0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #160 -: Март 15, 2018, 11:33:27 am »
Нели ,доста иследвания и процедури  сте направили. Отпускането определено не ми е помогнало на мен. Повечето от нас се чудят защо в месеците с овулация не забременяваме. Просто нещата са много и комплексни, които  трябва да са налице, за да стане.
За пункцията не мога да ти отговоря, аз лично правих лапароскопия, но поради други причини, не заради задържан фоликул.
« Отговор #161 -: Март 15, 2018, 11:46:07 am »
Точица, наистина много неща пуснахме и затова съм решена и тази пункция да я направя, ако не подейства последната инжекция. Може би, тя ще отключи нещата (или поне така се надявам). Все още не ми предлагат асистирани методи, но съм си сложила краен срок юни и ако дотогава не стане - ще поемем и по този път.
*
« Отговор #162 -: Март 15, 2018, 11:51:31 am »
Нели, може проблемът с незабременяването да е бил полипа. След 2 години опити една приятелка тръгна по лекари, оказа се полип. Махнаха го и след 4 месеца забременя. Лекарят й се беше изсмял като каза, че прави опити при наличие на полип. (Ето защо още пазя надежда за Кукапетал, малко време мина от полипа все още).
Относно задържания фоликул и  наложи ми се да почета доста за него преди 2 месеца. Той може да повлияе на производството на хормони, което да доведе съответно до различен цикъл. Изрично за прогестерон бях чела, че дори да е имало О, ако има задържан фоликул са различни резултатите. Така че си е хубаво да се махне, добре е, че сте го намалили, че големите кисти по яйчниците са си опасно нещо. Дали ще се появи отново е Божа работа. Но при следене на цикъл, ако има отново ЛУФ, ще се реагира по-бързо с лекарства.
Нели, а за инсемниция замисляли ли сте се? Естествено след пункцията, за да не те стимулират с нещо. С тези ви показатели сте супер за инсеминация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #163 -: Март 15, 2018, 12:07:48 pm »
Нели, добре дошла. Щом от толкова време седи, при условие, че си опитала много неща, ще трябва да се прави пункция.
Проходимост на тръбите имаш ли проверена?
Всеки цикъл, при оптимални условия, имаме 25% шанс за бременност. Може би само пандите забременяват по- трудно от нас хората. Направо им се чудя на "от един път, първия опит" как става.
Насочила си се към репродуктивен специалист, това е вече една крачка по- близо до успеха.
(Надявам се да е истински специалист, а не квартален лекар с претенции за такъв. Това не го казвам с лошо, а просто има много момичета, които са си патили от такива.)

Късмет на всички!
« Отговор #164 -: Март 15, 2018, 12:17:21 pm »
Pav-la, посещавам лекар в клиниката на Владимиров. Имам доверие в него, защото опита какво ли не преди да предложи пункция. Даже за инсеминация спомена, но каза, че резултатите от спермограмата са отлични и няма нужда все още да се травмираме. Последно, мнението й беше, че най-вероятно има някакво удебеление на яйчника, което механично пречи на спукването, защото при хормоните всичко е супер.
P.s. Миналата година, когато започнахме с опитите имах висок инсулин и в резултат поликистоза. Метформин, инофолик и диета го свалиха и кистичките изчезнаха. Остана само този упорит фоликул. Препоръчвам към хормоналните изследвания са пускате и инсулин.
« Отговор #165 -: Март 15, 2018, 12:38:38 pm »
(Ето защо още пазя надежда за Кукапетал, малко време мина от полипа все още).

Тери, аз не съм имала полип. При нас беше лоша спермограма, която с лечение премина в нормозооспермия и при мен високо TSH и пролактин, които с лекарства поддържам в норма.
*
« Отговор #166 -: Март 15, 2018, 13:10:51 pm »
Пункцията на този фоликул ще е като пункцията при ин витро. Няма нищо страшно. Вероятно и упойка ще ти сложат. Минава за пет минути всичко.
Успех, Нели!

« Отговор #167 -: Март 15, 2018, 13:19:04 pm »
Тери, при мен полипа го отстраниха октомври 2016. Всичко беше наред. След това два месеца пазене и почнахме с опитите. Но тогава се появи и проблемът с инсулина и поликистозата, та 6 месеца го лекувах, но не сме спирали с опитите и мислех, че той е пречката. Него го оправих, но пак не стават нещата. Интересното е, че левият яйчник си работи отлично, а десният - задържа. Това ме навежда на мисълта, че наистина е нещо механично по яйчника или пък фоликулът е с много дебели стени и нищо не му действа.
*
« Отговор #168 -: Март 16, 2018, 09:47:02 am »
Ако се чудите къде се губи едно от Магитата:
http://www.zachatie.org/novini/kakvo-pravi-zachatie/1413-maltafertility-europe

Благодарим ви, момичета от Зачатие!
« Отговор #169 -: Март 16, 2018, 10:26:52 am »
Ех бравоо :) това е странохно. Дано си изкарат добре и да продължават да поддържат това сдружение, защото е важно за всички от нас.
Прегръдки за всички  :bighug:
Тери ти как си? Кога е датата на Ц?
« Отговор #170 -: Март 16, 2018, 10:33:00 am »
Е страхотно. Браво на Маги :) Аз днес бях на преглед и си имам един задържан фоликул, но не бил голям и нямало проблем. Пуснах и микробиология и другата седмица си чакам резултатите и цикъла и да стартираме стимулацията. А утре ако не ни мине котка път отиваме до Асеновград да облечем братовчедка ми, че май месец сме на сватба :D :D :D И бонус кръщене на следващия ден след сватбата :lol:
*
« Отговор #171 -: Март 16, 2018, 11:06:45 am »
Ами тези дни, оказва се, че БТ е доста полезна. Общо взето, за да не се пренавива човек. Днес си ми падна леко, което е ориентир, че скоро се очаква цикъл. Мисля да продължа да я меря.

