0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« -: Февруари 15, 2005, 22:11:13 pm »
Здравейте момичета,
Как върви стимулацията? Има ли някакви резултати от тези, на които вече им мина трансфера преди повече дни?
Аз искам да ви попитам за лежането след трансфер. Колко дни ви казаха да лежите, има ли някакво изискване към позата, в която да се лежи? Колко  може да се става и до кой ден? През предишния си опит аз една седмица ставах единствено и само до WC и дори хапвах в леглото, а следващите 2 седмици ставах за малко, но основно лежах. Не знам дали е правилно. Според вас може ли да навреди бързото връщане към нормалния начин на живот и работа? А по-продължителното залежаване? Никой нищо не ми каза в клиниката предния път освен че не трябва да скачам, бягам и вдигам тежко.
Объркана съм, а това ми се вижда важно. Какво мислят вашите лекари? Какво ви казаха?
На мен лично ми е много досадно продължително да съм в леглото и се и натоварвам допълнително ...
Искам да ви попитам и за болките след трансфера? Нормални ли са, колко са силни и на кои дни след трансфера са?

Успех и пишете кой до къде е  :)  Аз съм вече 2 ден на Пурегон, а след 2 дни ще ме гледат за първи път на УЗИ   :lol:
*

    калифорниа

Re: Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2005, 23:01:55 pm »
Macka, стискам ти много палци ! Този път резултата да е успешен! Късмет миличка!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2005, 08:50:49 am »
Според мен от логична гледна точка не е добре за психиката крайното ограничаване на движенията. Нормално е да не излизаш първите дни, да не вдигаш тежко, да не вършиш тежка домакинска работа, да  не скачаш /то пък кой ли ще скача :lol: /.
Но както виждаш, не искам да съм груба, но и крайното ограничаване не ти е помогнало първият път.
Всичко е късмет, в ръцете на съдбата...
Така, че мързелувай си, не ходи на дискотека всяка вечер:lol:
Обаче слушай и лекарите, разбира се.
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2005, 12:55:04 pm »
Здравей Сигнус,
да разбирам ли, че трансфера ти е минал? :D  
Моя не е, но това, което ми казаха в болницата беше, че ембриона няма да изпадне от факта, че се движим. Другото, което казаха: колкото по-нормален живот водим, толкова по-добре. Без екстремни натоварвания де. Но НИКОЙ не каза, че трябва да се лежи и то със седмици. :roll:  Не го препоръчват никак даже. :!:
Сега остава само чакането, нали? Стискам палци :D  :D  :D
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2005, 13:13:05 pm »
Чувала съм да казват че ако лежиш на ляво плода се храни по-добре, но защо и каква е логиката и дали наистина е вярно не мога да кажа.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2005, 17:05:16 pm »
Цитат на: NinaE
Здравей Сигнус,
да разбирам ли, че трансфера ти е минал? :D  


