0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #540 -: Април 03, 2018, 20:25:42 pm »
Ох, мило момиче... Защо така се случва. Такава мъка изпитахте толкова момичета наскоро. Сега вече ще ви се усмихне късмета. Бъдете силни момичета. Хелиантус, изплачи си мъката и скоро те чакаме при нас, но не за дълго.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #541 -: Април 03, 2018, 20:38:13 pm »
HELIANTHUS много съжалявам за това което преживяваш. Момичета аз имам някакви въпроси не знам дали ще можете да ми отговорите, дано никоя от вас не преживява това през което аз минах. Та както знаете на 22 март ме оперираха от извънматочна с премахната лява тръба. Доктора каза че другата е наред, но за мое успокоение искам да направя цветна снимка, та въпросите са ми:
1-След колко време да направя цветна снимка?
2-Какви според вас изследвания трябва да направя и кога?
И последен 3- Доктора ми каза да се пазим няколко месеца, колко според вас е най добре 6 или повече? Извинявам се и благодаря предварително!
« Отговор #542 -: Април 03, 2018, 21:36:18 pm »
Благодаря ви за подкрепата
  :bighug:

Аз си изплаках очите последните дни и вече направо не ми останаха сълзи. Не е честно това, която се случи и на мен на другите момичета тук наскоро.
Ще разпитам хубаво за вариантите за отстраняване, обясниха ми днес, че са 3- да чакам природата да си свърши работата, което за мен е абсурд няма да ми издържат нервите, медикаменти или кюртаж, аз май клоня към таблетките, заради възможността пак да се пробва по- скоро.
« Отговор #543 -: Април 03, 2018, 22:24:55 pm »
Marsi, отчитам се след различни опити с новия термометър днес :)
Ужасно си права, първия път не мръдна, но сега при мерене под мишница, имах сигнал на 36.90, а температурата продължи да се покачва в следващите 6 минути чак до 37.28! След това не мръдна, бипна и се самоизключи. За съжаление пази температурата на сигнала, а не последващото покачване и може да не я хвана точно ако се изключи докато термометъра ми е в “базата” 😝
Утре почвам да нанасям в графиката, но с базална температура, както си трябва. Благодаря ти!

HELIANTHUS, ще мине, ще се притъпи чувството и знай, всяко зло за добро - не съм набожна, но Господ си знае работата когато ни поставя пред такива изпитания. Преди да се случи на мен, смятах че това е черна статистика, която важи само за жени с тежки заболявания, занемарен начин на живот, алкохолички и тн., а когато се случи и започнах да ровя, всъшност видях, че това е много по-често срещано и се случва масово на здрави жени с добри навици и начин на живот. Понякога е просто хромозомна грешка, понякога е резултат от по-сложен проблем.

Те ще ти го кажат в болницата, но е много важно ако си с отрицателен резус фактор да ти се постави анти-d имуноглобулин.

Споделянето също помага, така виждаш, че не си сама и е по-леко. С половинката сега също ще се преоткриете - ще ви заздрави отношенията.

:bighug: :bighug:
*
« Отговор #544 -: Април 04, 2018, 08:49:08 am »
Точице, съотношението ФСХ:ЛХ трябва да е 1:! с превес на ФСХ ако има.При теб е малко по-голямо.Виж и пролактина как ти е.Прогестерона наистина е нисък и е хубаво да коментирате резултатите с лекарят ти!

Милиарда, аз лично не виждам смисъл след лапароскопия да се прави цветна снимка.Не са ли огледали здравата тръба по време на лапарото?Няма ли заключение в епикризата как е самата тръба? За изследвания, всички стандартни - хормони, СГ!

HELIANTHUS, съжалявам мила, много се надявах при теб всичко да е наред.Ей пусти му и късмет!  :bighug: :bighug: :bighug:

На мен днес ми е 9-ти ден от МЦ, на здравата тръба е фоликула, да видим дали ще се получи тоя месец, че май аз само пролет мога да забременявам  :?

