Стоека, много съжалявам за майка ти, желая от все сърце да се оправи и дълго време да ви се радва. Моята майка преди 7 години също се разболя от много агресивен и напреднал рак, но благодарение на медицината и на Бог, сега е вече 7-ма година в ремисия. Знам през какво минаваш, прегръщам те
Относно таблетите и телевизията, при нас няма проблеми, ако се сети да му дам да гледа нещо по таблета, може да гледа с часове, но това само събота и неделя, защото забелязах, че като му пусна вечер , през седмицата, да гледа и си е в леглото, не може да заспи до късно, явно се превъзбужда, а на следващата сутрин не мога да го събудя... Иначе, ако излезем на заведение без детски кът, му даваме да гледа на някой телефон, но след около половин час му омръзва и си търси компания за игра...
Иначе, спи отделен от бебе и от 2-3 години е в отделна спалня, но последно време иска да си легна при него или той да легне при нас, явно има нужда да го гушкаме и да ни усеща повече, затова и го оставяме при нас или аз съм при него
Относно готвенето... ами за съжаление или не, не мога да смогна да готвя всяка вечер, затова ядем и суха храна, и супи, и по-засукани ястия, и готова такава, а понякога и на заведение. Е, не е имало драма от това - и аз съм с нервите си, и детето и бащата са нахранени по един или друг начин.
Малко - помалко си промених отношението и относно чистене, гладене и т.н. - създадохме си строга организация, относно кой какво прави, кога се чисти, задължителна почивка и т.н. Защото по едно време бях така напрегната, че не съм смогнала с всички задължения, че бях пред нервен срив и промених много от начина ни на живот.
И да се отчета, нали махнахме сливицата на момченцето ни, засега, Слава Богу, резултатът от края на май досега - нула боледувания. Веднъж завъртя едни сополи и прокашляше, но се оправи за 3 дни. Дали, защото е пораснал, или защото пък не са почнали баш вирусите в градината, не знам
ПС. Мерси за идеята за приказки на дискове, не съм му пускала още, но тези дни ще го пробвам