0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #500 -: Април 01, 2018, 17:47:40 pm »
Слънчице, явно си по-наясно. След обременяването с глюкоза глюкозата трябва да се вдигне или да падне на 60 Мин. Чета из 40те стр в темата за инсулинова резистентност, но всеки с различно мнение и не мога да си разчета моите. Пъъък хич не ми се иска да се окаже ИР, защото не знам това няма ли да ми отложи така чаканата инсеминация.
Иначе да ви кажа как си предрекох овулация. Преди месец казах, че на годишнината ще съм в О. Бях планувала, че днес ще правя бебето, нищо че календара показваше 3ти април. Е после ми закъсня 4 дена.
Обичаме се днес с Мишо. Лежи той изморен, на мен още ми се иска. Започна да ме мирише, каза, че не мириша на О 😀 е да, ама аз съм решила, че днес ще правя бебето още от миналия месец. И тестът за О е категоричен плюс, нищо че ми е 11 ден все още.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #501 -: Април 01, 2018, 18:23:08 pm »
Незнам дали са ми високи мг, понеже още не взимам предписаната доза 2 пъти на ден по 1 хапче, пробвах с половин и не ми е ок, дори от толкова. На 5 април съм на лекар и ще питам. Изписаха ми сеофор 850 мг за ПКЯ, не съм правила обременявато с глюкоза.
*
« Отговор #502 -: Април 01, 2018, 20:46:12 pm »
Тери,честита годишнина,първата е памучна сватба :),на 60 мин,глюкозата трябва да се вдигне,ма с колко спрямо нулева не мога да кажа.Дано не се окаже ИР , но дори да е моята лекарка ми каза да пия хапчето до положителен тест,което означава ,че не е невъзможно да се случи.Стискам палци да ти се случат нещата.
Кукапетъл,майка ми и дядо ми пият сиофор ,но нямат оплаквания,може активното вещество да не ти понася,задължително с храна се приема.
*
« Отговор #503 -: Април 02, 2018, 01:04:51 am »
Тери, не знам дали видя какво съм писала, понякога имам чувството, че като пиша тук не се вижда какво пиша, даже в повечето случаи май, може някакъв бъг да има, че все едно сама на себе си пиша обикновено, не знам и аз, често и написаното ми изчезва, пък гледам вие си коментирате написаните неща постоянно, значи при мен може нещо да се бъгва :D...

Ендокринолозите изчисляват по формула между глюкозата на гладно мисля и инсулина от последното взимане на кръв и от това ти казват как стоят нещата. При мен беше 45, при някакви гранични стойности до 20-25 или нещо такова, не помня добре и докато се чуя с ендокриноложката вече бях решила, че имам ИР, но тя пресметна и ме успокои, че няма такова нещо.
Дано и при теб е така!
*
« Отговор #504 -: Април 02, 2018, 07:06:13 am »
Благодаря, Вистал. Не е проблема в сайта, в мен е проблема. Прочетох какво си писала, но нали знаеш, че човек запомня по-лесно едно страшно изречение в сравнение с десет позитивни. Прочетох за формулата, но мислих, че говориш за формулата за индекс НОМА, което е глюкоза гладно * инсулин гладно разделено на 22.5. Или поне така аз я открих в интернет.
Как са нещата при теб, датата наближава?
Леле, публикували са последния номер на ЦАР за април. 39600. Ще обработят 700 номера за април месец, който е къс и с почивни дни. Много наближават и моето номерче. Ако така бързо вървят номерата, ще ни се обадят още преди първата ни инсеминация. Доколкото знам мога да отложа заповедта 3 месеца. Съответно, ако през тези 3 месеца станат нещата, мога да се обадя и да кажа, че не искам заповедта ли и да не ми се води като един използван опит? Тоест веднъж вземеш ли си заповедта, вече гори ли ти опита, независимо, че може самото инвитро да се стартира до една година?
« Последна редакция: Април 02, 2018, 08:38:48 am от teri_90 »
*
« Отговор #505 -: Април 02, 2018, 11:24:54 am »
Тери, честита годишнина. Бъдете все така обичащи се и нека по-скоро станете трима!
Относно сиофора и неговите производни... И майка ми го пие и задължително трябва да е  приет с храна, защото дразни стомаха. Ако хапна само 2 залъка и на мен ми се разтройва стомаха. Трябва да е нормален приема на храна.
Момичета, вчера с ММ ходихме до манастира, за който споменахте в село Горни Воден. Там отеца ни прочетете молитва за рожбичка пред иконата на Света Богородица Златната ябълка. Междудругото, много мил човек и всичко ни обясни подробно. Даде ми коланче (вече ми е на кръста  :balk_101:) и ябълка, която сутринта си разделихме двамата и изядохме на гладен стомах.
Сега искам да ви споделя за усещането, че чудото е близо. Просто съм сигурна и доста  по-спокойна!
Дано Богородичка се смили над всички нас и измоли по една рожбичка!
« Отговор #506 -: Април 02, 2018, 11:47:24 am »
Лейди, колко хубаво сте направили, желая ти от сърце чудото да е скоро! Изпълни ме твоя разказ за коланчето и разделената ябълка на теб и мъжа ти. <3

