0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #480 -: Март 31, 2018, 11:40:03 am »
Тери, същото е и като се прави само натоварване с глюкоза, не трабва да се шари напред назад, защото това влияе. Два часа се стои заради периодичното взимане на кръв. Аз си полагвах в колата навун, че мен ми ставаше зле от сладкия разтвор. Иначе инсулина ми го изследваха за пръв и единствен път след като родих миналия път и трябваше да се види дали се е разкарал гестационния диабет, до колкото знам двете неща са свързани глюкоза-инсулин и се изчислява крайния резултат по някаква формула дето е ендокринолозите си я знаят...
« Отговор #481 -: Март 31, 2018, 13:14:33 pm »
Здравейте, днес бях на ехограф. Казаха, че бебето отговаря на 7 седмица, а аз днес съм в 8 и 2 дни, но това е нормално и го очаквах, защото овулацията ми беше на 18-19 ден, лошото обаче е, че няма сърдечна дейност. Много съм шокирана и ми е мъчно...
*
« Отговор #482 -: Март 31, 2018, 13:33:30 pm »
Хелиантус, а при друг лекар ходи ли? Има ли възможност да се появи след седмица например. Нищо не разбирам, но много се надявам да има шанс. Дано се включат момичетата, които вече са имали бебчета и да кажат.  :bighug: :bighug: :bighug:

На мен ми излязоха резултатите. Нищо не разбирам, но не ми се струват ОК. Доколкото четох захарта трябваше да се вдигне. А за инсулина на 60 мин пише над 40 (три пъти по-голямо от 0 мин), ама то 3 пъти по-голямо от 5 е 15. А при мен е 18 пъти по-голямо.
По принцип нищо сладко не ям, цял живот (бях много дебела като малка). От едно парче торта и ми става лошо. Сега от глюкозата - ми беше лошо от захарта през целите 2 часа. Ако някоя от вас разбира, ще се радвам да кажете. Знам, че има тема за това, но като че ли тази тема е най-активна.

Биохимия
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
OГТТ+ трикратен Инсулин/обременяване с глюкоза/      Профил   *   *
Глюкоза серум-на Гладно      5.1   mmol/l   3.00 - 6.00
Глюкоза серум 60мин.      4.96   mmol/l   по преценка на лекар
Глюкоза серум 120мин.      4.64   mmol/l   по преценка на лекар
Инсулин - на Гладно      5.64   µIU/ml   2,6 - 24,9
Инсулин - след 60 мин.      90.78   µIU/ml   над 40 /трикратно от с-та на гладно/
Инсулин - след 120 мин.      29.24   µIU/ml   под 2 пъти от с-та на 60 мин.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #483 -: Март 31, 2018, 20:32:50 pm »
Здравейте, днес бях на ехограф. Казаха, че бебето отговаря на 7 седмица, а аз днес съм в 8 и 2 дни, но това е нормално и го очаквах, защото овулацията ми беше на 18-19 ден, лошото обаче е, че няма сърдечна дейност. Много съм шокирана и ми е мъчно...
Потърси задължително второ мнение! Вероятно заради късната овулация още му е рано, ехографа може да не е достатъчно добър, или “задапаратното устройство” да не е най-кадърно.
При мен в 2 клиники дори ембрион не виждаха, само една докторка в трета го видя и ми го показа (развит до 5-та гс). Има много случаи, в които сърчицето се вижда седмица по-късно! Не губи вяра, просто иди другаде!
Стискам палци!
 :bighug:
« Отговор #484 -: Март 31, 2018, 22:23:55 pm »
HELIANTHUS а ембрион видя ли се,при мен изоставаше също и не се виждаше уж ембрион. Отидох на второ мнение и доктора го видя,но каза ме е доста по-малък но в последствие се установи че няма пулсации и се наложи мисед. Потърси второ мнение може проблема да е по-късната овулация. Стискам палци всичко да е наред. Аз тези дни небях ви чела,просто още немога да се съвзема и колкото повече време минава толкова повече осъзнавам нещата и нещо се депресирам. Даже по-принцип толкова обичам малките дечица и бебенца,но сега като видя някъде бебета и се сещам за моето бебче и....
*
« Отговор #485 -: Март 31, 2018, 22:28:07 pm »
Джулия, напълно нормални са емоциите, през които минаваш. Важно е да вярваш, че следващия път всичко ще е наред и че скоро пак ще стане. Не се страхувай, моята приятелка направи мисед и след това две години прекара в страх и не искаше да прави повече опити. Е втората й бременност беше най-леката на света и тя сега не може да си намери място от щастие с бебето в ръце. Мисля, че momiche_f беше казала:"мечтайте смело"
*
« Отговор #486 -: Март 31, 2018, 22:47:11 pm »
Тери,прикачвам моите резултати,лекарката ги умножава,дели и ми изписа хапче,но тя освен резултата имаше впредвид и ,че имам няколко диабетика в рода,и че  получавах 2 пъти полипи в матката за 8 месеца,и че съм имала СПКЯ.Но също е много важно да не си яла и пила нищо ,освен вода 12 часа преди теста.Дано съм била полезна
*
« Отговор #487 -: Март 31, 2018, 22:49:51 pm »
Слънчице, гинеколожката ли ти ги предписа или си ходи директно на ендокринолог? Явно ще има някаква формула, иначе ти си в норма според лабораторията.
Благодаря за информацията. Аз ще пиша и в официалната тема, да не се получава разводняване на информация.
*
« Отговор #488 -: Март 31, 2018, 22:55:43 pm »
Ендокринолог.Но аз ходя при нея точно за да стане бебето и тя знае цялата история.Четох една статия,за Лиляна ,клюкарката от Папараци,че е била пред Инвитро,и се оказало ,че точно инсулиновата резистентност е проблема й.Сега е бременна.
*
« Отговор #489 -: Март 31, 2018, 23:00:45 pm »
:D :D :D :D :D Точно заради нея си направих това изследване. Защото за 15 май имам час при същата лекарка, при която тя е отишла в Ню лайф. Една моя приятелка 3 пъти ми прати този клип с Лиляна, за да съм си направила инсулинова резистентност. Аз мислех, че с една глюкоза съм го направила. Но момичетата ми разясниха, че съм в грешка. Та заради този клип днес се изследвах, защото така знам, че докторката иска и това изследване :D
*
« Отговор #490 -: Март 31, 2018, 23:06:34 pm »
 :D :D,който не е ходил на ендокринолог,не знае как от едно изследване те пращат на още 20,но целта оправдава средствата.И гинеколога и ендокринолога слушам и това е!Стискам ти палци,успех!
« Отговор #491 -: Март 31, 2018, 23:37:25 pm »
Благодаря ви, и аз още се надявам да има някакъв шанс,  да има грешка, но гледам и да не се самонавивам много, защото имам и съвсем леко кафеникаво зацапване вече. Ще ходя отново на лекар чак вторник.

