Здравейте, доктор Даскалова!
Бременна съм в 7г.с с донорска яйцеклетка и от няколко седмици въобще не се чувствам добре. Постоянно ми е лошо, почти нищо не мога да ям и много спя( 20 часа на денонощие). Живея в чужбина и след установяване на бременност, клиниката, в която беше извършен трансфера казаха, че от тук ме поема акушерка. Миналата седмица получих зацапване и се обадих на тел, на който мога да получа помощ, но без преглед ме успокоиха, че всичко е наред. Снощи отново имах зацапване, което в леки нюанси продължава и днес, но час за преглед получих едва за понеделник. Притеснявам се и за себе си и за плода, тъй като съм в състояние на безпомощност( физически), а грижите, които получавам ми се струват оскъдни. Освен това съм отрицателен Резус фактор, а до този момент нямам направено нито едно кръвно изследване. Нямам медицинско образование, но четейки из българските форуми, оставам с впечатлението, че грижите и старанието на нашите лекари да запазят плода и комфорта на майката са в пъти повече от тук.
Медикаментите, които приемам, освен задължителната фолиева и В12, са: вагинални 3х1 lutinus 100mg( progesteron) и progynon 2mg x 3 надвечер.
Въпросът ми е, нормално ли е да се чувствам като “парцал” вече толкова време и нормални ли са тези изкървявания? Имам и тежест низко долу, която е постоянна, понякога съпроводена с болка( краткотрайно) Ще се радвам на коментар или съвет от Вас, тъй като, дори нямам достъп до подобен вид консултации тук.
Благодаря предварително!