« Отговор #545 -: Април 04, 2018, 09:07:17 am »
HELIANTHUS, съжалявам мила, стискай зъби, поплачи си и после с нови сили. Пак ще има хубави резултати.  :bighug:
Тери дано от "изпразването на джобовете, да му се напълнят торбите на мъжа ти" :Р
Моя мъж вчера направи два месеца откакто си пие хапчета ( е пи и един антибиотик) и сега още два. Остават му и още 3 инжекции. Тоя месец за първи път от началото нямам сиптоми, няма нищо и се чувствам много добре, но съзнанието този път ми е заето с кученцето <3..
Това е и моя съвет, намери си отдушника и нещата са много по-добре и прекрасни :)
*
« Отговор #546 -: Април 04, 2018, 09:46:01 am »
HELIANTHUS, съжалявам много за случилото се. Аз бих ти казала същото, всяко зло за добро. Надявам се по-скоро да възобновите опитите. 
Прегръдки.
« Отговор #547 -: Април 04, 2018, 09:49:49 am »
Бъдете силни и отново ще го напиша - мечтайте СМЕЛО!
Ние сме се отдали на един маратон този месец, сигурно го виждате в графиката ми, та се чудя дали тази вечер да направим почивка или да продължим 😁
Прикачвам ви една картинка, за да разведря малко всички!
« Последна редакция: Април 04, 2018, 10:15:11 am от momiche_f »
*
« Отговор #548 -: Април 04, 2018, 10:20:37 am »
Е ако имате желание, какви почивки. Моя мъж има много криви смени и гледам в деня на теста за овулация да действаме и на следващия ден. После когато дойде.
Таня, как върви при вас? Разхубавяват ли се фоликулите?
Катя не пише, тя милата май разбра, че тук бременни не приемаме. Дано е добре и да си расте добре.
Маги, хайде дано да повториш първото ти забременяване. А ти всъщност изобщо опит инвитро правила ли си или още преди първия опит сте направили Моника?
Вчера ми разказваха за една жена, живееща в чужбина, която след 20 години брак успява да забременее. Махнали й сливица и забременяла. Според тамошните лекари това й бил проблема. Странно ми звучи, но от докторът имам в списъка преглед при стоматолог и интернист (този не съм го посетила все още). И жената се кахърила, че не си дошла до БГ да я видят бременна, че я говорят, че е осиновила... Че какво от това? Осиновеното дете си е точно толкова твое, колкото роденото. Предразсъдъците особено при двойки със стерилитет водят до толкова скрита мъка и загубено време.
Един въпрос: Пикът на ЛХ е от 12-48 часа преди истинската овулация. Докторът ми каза по-скоро "На 36-38 часа", ама сега като се замисля дали е искал да каже, че скъсява интервала 12-38 часа или че на 38 час е овулацията?
Смятам си хванахме ли я този месец, че кривите смени на Мишо...
И се зачетох из форума относно часовете и т.н. и ми хареса това, та ще го цитирам: "Абе, както казва Мели спермазотоидите не четат дебели книжки." :D :D :D
« Последна редакция: Април 04, 2018, 10:23:50 am от teri_90 »
*
« Отговор #549 -: Април 04, 2018, 10:26:04 am »
Правила съм ин витро на ЕЦ и инсета преди Моника.Стимулиран опит нямахме.Трябваше да си взема заповедта и да стартираме.

Значи щом има течност то овулацията е настъпила и в следващите 24 часа може да настъпи оплождане.Това е!

« Отговор #550 -: Април 04, 2018, 10:27:55 am »
HELIANTHUS мила много съжалявам.... ох.. какво да ти кажа в такава ситуация... бъди силна...
Моя аборт февруари също беше медикаментозен... нооо природата реши да не чака действието на хапчетата и по-бързо изпадна сака... Аз пих мифегин и топогин... Първото Мифегин 1 т. (тя подтиска образуването на прогестерона и рязко го намалява до много ниски стойности, и по този начин се отлепя плодния сак), 36 часа след първото хапче се приема топогин 3таблетки през 3 часа, те предизвикват контракциите на матката за да изпадне сака. Е при мен още на 24-я час след първото хапче ми започнаха болките... аз търпя на болка, но ме болеше адски много... след 3 часа силни болки си сложих свещичка профенид и спря да ме боли... и сака падна още тогава... при приема на следващите таблетки нямах никакви болки.... а после на прегледа всичко беше наред. МЦ си ми дойде навреме след аборта. Пиша ти го така подробно, защото аз не се плашех от самия аборт, а от неизвестното...защото не знаех какво е и как ще се случии.
« Отговор #551 -: Април 04, 2018, 11:22:58 am »
Тери сега да не тръгнеш да махаш и сливиците :D Аз си чакам пред кабинета, не ми е дошъл редът още.
« Отговор #552 -: Април 04, 2018, 16:50:26 pm »
Мина прегледа е си пътувам към Сливен. Едното фоликулче беше 14мм , а другото 17мм. Лигавицата е пораснала до 7мм и довечера си слагам и последната глобулка. Утре инжекцията да се спука фоликула и петък двамата с Гого отиваме на инсе. Разпети Петък ще е и дано да ни е на късмет :)
*
« Отговор #553 -: Април 04, 2018, 17:00:50 pm »
Хайде, дано.  Вие сте най-експедитивни от всички. Кога каза, че отиваш за ЦС, кога инсеминацията започна. Хайде и така бързо да забременееш.  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: Че ще ни трябва някой скоро да ни създаде нова тема и да ни поръси :)
*
« Отговор #554 -: Април 04, 2018, 18:13:31 pm »
Таня, пожелавам ти успешна инсеминация. Стискам палци!

