Според мен няма значение полът. Докато още нямах деца и шефката ми разказваше за нейните дъщери. Казваше, че ако един час са правили нещо на електронно устройство - компютър, телевизор и прочие, после същото време трябва да го прекарат с нещо неелектронно.
Синът ми има телефон, но не е смартфон, с него може само да звъни и да пише съобщения. Вкъщи има таблет, но на него е качена програма, която може да се настрои колко дълго може да го ползва и после всичко се изключва автоматично. На Малечка й раЗрешавам понякога по някой филм. Това, което наблюдавам и при двамата (важи и за възрастните) е, че стават уморени и раздразнителни, ако един час са гледали филмче или са играли на компютъра. Още повече през седмицата нямат възможност, просто нямат време.
Моят телефон е мой и не е играчка. Има си код, не желая да го пипат изобщо.
Като се кача на някой автобус и видя някое дете, седящо в количка, на което под носа му държат смартфон, за да гледа филмче и да кротува, направо падам.
Рачо, знам, че човек иска да си играят сами, обаче ако единият приготвя вечеря, нека другият да му обръща внимание на него - четете книжки, играйте с Лего, стройте нещо. И пускайте филмчета само през уикенда! Човек е уморен и каталясал и иска да си почине, родителите ни никога не са си играли с мен и брат ми, не ми е пречило, но сега ги виждам нещата по друг налин. Вярвам, че това е важно. Ако гледате филмчета, правете го може би заедно и го карай да ви разкаже какво е станало. Чакам с нетърпение мадмоазел да започне да чете, за да мога да кажа "сега ще четем всички половин час". П.С. Ние нямаме телевизор.
Не са съвети, а само идеи.
Хубав ден на всички!