jemini, аз има няколко инсеминации. Не са в Надежда. Процедирахме така- започвам стимулацията на 3-5 ден, на 6-8 ден ми беше първи преглед. Преди това, в същия ден пускам ЛХ, Е2 и прогестерон. Следобед, като излязат резултатите ми се обаждат какво да правя- доза на стимулация и кога ми е следващия преглед. След това пак преглед (2-3 дена след първия, като пак пусках изследвания) и обикновено тогава се насрочваше инсеминацията, но винаги ми се обаждаха да потвърдят какво да правя спрямо хормоните. След това Овитрел и след един ден инсемнация. Никога в деня на инсеминацията не са ми пускали хормони или са ме гледали на ехо. Никога не е имало реинсеминация. Никога и в началото на опита на са ми пускали хормони или са ме гледали на ехо. Последния опит имах задържани фоликули, други опити съм сигурна, че просто изпускахме О. НО имам 3 бременности от инсеминации и за сега при последната всичко върви нормално. При инсеминация не трябват много фоликули, Е2 дори и да е нисък пак може да има поне един читав фоликул, затова се интерпретира с ехографа. Не е точно като при инвитро където се гони и бройка. Шансът при инсе е колкото при нормален секс- около 25% и все пак- прескача се бариерата на влагалището и се обработва спермата.
От това, което чета в последно време в Надежда са минали по "западен" модел- на поточна линия, без кой знае колко индивидуален подход за по- баналните случаи (без тежки отклонения). Аз бих ходила при Даскалови, ако бях от Пловдив или ако си бях в България.
Късмет на всички!