Здравейте! Мога ли да ви помоля да ми съдействате с разчитането на резултатите ми за Хламидия Трахоматис. Преди около година имах инфекция на пикочните пътища, в следствие на което ходех много често до тоалетна. След доста лутане и обикаляне по лични доктори и уролози се установи, че имам бактериална инфекция (някаква бактерия при направена микробиология на еякулат) на простата и при тест за Хламидия трахоматис IgG - резултата ми беше 1,42 при референтни стойности до 0,90 (0,90-1,10: Сива зона). След лечение с levofloxacin 15 дена + азакс - двойна доза еднократно + доксициклин - 7 дена резултата за Хламидия трахоматис IgG беше паднал до 1,18 и нямаше бактерии в еякулата. Тогава уролога ми ме убеди, че съм бил добре. След няколко месеца, в които имах отново симптоми и често ходех до тоалетна реших отново да си направя същите изследвания в същата лаборатия. Хламидия трахоматис IgG - 1,06 ,а в еякулата се появи друга бактерия. Тогава реших да сменя уролога. Той установи доста сериозна инфекция на простата и започнахме лечение с инжекции Амикацин 10 дена,след тях 10 дена Рулид и за финал 3х1 азакс през няколко дни. 1 месец след лечението повторих изследванията, вече чисто профилактично без някакви оплаквания и тогава сестрата в лабораторията ми предложи освен Хламидия трахоматис IgG да си направя и за IgM, при което се установиха следните резултати: Хламидия трахоматис IgG 1,11 и Хламидия трахоматис IgМ - 0,24
референтни стойности до 0,90 (0,90-1,10: Сива зона), а в еякулата се появи отново някаква бактерия (същата като първия път). Тогава уролога ми каза, че няма от какво да се притеснявам след като нямам оплаквания и че IgG се влияе от много различни фактори, като настинки, ковид и др., а и микробиологията не била много достоверна предвид факта, че няма как стерилно да дам еякулат. Проблемът обаче е че преди няколко дни си пуснах отново изследване за Хламидия трахоматис IgG, което показа стойност 1,38. (не пуснах IgМ, защото нямах сексуален контакт за тези 2 месеца между изследванията). Въпросът ми към вас е има ли от какво да се притеснявам, има ли я тая хламидия, няма ли я и защо така варират стойностите на това IgG ?