A Нина, не е още  :D  Ама аз да попитам от доста по-рано, че после ако трябва да се лежи няма как да попитам от легнало положение нито пък да прочета отговорите :D
Не знам кога ще е трансфера, сега съм в стимулация още - вече 2-ри ден с Пурегон  :!:
Как си ти ? Колко остава до инжекциите?
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2005, 17:06:20 pm »
СИГНУС,пожелавам ти успех и стискам палци :) А3 трябваше само 10 мин.да полежа в лекарския кабинет и после сьвсем нормален начин на живот.Внимавах с тежкото и се дьржах малко като бременна :wink: Нищо не ме болеше,но сьм сигурна ,че при всеки е индивидуално :? Новините са,че по всяка вероятност при мен не се получи :twisted:  :twisted:  :twisted: Главоболие(мигрена) имам вече цяла седмица ,от неделя ме мьчи М......тьмно кафяво.Уринен тест правих вчера сутринта....отрицателен :twisted:  :twisted:  :twisted: На нищо не се надявам.....В петьк трябва да отида на крьвен тест.Не 3ная само от ПУ ли се броят 14 дни,или от ТР(3а тест имам в предвид),но утре е 14 след ТР и в петьк ще видим.А и вагинални таблетки в3емам още.Но пак ще кажа ,че при всеки всичко е ра3лично.Па3и се но не прекалявай.Остави се на течението.С теб сьм и стискам палци :wink:  :)
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #7 -: Февруари 16, 2005, 17:16:31 pm »
Перла, рано ти е за тестове още!
Ако от ПУ са минали 14 още е много рано. Още повече уринните тестове не са много чувствителни в толкова ранни дни! Стискам палци!
Мен ме боля повечко миналия път на ден 7-ми и на ден 11-ти от трансфера през останалото време усещах придърпване, а иначе след самия транфер лежах 1 час на стола за манипулации и после 2-3 часа на легло в клиниката. После 2 седмици в къщи. Сега не знам как ще е ама не ми се залежава, честно ...
Какво пиеш след трансфера?
Мерси за куража, момичета, ама аз нещо не съм настроена обнадеждаващо много... Може би е защитен механизъм не знам.
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2005, 17:31:58 pm »
Я МОЛЯ ТЕ да не се настройваш сама така :x Мисли по3итивно,а каквото стане.Само кураж е спасението.Дано си права 3а мен 3а теста.А3 си слагам УТРОГЕСТ вагинални.След ТР 7 дни 2,2,2 а от седмия ден докато ида на лекар,3начи петьк,3,2,3(ра3бирай сутрин,обед и вечер)МНОГО КЬСМЕТ ТИ ЖЕЛАЯ :!:  :!:  :!:
*

    mar_go

c
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2005, 21:06:06 pm »
Здравей, Сигнус, стискам ти палци!
В Тина Киркова се лежи 2 часа на една носилка след трансфера. ТОва май ми беше най - трудното - доста неудобна поза - с вдигнати крака 2 часа.
Първия път много внимавах, държах се като болна - не ставах, боях се да не кихна, да не падне случайно...Втория път бях по-спокойна, знаех, че ако е писано да стане, ще стане, пък и по всички сайтове пише, че не е желателно да се залежава човек. И от психологическа гледна точка - по-добре да се вършат ежедневните неща, отколкото да зацикляш и да мислиш само за това.
При третия път вече ми беше съвсем претръпнало - излежах си 2 - та или май бяха 3 часа на носилката, същия следобед се изкъпах, което при предните два пъти беше направо немислимо за мен :)
НА третия ден от трансфера пътувах 500 км с кола. След това не се спрях - бях в болнични, но не спрях да ходя насам-натам, да давам консултации /аз съм психолог/, да върша домакинска работа. Опитвах се да не мисля за тестовете. Дори устисках до 17 ден от трансфера да направя тест...
Напълно разбирам как се чувстваш, опитай се да гледаш позитивно, върши всички неща, които ти доставят удоволствие и вярвай в успеха!
 С теб съм!
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2005, 21:16:29 pm »
Мерси Марго, Много те целувам и ти благодаря!
Искам да те попитам още нещо за болките след трансфера. Миналия път направо се спекох от притеснение като усетех нещо. Боля ли те теб и кога, ако се сетиш на кой ден и ако те е боляло как точно (знам че е много трудно да се опише усещане)? Кога боли повече когато е успешен или когато е неуспешен опита? И има ли някаква връзка това с инжекциите Прегнил. Мен ме боля най-много на 7-ми и 11-ден и като че ли имаше някаква зависимост с поставянето на Прегнила.
Много ти благодаря, че идваш при нас да ни даваш кураж!
Целувки на малката по дупенцето от мен :)

П.П. Това за кихането и кашлянето ми е много познато  :wink:  Аз не смеех и да се протегна сутрин... леле параноя  :(
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2005, 09:42:27 am »
Здравей Сигнус, и аз ти стискам силно палци. И дано това да е последния ти опит. Ти къде ще правиш инвитрото.

