Джулия ще ти кажа моето мнение по въпроса, без да те съдя...
Аз съм пушаш от повече от 15 години. Преди година и половина ми се наложи да ги спра и аз си казах това е момента да се откажа от тях ( пък силно се надявах вече мъжа ми да пожелае да имаме дете). Три седмица не пушех, дойде нова година и викам си сега ще си пийна, ще си пуша и после край. Да ама не... излезнем ли с приятели, отидеме ли на почивка направо си купувам цигарките... До ден днешен пуша по няколко цигари сутрин и вечер ( през седмицита- в офиса не пуша, а само в нас). Когата решихме да имаме бебе бяхме на почивка... изпуших си кутийката и ги спрях.. ест като ми дойдеше веднага палех цигара ( дали от яд, дали защото ми се пушеше нз) и така по една по една и моя ми вика, яж си, пий си, живей си живота пък като станат нещата тогава ще спреш... и така си остана ... пуша по около 10 цигари макс на ден (когато не пия... ама то рядко ми се случва). Но пък мнението ми за цигари е чисто психически ( когато исках да не пуша не пушех, но щом реша че ми се пуши - дори това да е само в моята глава няма спирка). Така че ти си прецени, за мен е по добре да ги спреш, но някой път ако ти се допуши по-добре запали, вместо да стане някоя беля... имах две приятелки който не се запалили 1 цигари откакто забременяха ( а едната многоооо пушеше). Така че всичко е до психика - първите една-две седмици ще ти е по тегаво ( може да ядеш солети, лукчета, дъвки, ядки )