Иначе чакам да ми дойде, за да идем при докторът и да видим какво ще каже за Прогестерона ми и за края на април се надявам да направим инсеминация. Ама няма да казвам на роднини, че само ще седят и ще чакат.
Танче, в Асеновград като си харесах първата рокля в първия магазин и  се запънах, че я искам. Едва една приятелка ме изкара от магазина и ме убеди да премеря поне още една. Е втората я купих. (Първата беше 350 лв, намерих сигурно най-евтината рокля на света и я харесах даже). Много готини поводи (завиждам).
« Отговор #172 -: Март 16, 2018, 11:25:30 am »
Хубави поводи, ама да не бяха един след друг :D За моята рокли обиколихме три магазина. И точно в този, в който не исках да влизам от него си я взех. Викам тука ще дерат кожи, няма да вляза. А то какво стана, влязох и излязох с рокля :lol:
« Отговор #173 -: Март 16, 2018, 11:51:05 am »
Е това е добре че си имаш план и си го следваш. И аз мисля че е по добте без да знаят роднините, че много напрягащо... все ще има стана ли станали, а пък ако не стане тия жални погледи... не не не...
На мен вчера ми свърши и още от снощи почнахме да действаме ( голямо желания за кекс в последно време.. имам чувството че сме от 2 два месеца заедно, нали знаете в началото искате все да сте заедно и да правите секс... е така се чувствам хахах луда работа.
« Отговор #174 -: Март 16, 2018, 12:05:19 pm »
Момичета, СУЕ в чист ден ли се прави? Има ли други, които не са правили микробиология преди хидротубация?

Слънцемое, дано все така да сте!  :bed: :balk_46: :balk_21:
« Отговор #175 -: Март 16, 2018, 12:21:38 pm »
Аз не си правих, не ми искаха, но моето беше ХСГ.
« Отговор #176 -: Март 16, 2018, 12:46:30 pm »
Кукапетъл СУЕ не се ли пуска или в деня или преди деня на снимката? Тери като се появи ще каже при нея как беше :) Още малко и да мина тая снимка... и после бебенцееее :*
*
« Отговор #177 -: Март 16, 2018, 13:01:36 pm »
На кое казвате СУЕ момичета? За пълна кръвна картина и CPR ли става въпрос? Ако да, правят се в деня преди ЦС или на самия ден. Аз препоръчвам в деня преди, за да се видят резултатите и ако са кофти да знаеш, че няма да има ЦС. Да не стане като при мен първия път: сложиха ми абокад и резултатите на CPR кофти и ме върнаха да си ходя. Много кофти ми стана, защото в самия ден не бях пила, яла, навила съм се за дългоочакваната ЦС, абокад и накрая си ме пратиха да си ходя.

Микробиология има момичета, които не са правили. Аз съм с ХСГ, но правих. Зависи от изискванията на самия лекар, който прави процедурата.
Слънцемое, много хубаво, че сте разпалили страстта. Все така да сте.
Кукапетал, извинявай, че те бях объркала с полипа. Стоя и се чудя кое момиче беше с полип преди няколко месеца. Която и да е била, дано не пише, заради бременност.
Танче, и аз имах задържан фоликул. Ама явно такива единични случаи са нормални. При мен не се смали и превантивно докторът ми даде противозачатъчни. Надявам се твоя с цикъла да изчезне, защото при задържан фоликул може да не ти приложат стимулация. Защото тя може да стимулира и този фоликул, пък те пустите стават на кисти като пораснат. Нооооо съм сигурна, че при теб ще си регресира с цикъла.  Викат ли те пак да ходиш да го видят как се движи - намалява ли? Мен ме викаха няколко пъти преди цикъл.
« Отговор #178 -: Март 16, 2018, 13:14:53 pm »
Благодаря за поясненията на всички!  :wink: Добре, че сте вие!  :bighug:

Хахахах, Слънцемое... Дай Боже да стане така, че това бебенце, голямо чакане падна за него. :)
Вчера изчетох доста, ако са ми запушени тръбите, какви варианти имам, много зависи къде е запушването, прави се лапароскопия, моля се да не са запушени, но искам да съм подготвена с инфо и да продължа напред, а не да се отчая.
За СУЕ, означава скорост на утаяване на еритроцитите, не ми казаха точно кога да го направя, а само, че на гладно и жадно. Ако бързо излиза резултата, ще го пусна в деня на снимката или предния ден, както ме посъветвахте.
Тери, няма проблем, че ме обърка зa полипа, мисля, че се сещаш за momiche f.
« Отговор #179 -: Март 16, 2018, 13:16:19 pm »
Аз бях с полип, но все още нищо... Предстои ми ЦС, направих си и микробиология, там всичко е ок