Благодаря на всички за съветите за сиофора, аз го взимам винаги след храна. Вчера обилно вечерях и го взех, днес ми се гади и имам леки киселини. Може да не е от него, но засега с това го свързвам. Дано не съм болна от нещо.
« Отговор #507 -: Април 02, 2018, 11:55:02 am »
Тери, честита годишнина!

За сиофор-а, баща ми го пие от месеци и се беше стреснал от разтройство, даже прави колоноскопия, но за щастие всичко беше наред и това е само заради сиофор-а. Контролира го със силен пробиотик на Дафлорн, наи-концентрирания им.

HELUANTUS, запиза ли си час за второ мнение? Стискам палци да видиш пулсациите! При моя мисед изчетох маса американски форуми, където при късна овулация виждаха пулсации дори в 9-та седмица за първи път. Аз нямах този късмет, но пък природата си знае работата и по-добре по-рано да се случи фал, отколкото на по-късен етап. 

Аз пък вчера си докарах негативни емоции защото се изкуших и си направих уринен тест (11 ден след овулация) и беше отрицателен. Знам, че е рано ама пусто нетърпение, хем се бях зарекла да не правя тест до датата на цикъла :(
Има още 3 дни до тогава, дано просто да е прекалено рано и да видя двете чертички.
Забелязвам, че след мисед-а вече 2 цикъла не ме болят гърдите преди цикъл, а това си ми е задължително от години насам. Иначе ми прилошава от време на време и нямам признаци да ми идва. Миналия месец ходих на преглед заради закъснение (тогава се пазехме, защото ми вадиха мъдрец и пих антибиотик), но ми закъсня с повече от семица и се видя жълто тяло в единия яйчник, което с дуфастон се пукна и ми дойде няколко дни след като започнах приема.
Това чакане е побъркващо :)

Слънчев ден на всички!
*
« Отговор #508 -: Април 02, 2018, 12:17:03 pm »
Лейди, колко хубаво сте направили, желая ти от сърце чудото да е скоро! Изпълни ме твоя разказ за коланчето и разделената ябълка на теб и мъжа ти. <3
Kukapetel, радвам се, че ти вдъхвам кураж  :bighug:
Благодаря ти за милите думи ❤
Heluantus, какво стана. Посети ли втори лекар?
Стискам силно палци, дано нещата се развият по най-добрия начин за теб!
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #509 -: Април 02, 2018, 12:39:49 pm »
Тери, с малко закъснение честитя... Да сте живи и здрави и още дълги години ръка за ръка със съпруга!  :ballons:
Относно номерцата, виждаш какво става във фонда, бързат та пушек се вдига. Правилата са такива, че можеш да отлагаш три месеца заповед за вземането й, ако не я вземеш след това - отново трябва да кандидатстваш. т.е нареждаш се пак в края на опашката.
Ако пък я вземеш - важи ти 1 година, не я ли използваш и не направите ли опита в тази една година,  трябва отново да подадеш документи.
Не ти гори опита, докато не го стартирате и не употребиш парите :)

Heluantus, стискам палци всичко да е наред. Не се отчайвай стават и грешки, не е изключено да са си съвсем добре нещата.
Lady и на мен ми подейства успокояващо срещата със свещаника и посещаването на манастира. Има някаква сила във всичко.
Фани, аз съм по същия начин, след спонтанния аборт нямам никакви симптоми за предстоящ цикъл, даже не ме боли корем. А преди беше доста осезаемо.
« Отговор #510 -: Април 02, 2018, 14:13:37 pm »
Давам бърз отчет за прегледа днес :) Два фоликула, по един във всеки яйчник 13 мм. Имаше и по малки. Лигавица 6мм и ми изписа глобули за да нарастне и сряда пак на преглед :)
*
« Отговор #511 -: Април 02, 2018, 14:39:52 pm »
Хубаво е, че сте отишли, Лейди. Дано благословията дойде в дома ви  :bighug:
Точице, на теб началото на май ли ще ти е инвитрото или края на април?
Танче, 2 са супер. Че тризнаци как ще ги носиш :D
И аз довечера съм на преглед. Имам 100 въпроса:
1) какво се случва от 1 година с цикъла ми, единия път закъснява, другия път пик на ЛХ на 11 ден. А 10 години ми беше супер цикъла. Тук от 1 година е непредвидим.
2) На Мишо ще предпишат ли ново лечение
3) Резултатите за инсулинова резистентност
4) На цитонамазката пише, че имам остро възпаление и тряба да пусна микробиология.

