Маги-определено съм по-спокойна,още когато излязоха резултатите,сякаш се молех да е това,защото все пак имам надежда,че след прием на витамини тази драма може да приключи.
Павла-видях го на 9-10м(при първите опити за ходене).Когато първата невроложка постави диагноза ДЦП,каза че има проблем и с ръката,който не бях видяла.Същата вечер изгледах всички нейни снимки и с много вглеждане най-рано мога да забележа проблема около 5м възраст,тогава видях и проблема с ръката.А той е много незначителен,по-скоро можеш да кажеш ,че детето ще е левичар.Започна да се обръща в период,сядането също е в период,не се е обръщала/подпирала само на лявата страна.Родена е в 39г.с,планово секцио,3070гр,изплака веднага.Почти на 100%съм сигурна,че не се е родила така.
Бебе - и Б 12 никой не следи и после до първата годинка примерно едни имунологични изследвания,не преди всяка ваксина както е в някои държави.Веднъж поне,това също е много важно.Макар,че имунолозите от Александровска са внесли искане в министерството да го направят задължително,но едва ли скоро ще ни огрее.
Имам много добри доктори тук,но докато стигнеш до тях си е цяло приключение.А и едно е да обикаляш за теб,друго е за дете.
Това да е проблема.Дай Боже скоро да забравим за всичко.