Здравейте отново!
Пак съм тук и търся помощ! Вече не знам какво да правим....
Ще започна отначало:
Декември 2021,след лоша спермограма с морфология 0.5% ,мъжа ми посети уролог,който откри варикоцеле 2ра степен.Последва преглед при андролог,изследвания- всичко в норма.
След 3 месеца прием на добавки, контролната спермограма даже се влоши - морфология 0.5% + ниска подвижност и концентрация+ преживяемост на 24тия час 0%.
3 месеца скъпи добавки и резултата е 0.
И така,събра ММ смелост да се оперира.Преди дни бяхме на преглед при д-р-р Кацаров,който каза: Няма варикоцеле,а по-малък ляв тестис! Бяхме в шах! Отидохме, за да назначи операция.... и ново 20..... Изписа още по-скъпи добавки.... Двойно по-скъпи,но как да повярвам,след като видях,че не вършат работа....
Нима е възможно това да е причината да толкова лошите резултати? Какво бихте препоръчали още като изследвания? В безизходица сме......
Аз имам една бременност вече,преди година и половина(от него ).За съжаление завърши в 6ти месец
П.с. Изкарахме ковид септември 2021
Малко се обърках, един и същи лекар ли е установил варикоцеле и по-малък тестис?
Други изследвания при мъжа правени ли са?
То си е объркващо! 🤪
Ходихме при трима различни лекари уролози.Първият каза варикоцеле 2ра степен,вторият каза,че няма,а има по-малък ляв тестис.Третият- от вчера каза,че варикоцеле ИМА,първа към втора степен,но то не е за операция,нито причина за лошата морфология и показатели като цяло.Дори каза,че "варикоцелето влияе върху всичко друго,но не и върху морфологията".
Както казах,аз вече имам една бременност,което трябва да значи, че не е генетично,а придобито състоянието в момента.Всички изследвания,назначени от Вас са в норма - биохимия, микробиология ,витамини,хормони.Той спортува,покрай мен се храни здравословно,балансирано,намали цигарите под кутия,спря алкохола (пие по 1 чашка ч.вино,понякога)
Оказва се,че причина няма,а показателите са екстремно зле 😳🤕 ,това не ми дава мира.
Скоро попаднах на една статия ,в която се казваше ,че мъжете с безплодна сперма най-често страдат от недостиг на калий и цинк...дали има връзка?
Така или иначе ние ще подадем документи за ин витро,дано имаме шанс с тези 0.5% .....
Има ли къде още да търсим под вола теле или просто да се примиря.....🌷