И аз страдам от вторично безплодие. Първият път забременях почти от раз. А сега чакам 2г. и 3 мес. Дълго време моят случай го водеха като "неизяснен стерилитет", тъй като в център по стерилитет имахме две отлични спермограми, имах си овулация, пукащи се фоликули, проходими тръби, а пък от друга страна и 2 неуспешни инсеминации, които докторът се чудеше как да си обясни при добрите показатели. Е, престраших се и направих лапароскопия - това май беше единственото изследване, което не бяхме правили и се оказа, че имам ендометриоза и тя е причината вече повече от 2 г. да не забременявам. Историята нататък няма да разказвам, за да не ставам досадна. Писала съм в "Стерилитет при жената". Там има тема за ендометриозата. Целта на казаното дотук е, че щом толкова дълго не можеш да забременееш, явно е, че има проблем, но той още не е открит. А това дали ще го откриеш, зависи от твоето желание и това на мъжа ти. Зависи дали сте готови да дадете много средства, а също и нерви в тази борба. Успех ти желая!