Успех!
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2005, 09:51:26 am »
Лиа, отново съм при д-р Табакова.
Мерси ! Късмет и на теб!
 :D
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2005, 10:56:11 am »
Аз имам дъщеря-Ин Витро, зачената от втори опит. При първия определено не се залежах много...не стана. Втрорият път пркарах почти 20 дена в леглото...и в последствие и първите три месеца на бремеността. Не знам до каква степен това има значение...но моят доктор ми разправяше, че при първите опити ...навремето, жените са седяли в болница...докато се разбере станало ли е бебе или не...така, че сега сме по-свободни...но въпрос на личен избор е как ще постъпим.
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2005, 11:30:47 am »
Леле 20 дни... Незнам как ще издържа. Аз се чувствам по-спокойна като се движа. И кой ще ми върши домакинската работа? Мъжът ми ще ми помага, но той все пак ще ходи на работа и не може да ми стои все до гъза..За съжаление няма кой друг да ми помага и сигурно няма да мога да лежа толкова. Надявам се това с лежането да не е толкова решаващо.
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #15 -: Февруари 17, 2005, 14:14:19 pm »
Здрасти Сигнус,аз също лежах до дните на теста и се държах като болна.Беше ме страх дори да кихна или да се смея.При втори опит бих си прекарвала времето по-приятно,без натоварвания,естествено.Опитай се да си създаваш положителни емоции и си почивай.Лекарите в Т. Киркова твърдяха,че най-важни за закрепянето на ембриона са първите няколко часа след трансфера,а след това нормалното ежедневие.
От цялото си сърце ти желая УСПЕХ!
*
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #16 -: Февруари 17, 2005, 14:57:30 pm »
Здравейте и от мен!
     Успех на всички, които са започнали. Поздрави на Маргото.
     Аз и двата пъти след трансфера, през всичките дни до теста - лежах. Този път обаче съм решила, че ще си живея нормалния живот, без да се натоварвам разбира се.
     Някъде четох, че не бива да се прекалява с лежането, т.к. и това не е добре за тонуса на матката. За да има правилно кръвообращение - трябва да има движение. Мисля, че има логика в това.
     В Тина Киркова правят вече трансферите по леглата в стаите, което е голямо удобство за пациента (никъде не те местят, можеш да си поспиш и т.н).
     Аз чакам всеки момент да ми дойде и започвам с примолута. Надявам се, че 3-я опит ще ми донесе успех.
Колко трябва да се лежи след трансфер?
« Отговор #17 -: Февруари 18, 2005, 01:03:06 am »
Успех на всички,които са започнали тези процедури.Моя приятелка забременя инвитро преди 5години.Тогава и бяха казали да лежи,тя така и изкара цялата бременност на легло,само е ставала ,за да ходи до тоалетната.Но сега вече си мисли в кое училище да го записва,та значи си е струвало усилията.Забравих да ви кажа,от 2ри опит.1вия път са били 2 бебета,но не е могла да ги задържи.
Аз сега си мечтая за близнаци/но ме е страх да започна инвитро/все още се надявам да стане естествено,но надали. :BangHead:
Хайде дано да се похвали някоя :balk_103:  :goodluck:
*

    mar_go

за болките
« Отговор #18 -: Февруари 18, 2005, 12:47:52 pm »
За болките след трансфер
Моят опит е следният - и трите пъти преди теста имах болки като пред менструация.
Първият път имах болки след трансфера, но си го обяснявам с това, че фоликулите бяха малко повече и докторът доста се потруди да боцка яйчника. И май не винаги уцелваше...Другият вариант е да не са аспирирани всички яйцеклетки и неспуканите фоликули след това се пукат и изтича течност в корема, оттам се получават и  болките. Тези, които имат много фоликули, повече ги боли - такава беше моята статистика. Според мен болката няма връзка със забременяването.
След това боли може би от приближаващата се менструация или пък от това, че матката е започнала да се уголемява, т.е. не е ясно от какво...
Най-сигурното е да се дочака момента на теста, без да се шашка човек от всякакви симтпоми. Аз щях да се о...а в леглото, когато една вечер си мислех, че ми идва. Реших да не ставам да проверявам, за да не започна да рева още през нощта. Но накрая болката стана непоносима, отидох в тоалетната и се оказа, че имам страшно разстройство :)
Да, сега вече ми е лесно....КАто си спомням, даже ми е смешно, но знам какво е като си в това състояние.
Опитайте се да бъдете спокойни и смело напред. На всички, които са в протокол, пожелавам успех!
здравейте
« Отговор #19 -: Февруари 18, 2005, 13:38:01 pm »
на