HELIANTHUS, съжалявам. Аз бих избрала медикаментозен. Имам един и мина всичко много леко. Никакви проблеми съм нямала. Кураж!

Милиарда, имам опит и с извънматочната бременност. При мен не се доказа, че е 100% такава, но толкова ме бяха наплашили, че прекъснахме бременността в 4г.с. Така или иначе бременността не беше читава.
Началото на юли беше прекъсната бременността с медикаменти, края на август ЦС и средата на септември подновихме опитите. Ако нямаш проверена проходимост на тръбите по време на лапарото- 100% си направи ЦС. Ако имаш- няма смисъл. Изчакам 1-2 цикъла или както ти е казано и подновете опитите.

Съвсем скоро всички ще сте бременни, усещам го :)

Късмет на всички и дано черната серия приключи!
« Отговор #555 -: Април 04, 2018, 20:56:41 pm »
Момичета, много ви благодаря за подкрепата  :bighug: :bighug:

Мисля, че се спрях на медикаментозния, звучи ми най-щадящ.
Христинчето, благодаря ти за подробното обяснение. И аз определено предпочитам да съм запозната с всички подробности,  неизвестността ме плаши най- много. Аз хич не търпя на болка и се надявам да не е твърде зле.
Въпрос към правилите такъв вид аборт... Колко време ви се наложи да си седи те вкъщи? Кога се върнахте на работа?
Голям страх ме тресе сега за петък и за това, което ще последва след това, но ще стискам зъби какво да се прави.
Успех на всички и силно се надявам да няма повече лоши новини в тази темичка.
« Отговор #556 -: Април 04, 2018, 21:47:38 pm »
HELIANTHUS, при мен имаше лека болка вечерта след първата таблета. Пих я сутринта на 24-ти и получих зацапване, което продължи за 2 дни, но буквално зацапване. Бях си на крак без никакви оплаквания. При следващите таблети,  (които предизвикват контракции) на 26-ти сутринта заедно с първата взех 500 мг Ибупрофен и след 2 часа започнаха болките, пих още един Ибупрофен след втората и тогава болките бяха по-силни, лежах си в леглото и си охках. Съсиреците започнаха да изпадат малко по малко. До късния следобяд вече нямах болки, а на следващия и по-следващия ден (28-ми) съвсем никакви. Тогава изпадна и сакчето - последно. На 29-ти бях на преглед още с кървене и лигавицата се беше изчистила много добре. Сумарно болките бяха няколко часа само в деня на таблетите, предизвикващи контракции. После продължи като нормален слаб цикъл за още няколко дни. Вземи си 3 дни ако можеш, за да ти е спокойно, да си си вкъщи и да ти е комфортно. Би трябвало да ти дадат болничен. Аз не ползвам превръзки и за мен това беше ней-голямата драма, защото не понасям мокротата и страха да не протека, а в случая нямаше как да ползвам друго.
 :bighug:
Кураж! Ще мине и замине, не е толкова страшно! Боли си, ама поне няма механична травма и упойка и много скоро ще можете да си правите бебче наново :)
« Отговор #557 -: Април 04, 2018, 22:09:21 pm »
HELIANTHUS  и според мен си вземи 3дни болничен... като ти обяснят за таблетките ще си направиш сметка от първата до последната, колко време ще ги приемаш... на мен АГ ми каза като започна с хапчетата да гледам да съм си вкъщи.. че при всички болката е различна и кръвотечението е различно... Не се притеснявай, всичко ще е наред 😘
« Отговор #558 -: Април 04, 2018, 22:26:11 pm »
Момичета здравейте. Отдавна не съм ви писала. Ние утре отиваме във Варна, за да направим спермограма на мъжо. Надявам се всичко да е наред при него след като пи антибиотици.
Някой ще ми поясни ли нещо повече за този Преферт гел. Как действа и всеки месец ли го използвате? :)
*
« Отговор #559 -: Април 04, 2018, 22:37:30 pm »
Къде ще правите спермограмата?