вече се сривам тотално... преди два месеца пи антибиотик и викам нищо има още 2 месеца до контролната С ще се изчисти а с хапчетата дето пие се надявах нещата да са ок, но сега пак е болен и за един ден се срина и ако се наложи да пие пак антибиотик направо нз всичко отива по дяволите... нз какво да го правя освен ще откажа С ама после какво правиме??? Хиляди въпроси а отговор нямам... тъкмо му оставаха още 20тина хапчета и приключвахме с неговото лечение ама ако се наложи антибиотик не знам
*
« Отговор #377 -: Май 16, 2018, 10:19:11 am »
Слънцемое, на Хриси мъжа й материал за инвитро дава болен. Не е толкова проблем. Моя мъж е мнооого болнав. Ама много. Само да кихне някой и той умира. Но засега чукам на дърво спермограмите вървят нагоре. Давай му Колдрекс и подобни и гледайте само антибиотика да прескочите, все ще успее и без антибиотик. Само да гледа да пие парацетамол да не вдига температура.
« Отговор #378 -: Май 16, 2018, 11:18:50 am »
Ох дано да се размине. Давам му много работи и сироп че много го боли гърлото. Силно се надявам да пропусне антибиотика. :(
*
« Отговор #379 -: Май 16, 2018, 11:28:16 am »
За болното гърло -стрепсилс интензив ,бял на цвят,при мен винаги действа.Дано се размине.