10те мин за фоликолуметрия няма да стигнат... Постоянно задавам въпроси на докторът и той не може да се концентрира върху прегледа.
« Последна редакция: Април 02, 2018, 14:43:52 pm от teri_90 »
« Отговор #512 -: Април 02, 2018, 14:55:58 pm »
Теди, май ти трябва поне един час, а не 10 мин. :D Ние като почнахме опитите и цикъла ми се побърка. Сега долу горе е наред :D Едно две, колкото излязат, няма да ги върнем :) Има баби и дядовци да ги гледат и един вуйчо, който няма търпение.
*
« Отговор #513 -: Април 02, 2018, 15:01:49 pm »
Тери, записвай си. :) Д-р Даскалов обяснява добре и лесно се коментира с него.

Аз сега се замислих, трябва ли да взема от предната клиника епикриза за лапарото, старата ЦС и още и още изследвания.Имам всички хормони, имам документ за стимулацията ама тия неща тцъ.Ох като знам какво приключение е, дано не трябва да се разправям.

Таня, много добре вървят фоликулчетата, браво.

Аз пиша рядко, защото нета ми е ужасен и постоянно ми прави проблем публикуването.Е сега тоя пост вече за 3-ти път го мъча!

*
« Отговор #514 -: Април 02, 2018, 15:27:16 pm »
Маги, не ти ли дадоха цветните снимки? Моите си вкъщи. Даже докторът на телефона ме накара да ги снимам, ако от някоя болница ми ги вземат.
Точица да каже на нея искаха ли й ги, за да стартират. Тя е правила ЦС при Даскалов, което ще да е в Медикус Алфа, а не в клиниката, където ще е инвитрото. Поне така си мисля де.
*
« Отговор #515 -: Април 02, 2018, 15:36:24 pm »
Ох моите неща са на много години вече, абе аз съм ветеран :) Та тогава не си ги взех, останаха ми в досието.Сега не мис е ходи до клиниката, то и много време е минало и най-много да ме накарат да направя нова.Ама каквото такова.

*

To4ica13

• 337
« Отговор #516 -: Април 02, 2018, 16:13:38 pm »
Тери, ще стартираме края на Април, ако всичко е наред с микробиологиитте ни, серологията и хормоните. Иначе за цветната снимка никога не са ми я искали. Доктора ми я даде веднага в Медикус алфа заедно със заключението и си е в мен.
Петрова само я погледна на консултацията, после гледа и лапароскопията. За старта на процедурата не е необходима.
Даже за фонда това приложихме (епикризата, резултата) и не са ми са се обаждали да представям черно белите кадри :)

Но аз си мисля, че Маги ще сменя клиниката и затова може и да искат да я видят нейната.
« Последна редакция: Април 02, 2018, 16:16:12 pm от To4ica13 »
*
« Отговор #517 -: Април 02, 2018, 16:21:44 pm »
Момичета,преди малко  уж публикувах,ма какво стана...
Искам да питам ,Горни Воден което аз намерих в нета е до Асеновград.Същото ли е?Аз съм си мазала корема със светена вода от няколко манастира,дори приятели като ходят ми носят :D,и тази ябълка  някой може ли да ми я донесе или лично трябва?Тери после да кажеш какво е положението.
Ако някой знае чудодейно място около Варна да сподели.
*

To4ica13

• 337
« Отговор #518 -: Април 02, 2018, 16:47:58 pm »
Слънчице, точно до Асеновград е.
Мисля, че е по-добре да се отиде на място. Те четат молитва на място,  дават ти разни осветени неща и ти обясняват кое как да направиш. Но си е една голяма разходка щом сте от Варна. :)
*
« Отговор #519 -: Април 02, 2018, 17:02:26 pm »
Мерси ,Точице,ще пътуваме по празниците но в друга посока,но и там има един манастир,където ще спрем :D