Маги, ти беше в Ст.Загора, нали? Не знам как са овчици родителите, но явно имат опции освен градината - не работят, или имат баби свободни. Или па изкарват много пари за детегледачки... Нашите баби работят, ние също и от сега мисля да питам по нова година - януари 2019, колко и кои дни ще "почива" градината. От сега замислям схеми
Иначе моите деца са в градина в село, което по принцип си е с 2 групи само - 2-5г и 5-7г ("учениците"). Така и малката свикна по-леко, че се засече 1 година в една група с батко си. Друг е въпросът, че на него му е омръзнало от нея - все на главата му е. Лятото правиха сборна група - от двете нашите + още една градина и ходиха 1 месец в едното село всички, един месец в съседното. Обаче тази схема е всяко лято и децата и госпожите от двете градини си се познават вече. Сборните групи обаче са
изрично само при двама работещи родители. Ремонти нЕма - само отпуските да си вземат възпитателките. А зимата - да икономиса общината от отопление. Цялата система е скапана - сякаш не е целта да се грижат добре за децата и да са спокойни родителите, да работят. Пак явно на село поне гледането на децата е по-спокойно, повече се познават сякаш. Но пък майки се оплакват, че е по-слаба предучилищната подготовка, а и няма никакви допълнителни занимания - езици, спорт.
Два пъти сме се борили с "вятърни мелници" - т.е. срещу установената система и в името на общото благо. И двата пъти освен всички нерви в процеса на "борбата", сме обрали и оплювките на тези, които са имали най-много полза от цялата работа
Честно, в такива моменти ми иде да се махна от прекрасната ни държава, заради липсата на стриктни правила и свястно управление.