0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вторично безплодие..
« -: Юли 11, 2006, 23:30:30 pm »
Здравейте!

Чудя се дали аз съм единствената, която много иска второ дете, а то не става и не става...Ако някой може да ми предложи някаква идея за решаване на проблема бих била благодарна. Всички лекари казват: "Не виждам основателна причина" и толкова...Мъжа ми казва да не се занимавам и то само ще дойде, но вече минаха 4 години и надеждата ми се топи...:( Може би съм егоистка, че искам още едно дете..
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

Re: Вторично безплодие..
« Отговор #1 -: Юли 12, 2006, 06:32:48 am »
newa, миличка, правихте ли някакви изследвания?

Ако не сте - започнете с една хубава спермограма в център по репродуктивна медицина с морфология по Крюгер.... Знам, че твоята половинка ще каже, че щом сте имали дете, значи и сега няма проблеми, но... да ама не!!! с възрастта и различни фактори могат да настъпят проблеми....

Ако там всичко е наред, трябва да си направиш и ти изследвания - хормони, оценка на яйчниковия резерв и т.н.

Всъщност, ти температура мериш ли? Засичаш ли дали имаш овулация?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Юли 12, 2006, 07:21:32 am »
newa  какви изследвания сте направили?????
« Отговор #3 -: Юли 12, 2006, 09:10:34 am »
Здравейте!

Чудя се дали аз съм единствената, която много иска второ дете, а то не става и не става...
...
Може би съм егоистка, че искам още едно дете..
Нито си единствена, нито си егоистка. 4 години са доста дълъг период за да стане с успокоение бебето. Започнете с изследванията, ако не сте.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #4 -: Юли 12, 2006, 09:42:02 am »
И аз страдам от вторично безплодие. Първият път забременях почти от раз. А сега чакам 2г. и 3 мес. Дълго време моят случай го водеха като "неизяснен стерилитет", тъй като в център по стерилитет имахме две отлични спермограми, имах си овулация, пукащи се фоликули, проходими тръби, а пък от друга страна и 2 неуспешни инсеминации, които докторът се чудеше как да си обясни при добрите показатели. Е, престраших се и направих лапароскопия - това май беше единственото изследване, което не бяхме правили и се оказа, че имам ендометриоза и тя е причината вече повече от 2 г. да не забременявам. Историята нататък няма да разказвам, за да не ставам досадна. Писала съм в "Стерилитет при жената". Там има тема за ендометриозата. Целта на казаното дотук е, че щом толкова дълго не можеш да забременееш, явно е, че има проблем, но той още не е открит. А това дали ще го откриеш, зависи от твоето желание и това на мъжа ти. Зависи дали сте готови да дадете много средства, а също и нерви в тази борба. Успех ти желая!
« Отговор #5 -: Юли 12, 2006, 09:55:27 am »
Вторичния стерилитет има много разновидности! Аз пък бях друг вариант. Първия път забременях от раз. Когато каката стна на 4 години, започнахме второто. Забременях пак от раз, но в 10 седмица се оказа, че бебето е спряло развитие в 8-9 седмица. Не ми казаха да правя някакви изследвания и че се случвало, не се повтаря. След три месеца пробвахме пак. Стана от втория път, но бебето , макар и  развито адекватно, нямаше сърдечна дейност в края на 9 седимица! Тогава вече чух за антифосфолипинди антитела, генетични и хромозомни изследвания! Оказа се, че раждането на първото дете може за провокира тези антетела! изследвах се и се откриха лека завишениантифосфолипидни,но главнияпроблем беше в щитовидната жлеза и огроните количества антитела, които я атакуваха. Те убиваха и бебетата! След последния аборт забременях чак след година или след 7-8 цикъла / през останалите се пазихме след аборта/. Явно се бях твърде вглабила в това и неставаше на психологическа остово/ поне сега така и мисля/
Съвета ми е да изследваш антитела, защото антифосфолипидните могат да пречат за забременяване. Но се плаща, да знаеш!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #6 -: Юли 12, 2006, 13:53:43 pm »
И а3 сьм с втори4ен стерилитет. Моми4етата ве4е са ти ка3али.
Пьрво спермограма на сьпруга, диагности4на лапароскопия при теб.
При мен се ока3а 3апушени трьби. Вси4ки лекари ми ка3ваха, 4е с мен вси4ко е наред.
Успех :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Юли 12, 2006, 13:55:56 pm »
И аз съм с вторичен стерилитет. Видими причини няма. Може би защото съм по-възрастна.
« Отговор #8 -: Юли 12, 2006, 17:34:12 pm »
Чак ми е неудобно, че май се оказва нищо не съм правила..нямам изследвания никакви. Само прегледи при различни доктори най-много два-три пъти при един и същ, докато каже "няма проблеми". Много пъти ми се е искало да ми кажат "голям проблем", поне да зная да се откажа или да правя нещо конкретно...Гадна работа! Никой не ми вярва, че съм "безплодна" и само повтарят "кога, няма време, правете бебе" :( Познато история и за вас, сигурно... :(
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Юли 12, 2006, 21:04:53 pm »
Чак ми е неудобно, че май се оказва нищо не съм правила..нямам изследвания никакви. Само прегледи при различни доктори най-много два-три пъти при един и същ, докато каже "няма проблеми". Много пъти ми се е искало да ми кажат "голям проблем", поне да зная да се откажа или да правя нещо конкретно...Гадна работа! Никой не ми вярва, че съм "безплодна" и само повтарят "кога, няма време, правете бебе" :( Познато история и за вас, сигурно... :(
Миличка ако наистина си решила сериозно да се заемеш с нещата трябва да си направиш основните изследвания и спермограма на половинката!!!!!
Спермограма найдобре разширена по Крюгер!
За теб едно от първите неща е кървна картина, хормонални изследвания!!!,хламидия,микробиология, изследване на проходимоста на тръбите!Успех мила! :D
« Отговор #10 -: Юли 12, 2006, 22:44:26 pm »
Няма какво да ти е неудобно - всеки минава и е минал своя път! А за хората, които ти се чудат - да, колко пъти са ме питали: Е, ти имаш едно дете - защо толкова си се вторачила в това за второ!
Ти, впрочем, къде живееш?
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #11 -: Юли 13, 2006, 05:37:37 am »
Според мен първо се ориантирайте към център по репродуктивна медицина. Там са специалистите, който могат да ви помогнат. Общопрактикуващите гинеколози за съжанение са загуба на време.
Успех и не губи надежда!
*
« Отговор #12 -: Юли 13, 2006, 09:04:47 am »
Newa,не се чувствай виновна,че искате второ дете.И аз съм с подобен проблем,но поне горе-долу знам в какво се състои той.Момичетата са ти обяснили какво да правите.И аз дълго време си мислех,че щом първото е станало и с второто няма да се затрудним.Ужасно е неприятно-знам и все пак ние не можем напълно да разберем тези,които се борят за първо....направо ме боли сърцето за тях :balk_145:.Така много искам всички да успеем...
  Wenus,сподели,моля те за тези изследвания за антифосфолипидите!Къде се правят тези изследвания?Не бях чувала за тях.
 Късмет,момичета!Обичам ви  :biglove:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Отговор #13 -: Юли 13, 2006, 09:28:15 am »
le, виж в статиите на сайта- има няколко статии за антифосфолипидните антитела и за имунологичните проблеми
Успех.
*
« Отговор #14 -: Юли 13, 2006, 12:56:38 pm »
le, виж в статиите на сайта- има няколко статии за антифосфолипидните антитела и за имунологичните проблеми
Успех.
Благодаря ти,миличка  :kiss:
« Отговор #15 -: Юли 14, 2006, 09:34:23 am »
Изследванията ги правят в Плевен, в София в Александровска болница, а скоро чух и за някаква лаборатория, но не помня коя!
А за антифосфолипидните има писано в сайта - пусни търсачка!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #16 -: Юли 16, 2006, 00:38:48 am »
Аз съм от Варна. Не искам да ходя в Майчин дом, защото вече бях там...Не съм доволна. Някакви идеи при кого да отида този път..?

