0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте! :D
До скоро имах редовен цикъл от 29 дена.Случвало се е в годината веднъж-два пъти да закъснее с ден два.До толкова точен.От няколко месеца насам рязко ми се измести овулацията с цяла седмица.Възможно ли е тази яйцеклетка, която се отделя при закъсняла овулация да не е годна за оплождане/имах в единя цикъл положителен тест за бременност, но за кратко/Само с фоликуломертия ли се вижда това или е някакво правило?Не говоря по принцип за даденост-късна овулация си имат много момичета.А за случай на редовен цикъл и изведнъж-рязка промяна в овулацията и закъзнения от по 10 дена.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Закъсняла овулация и годност на яйцеклетката
« Отговор #1 -: Юли 13, 2006, 14:58:20 pm »
Закъснение на овулацията ли имаш предвид или на цикъла?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #2 -: Юли 13, 2006, 15:29:44 pm »
На овулацията-респективно от там и цикъла се удължава.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Юли 13, 2006, 16:08:55 pm »
Късната овулация предполага презряване.
*
« Отговор #4 -: Юли 13, 2006, 16:26:49 pm »
На какво може да се дължи такава аномалия или да го мина в графата-случайност?Някакви изследвания трябва ли да пусна?Хормони?
*
« Отговор #5 -: Юли 13, 2006, 18:03:42 pm »
Да де,ама нейната овулация не е чак толкова късна-в рамките на нормалното е.А това,че е променена-не знам на какво се дължи,но едва ли определя качеството на яйцеклетката.Все пак-посъветвай се с лекар,tite!
*
« Отговор #6 -: Юли 15, 2006, 19:46:48 pm »
Да де,ама нейната овулация не е чак толкова късна-в рамките на нормалното е.А това,че е променена-не знам на какво се дължи,но едва ли определя качеството на яйцеклетката.Все пак-посъветвай се с лекар,tite!
седмица не ми се вижда малко, ле... и със сигурност определя качеството на яйцеклетката. а на какво се дължи - вероятно промяна в хормоните? но пък може и да е нещо временно... ( примерно промяна на климата)
The impossible is often the untried [/i]
« Отговор #7 -: Юли 17, 2006, 13:46:17 pm »
Аз съм типичен пример по въпроса! Овулация на 40-тия ден на цикъла,оплождане, бременност, спонтанен аборт в 8г.с.,мъка и сълзи.Абсолютно съм сигурна, че се случи заради негодна яйцеклетка. Само не ми е ясно дали има разлика м/у презряла и негодна яйцеклетка или е едно и също. Докторката ми каза, че ако е презряла  не може да се оплоди, а ако е некачествена?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #8 -: Юли 17, 2006, 15:10:38 pm »
На 40-ти ден? А колко ти е дълъг цикълът?

« Отговор #9 -: Юли 17, 2006, 16:29:03 pm »
На 40-ти ден? А колко ти е дълъг цикълът?
30-35 дни, но се случва веднъж в годината да е продължителен,т.е.ме пропуска М.един месец.Случи се точно в месеца на зачеването ми.Сега след аборта имам чуството, че се скъси,т.е.нормализира-28-29 дни. Моята майка ме е заченала с цикъл продължил 6 месеца.
*
« Отговор #10 -: Юли 17, 2006, 17:30:32 pm »
При мен наистина не е толкова много отклонението, но е достатъчно.Първото изместване беше с около 10 дена, тогава имах и положителен тест за бременност и аз, но така или иначе ми дойде след няколко дена закъснение/ освен закъснението от самата късна овулация си имах и закъснение след това/Последвалите цикли пак имаха закъсняла овулация, но намаляваше-първо 5 дена, този цикъл-3 дена.Може би следващият цикъл вече ще се е нормализирал, а може би не.Не знам.Факт е , обаче че при това за мен голямо закъснение и аз имах положителен тест и последва цикъл. :?
« Отговор #11 -: Юли 17, 2006, 17:38:37 pm »
При мен наистина не е толкова много отклонението, но е достатъчно.Първото изместване беше с около 10 дена, тогава имах и положителен тест за бременност и аз, но така или иначе ми дойде след няколко дена закъснение/ освен закъснението от самата късна овулация си имах и закъснение след това/Последвалите цикли пак имаха закъсняла овулация, но намаляваше-първо 5 дена, този цикъл-3 дена.Може би следващият цикъл вече ще се е нормализирал, а може би не.Не знам.Факт е , обаче че при това за мен голямо закъснение и аз имах положителен тест и последва цикъл. :?
по-добре, че се е получило така при теб, в смисъл, че ако е била негодна оплодената яйцеклетка си я изхвърлила достатъчно рано, а не след 2 месеца като при мен. За да се разбере качеството на Я.трябва с теб да си изследваме естрадиола,но се чудя кога-дали на 3 ден на МЦ или около датата на овулация :?