0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #240 -: Март 20, 2018, 15:32:03 pm »
Еличка, ти го пишеш и затова те питаме, не се заяждаме. Просто никога не сме чували подобна дума :D А иначе е хубаво да направиш каквото Маги ти каза.

Маги, записвай за когато могат. По- добре април по Великден (само 2 почивни дена са), отколкото май- там се почива всяка седмица. А работа винаги ще има.
*
« Отговор #241 -: Март 20, 2018, 15:37:08 pm »
Да, Павла и аз до това заключение стигнах :)

*
« Отговор #242 -: Март 20, 2018, 15:44:38 pm »
Единствените изследвания, които ми назначи са за пролактин, тестостерон, LH и FSH. Аз след като прочетох листовката на Метфогама че и 850мг,тогава реших на моя глава да отида са си пусна тези изследвания. Сега взех да се притеснявам и се чуда въобще да ги пия ли. Той ми обясни, че ми ги изписвал, за да накара яйчниците на функционирали по-добре и да се стимулирала овулацията. А в листовката не пише нищо подобно.
Някоя от вас пила ли ги е?
Здравейте, Теди, аз правих инсулин и обременяване. Инсулина беше ок, но при обременяването нещо си било в горната граница. Ендокриноложката ми изписа Глюкофаж 3*500 и каза, че трябва да помогне на яйчниците да работят по-добре и за овулацията. НО, трябва да го спра веднага, щом разбера, че съм бременна, защото нямало данни, дали вреди на плода.
Та, на мен същото ми обясниха. Пия го вече 4-5 месеца и слабея 😁 с диета и спорт, разбира се.
« Отговор #243 -: Март 20, 2018, 15:48:20 pm »
Давам отчет за днешния ден. Микробиология 6+. Както каза АГ - А, ама то нямало нищо. Обаче регресиращия фоликул е пораснал до 31мм. И ще чакам да ми дойде, че да ходя пак и да погледне дали се е махнал, че ако си седи там ще изтървем и този месец каквито сме късметлии с Гошо.
*
« Отговор #244 -: Март 20, 2018, 15:58:06 pm »
Аз пия Метформин по време на бременността. Даже има изследвания на американската Агенцията за контрол на храните и лекарствата, че не само е безопасно, но намалява риска от спонтанни аборти в първия триместър, намалява риска от гестационен диабет.
« Отговор #245 -: Март 20, 2018, 16:10:29 pm »
По-късно ми е часът, да, нещо обаче имам тежест ниско долу, да но не е някакъв проблем.
*
« Отговор #246 -: Март 20, 2018, 16:25:45 pm »
Ето като сме две Маги-та как стават грешките.

Успех адаш, да пишеш!