*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #17 -: Юли 16, 2006, 10:37:28 am »
Здравей,newa!
Не смятам,че е егоистично да искаш второ дете.
Аз сьм на 34г.и имам син на 14г.До преди три години не исках и да чуя за второ дете.но случи се така че срещнах любовта на живота си и мисьлта за бебе ме обсеби.Минах през онзи еуфоричен период в който си мислех-ще стане другия месец,а моите близки ми повтаряха:"Успокой се и ще стане!!!"Така мина повече от година.Решихме че повече няма за кога да се чака.Нямахме и представа от кьде да започнем.
Случайно открих Зачатие и благодарение на информацията,която почерпих си изградихме план на действие.В началото на тази година бяхме направили доста от изследванията,но нямахме лекар на когото да се доверим.Отначало бях притеснена дали момичетата тук няма да се обидят или ядосат че ги занимавам с моя проблем,но те ме приеха топло и ми дадоха най-ценните напьтствия.Намерих своя доктор и в момента чакам бебе.Пожелавам ти по-бьрзо да видиш :bfp1:
Аз сьм пациент на док Стаменов-превьзходен лекар и добьр човек!
За Владимиров сьм прочела сьщо много добри отзиви,но нямам лични впечатления.
Пожелавам ти успех :balk_103:

« Отговор #18 -: Юли 16, 2006, 16:33:20 pm »
Във Варна ай си заслужава да отидеш направо при Марково и Александров! Виж във сайта за телефоните им!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #19 -: Юли 17, 2006, 21:10:44 pm »
Bravo Tedi91 ! Tova e strahotno i mi vry6ta nadezdata za uspeh..Mnogo se pritesniavam ot doctori, ama ve4e niama nakyde - triabva da dejstvam...Opredelila sym m.septemvri kato na4alo na hodneto "po mykite" (po doctori), dano ne izgubia smelost...ili pyk dotogava da stane 4udoto :) Pri teb kakva be6e pri4inata?

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Юли 17, 2006, 21:17:00 pm от Lali »