Джулия, има ембрион отговарящ на 7 седмици и 1 ден, а аз се водя в 8 и 2 дни, но заради късната овулация, не мисля че това е голям проблем, обаче, че няма сърце.... Казаха, че всичко изглежда добре, с изключение на това, че е по- малко и, че не могат да открият сърдечна дейност.
« Отговор #492 -: Април 01, 2018, 09:50:58 am »
Здравейте момичета, честит празник на всички които празнуват и честит 1 април.
На мен днес ми дойде, въпреки големите надежди, но нов месец, нови сили, нова борба.
Успех на вксички.
*
« Отговор #493 -: Април 01, 2018, 11:32:07 am »
Всеки месец е нова надежда!
Честит ви двоен празник. А на мен и троен: първа годишнина от сватбата.
« Отговор #494 -: Април 01, 2018, 12:26:38 pm »
Теди, честита ви първа годишнина. Да сте здрави, все така влюбени и ви пожелавам най малко две бебчете :P
Аз утре пътувам за София да видим резултата от стимулацията.
*
« Отговор #495 -: Април 01, 2018, 12:45:27 pm »
Късмет, Танче. Да стане бебенцето този месец:*
« Отговор #496 -: Април 01, 2018, 14:15:05 pm »
Тери, Честита годишнина! Бъдете здрави, все така влюбени и в скоро време заобиколени от бебетата ви!
 :party:

Не ми е добре от този сиофор, взимам по половин и пак ми е лошо, имах и разстройство един ден.
« Последна редакция: Април 01, 2018, 14:19:29 pm от Kukapetal »
*
« Отговор #497 -: Април 01, 2018, 14:58:23 pm »
И аз докато се опитвам да разбера какво означават моите резултати, четох, че медикаментите от този вид водят до проблеми със стомаха. И та за цял месец. С Лактофлор или нещо подобно дали може да се контролира?
« Отговор #498 -: Април 01, 2018, 16:32:17 pm »
HELUANTUS обади се док и кажи за това зацапване,понякога се случва,но ако питаш мен не рискувай и не чакай,аз след като прокървих се обадих на док и на други ден отидох но при мен сакчето вече се деформира. Дано при теб да няма сериозен проблем и всичко да е наред. Тери честита годишнина,пожелавам ви винаги да се държите заедно и много да се обичате и скоро да ни зарадвате с едно пухкаво бебче
« Последна редакция: Април 01, 2018, 16:35:26 pm от djuliq922 »
*
« Отговор #499 -: Април 01, 2018, 17:36:40 pm »
Кукапетал,да не са ти високи милиграмите.Аз пия метфогамма,вечер с храна и нямам оплаквания.Малко поотслабнах  даже.Трябва да говориш с лекаря си.