*
« Отговор #247 -: Март 20, 2018, 16:52:52 pm »
Танче, тъпо, ама и на мен така ми се случи януари. Тогава ми предписаха противозачатъчни за един месец. Но с цикъла може да изчезне фоликула. Хубаво, че си отишла да те видят.
Слънцемое, те номерата в сайта ги обявяват така: до кой номер ще бъдат разгледани до края на месеца. От последния номер за март до нашия има 1600. Предполагам юли ще се обадят, ама ако стигнем до там, мисля за есента да се прави процедура, че не си представям лятото да ме тъпчат с хормони.
На Магито от Малта, много късмет с процедурата. Дано с Точица да имате късмет тази пролет.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #248 -: Март 20, 2018, 16:56:35 pm »
То да си ти кажа Тери за есента най-добре... че пусто идват тия морета, пък то са бири, менти мале мале нямам търпение :)
Маги_ст чак пък толкова голяма грешка не е станала, защото разбрахме и твоите планове които не ни казваш и виж как добре станаха нещата :)
Момичета казах ви че мъжа ми е много болен и нз дали няма да се стигне до антибиотик... което от своя страна нз как ще се отрази на цялото лечение което правим за да му се подобри С? Вие как мислите?
« Отговор #249 -: Март 20, 2018, 17:07:55 pm »
Разбрах значии никакви билки и тн. Утре ще ми е готово изследването за инсулина. Пък ще видя кога ще отида да ми направят такова изследване с обременяване.
Значи ще си пия метфогамата пък ще видим. Реално юни 2017 спрях да пия противозачатъчни и оттам нататък правим опити. Следя си овулацията ( ако съм я имала въобще) и правим повече "кекс" ( както е модерно напоследък да се казва) повече в тези дни. С проблемите на мъжа ми от декември насам спрях да си меря БТ. Но вече при него са добре нещата и в началото на април (когато се върне от командировка) ще ходим пак да правим спермограма. А аз почвам на  меря температури и тн. Голям филм...
Не мога да го разбера този свят.. едни искат нещл толкова силнл и не го получават, а други дори не искат деца и Господ ги дарява с тях. Несправедливо е!!!
*
« Отговор #250 -: Март 20, 2018, 17:09:28 pm »
Слънцемое,  а не може ли да се обадите на доктора, който му е назначил лечението и да го попитате или ви е неудобно. Защото аз съм чувала, че някои антибиотици могата да повлияят на С/поне аз така съм чувала, не мога да твърдя със сигурност/.
« Последна редакция: Март 20, 2018, 17:13:44 pm от shava »
*
« Отговор #251 -: Март 20, 2018, 17:35:21 pm »
Д-р Мели си обнови страницата за въпроси към консултанта, тя може да ти отговори.  Иначе то ако нещо ще навреди на плувците, то първо ще е температурата. Не знам на скротума повишава ли се температурата, ама сигурно и тя се вдига. За спермограма съм чела, че е хубаво в този месец да не са пити антибиотици. Така че да кажем евентуално ще навредят на текущите. Странно... пък нали уж днешните ще ги видиш след 3 месеца. Малко ми объркана тази материя.
« Отговор #252 -: Март 20, 2018, 18:48:06 pm »
Момичета минах през лекаря, каза че лигавицата била много добра, не знам какво значи това за след О, или по принцип си е важно?минала е О преди 3-4 дена (дано сме я хванали), нямало свободна течност и ми изписа дуфастон, който щял да помогне при евентуално имплантиране. Каза да го пия 10 дена, да го спра и до седмица ако не ми дойде-тест да правя. Ако ми дойде пак проследяване, ама тоя път не от 3 а от 9 ден :). Опитва се да се вмъкне в мене някаква мъничка надеждичка, ама ако се оствя  а нея ще изперкам. Хахаха
*
« Отговор #253 -: Март 20, 2018, 20:13:17 pm »
Лигавицата се удебелява всеки месец. Мисля, че на лигавицата казват ендометриум(ама само мисля).
Аз отидох на танци да се пораздрусам и ми дойде. Не че очаквах друго, но поне да не ми закъснява. Това да седиш над теста и да си въобразяваш някакви черти си е доста кофти чувство.
Ще се видя с моя доктор и ще коментирам с него да звъня в Ню лайф, за да си запазя час за д-р Петрова, да се срещна с нея и да обсъдя инсеминация евентуално с нея за следващия цикъл
*
« Отговор #254 -: Март 21, 2018, 08:43:55 am »
Да лигавицата се удебелява и по време на Ову трябва да е дебела, че да се хване ембриона.Е не трябва да е презряла, но това се случва рядко.

Добро ви утро ;)

« Отговор #255 -: Март 21, 2018, 09:31:44 am »
Здравейте момичета, аз сега се връщам от АГ-то и каза кухо яйце и че трябва да се махне
« Отговор #256 -: Март 21, 2018, 09:36:56 am »
Здрасти Джулия, а за второ мнение мислила ли си да потърсиш?
« Отговор #257 -: Март 21, 2018, 09:43:44 am »
Мисля да отида и на второ мнение да,но немисля че ще е нещо по-различно. Показа ми плодния сак и вътре не се вижда нищо. Сега съм в 9с.6 д, а отговаря на 8 седмица
*
« Отговор #258 -: Март 21, 2018, 09:58:33 am »
Джулка, иди задължително на второ мнение. Ти няма да разбереш вижда ли се нещо или не. Грешки стават, надявам се и при теб да е грешка.  :bighug:
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #259 -: Март 21, 2018, 10:05:59 am »
Каква е тази черна серия на момичетата забременели във форума и започнали новите теми... Джулия много съжалявам, дано да е грешка  :(