Мъжът ми също изпитва панически страх от венозни манипулации, но като се налагаше да прави често изследвания и като знаеше за какво ги прави, целта пребори страха.
Няма как да не се мисли. Въпросът е степента на фиксация. Аз съм изключително скептична към алтернативната "медицина". Най- лошото, което прави е да успокоява ума, което при наличие на реален проблем е чиста загуба на ценно време. Няма нищо лошо от медитация, но ако се надяваме само на нея- голяма глупост. Преиграваме и със стреса. Баба ми да не е живяла по- спокойно- войни, никаква стабилност, смяна на режими, починало дете от мизерия по време на войната. Не е можела да си изпрати децата да учат, тежка физическа работа. При нас какъв е стресът- кратки срокове на работа, недоспиване, наближава вноската по заема... Разглезени сме. Половината стрес си създаваме сами. Задълбаваме в незначителни неща, виждаме дървото, но рядко гората.
Не се успокоявайте прекалено, за да не губите време, ходете на лекар, приемете, че може би имате проблеми и нещата стават по- лесни.
Една от любимите ми мъдрости гласи- " Господи, дай ми сили да променя нещата, които мога да променя; дай ми смирение да приема нещата, които не мога да променя и мъдрост, за да разбера разликата. "
Късмет на всички!