Здравейте- имам нужда да споделя с някой това ,което ни се случва и да потърся съвет.Значи ние сме с тежък мъжки фактор,миналата година направихме неуспешен опит инвитро(икси).Предварително се извинявам ,че не използвам точната терминология и данни от иследванията,но в момента не са при мен и съм много притеснена.При него имаше малко читав материал-около 1 500 000 годни сперматозоиди-диагноза олигоастенотератозооспермиия,но все пак достатъчно за икси.Този опит си го финансирахме сами и след като се оказа неуспешен, междувременно решихме юли месец отново да действаме,този пътсата с удобрение от касата,направихме всички изледвания и тъкмо ,когато дойде ред не спермограмата -ужассс-азоспермия.Не мога да ви опиша ужаса,който изживяхме,всички ми отговарят ,че не е странно на въпроса ми -защо от декември месец така се е получило,тогава поне имахме някакъв шанс, всеки казва ;ама то и тогава нищо не сте имали;то не е толкова голяма влошаването,просто вече няма:(((втора спермограма същия резултат.По препоръка на моят лекар направихме преглед при доктор ЛАЗАРОВ-иследванията на fh и тестостерон ,които той назначи бяха почти в норма,леки отклонения само при тестостерона,но според него били обнадеждаващи за наличие на спермогенеза при насрочена от него биопсия и речено сторено:направена биопсия на 10.09.
След чакане почти месец на резултатите-доктор Лазаров днес ми съобщи ,че резултатите са лоши-няма нищо:(Направо каза донор:((та наистина ми е странно -декември месец -вярно малко налице ,но все пак нещо,а сега вече никой:(Забравих,да спомена ,че мъжкия стерилитет при нас е вследствие на прекаран крипторхизъм и две операции като малък>Мноого съм отчаяна и объркана,загубихме много време ,аз съм на 37 години,така че май май да се насочваме към донор,да не губим още ценно време:(((Моля ви за мнение и някакъв съвет