0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: да отслабнем заедно
« Отговор #140 -: Септември 05, 2006, 09:35:18 am »
Лани, яж овесени ядки с прясно топло мляко. Рано сутрин на гладно. Обикновено помага за такива проблеми. Или си купи сена/майчин лист/. Има леко разхлабващ ефект.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #141 -: Септември 05, 2006, 10:08:55 am »
Ganka, благодаря ще пробвам! Сега сутрин пия мляко с мед (казаха ми, че също помага) и по цял ден се наливам с чай със сена и пак ефект няма. Накрая ходя когато си сложа свещичка :(. Мисля да пробвам с пресечено прясно мляко, леко вкиснато. Ако и тогава няма ефект ще ходя на доктор :(.
« Отговор #142 -: Септември 05, 2006, 10:47:12 am »
Йогите препоръчват чаша топла вода на гладно.
*
« Отговор #143 -: Септември 05, 2006, 22:00:49 pm »
Lan, по-добре си вземи майчин лист на таблетки. Действието му е по-силно отколкото на чая. Също така съм чувала (колкото и смешно да звучи) за един китайски масаж на бедрата :lol:. Взимаш една точилка, сядаш на един стол и започваш да си разтриваш (все едно точиш баница) горната част на бедрата. Натискаш силничко, като внимаваш да не си направиш синки. При мен това е давало ефект. Пробвай :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #144 -: Септември 06, 2006, 20:57:57 pm »
Ganka, благодаря ще пробвам! Сега сутрин пия мляко с мед (казаха ми, че също помага) и по цял ден се наливам с чай със сена и пак ефект няма. Накрая ходя когато си сложа свещичка :(. Мисля да пробвам с пресечено прясно мляко, леко вкиснато. Ако и тогава няма ефект ще ходя на доктор :(.
Лан мила ......пресечено прясно мляко....няма ефект!В моята държава го ядем като кисело мляко ,защото нямаме като българско!
По скоро пробвай рецепта на ГАНКА!или   пробвай с круши и сини сливи! :D
*
« Отговор #145 -: Септември 07, 2006, 08:09:33 am »
Пробвах рецептата на Ganka още в шест часа - сега чакам за резултат. bori_s, аз подобен масаж правя всеки ден, против целулита  :lol:.
adi, много интересно! И как го ядете? Аз се бях настроила като лекарство - иначе ми е гадно. Сигурно обаче, защото не съм свикнала...
*

Ganka

• 5926
« Отговор #146 -: Септември 07, 2006, 10:00:18 am »
Лани, има още две неща, които мога да ти предложа - първото е да ядеш киви на гладен стомах, а другото е - моята гинеколожка ми беше казала - ленено семе, накиснато във вода, после го отцеждаш и ядеш с кисело мляко. Аз пробвах, беше ми доста гадно и не продължих. Но пък на теб знам ли, може да ти хареса. Ако няма ефект от овесените ядки. Вземи си такива, в които има плодове. С тях е най-добър ефекта :lol:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #147 -: Септември 07, 2006, 13:29:54 pm »
Взех си точно с плодове, и имаше ефект (сега не знам от тях ли или вече е нямало къде да се напълни, все пак 5 дни без ходене), но важното е, че сега съм по-добре. Утре ги продължавам! За първи път ходя без свещичка, бях започнала да се притеснявам, че ще ми се възпали д-то от тези свещички.
*

adi

• 7710
« Отговор #148 -: Септември 07, 2006, 20:47:13 pm »
Лан ако имам такива проблеми само сливи,круши и мюсли ми помагат!Мои приятелки си купуват едни шоколадчета в аптеките за разхлабване.

Иначе за нашето кисело мляко......значи оставяш прясно мляко на топло за да се вкисне.........то после се отделя от горе гъсто долу като сорватка........та като стане така хубаво разбъркваш и пиеш!Това е!! :D
*
« Отговор #149 -: Септември 07, 2006, 20:51:20 pm »
 :D Шоколадчета ми действат точно като чая от сена, наболява ме корема, но ефект никакъв. Единия ден изядох 2 (при положение, че на опаковката пишеше само 1/2 да се яде) и нищо!
Adi, ти ме разби! :lol:Ама щом си го харесвате...Аз такова само на милинки мога да го сложа, евентуално, но така сурово... :D Плодовете от всякакъв вид не ми помоганаха и сливи и круши пробвах. Явно мюслите ми помагат (сигурно защото иначе въобще не ям мюсли).
*

adi

• 7710
« Отговор #150 -: Септември 07, 2006, 21:02:16 pm »
Харесваме ....нехаресваме......ами то вашето кисело мляко го има само тука в България!!!!При нас или вкиснато мляко или йогурт!!!!!Друго няма! :D :D :D
*
« Отговор #151 -: Септември 08, 2006, 14:17:40 pm »
 :DМомичета, проблемът е решен, съветът за мюслите с топло мляко се оказа безценен!
Много ти благодаря, Ganke!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #152 -: Септември 08, 2006, 14:41:27 pm »
Радвам се, че съм била полезна :lol:Мен само това ме спасява, че от години си имам лениви черва.

*
« Отговор #153 -: Септември 10, 2006, 13:48:59 pm »
Хайде и аз да споделя опит.
За около 2 месеца свалих 6 кила без ударни диети а само с няколко основни правила.
1. Спорт по 2 пъти седмично минимум по 1 час. Спорта да е активен, при мен беше каране на колело и баскетбол, педполагам бягане, таебо, аеробика също биха свършили работа - целта е по скоро да се изпотите.
2. Течности - забравяте за алкохол, биричка, кока кола, боза, абе пие се само вода - поне по 2-3 литра на ден. Въобще като сте жадни пийте вода спокойно :-)
3. Храна - аз хапвам всичко което ми се яде като не гледам как се комбинрат храните, просто не ям хляб и сладки неща (от дете не ги обичам, така че за мен това не е ограничение). Не прилагам разделно хранене, като ми се преяде пържени картофи, чипс, ядки, сладолед или пуканки си хапвам без да се притеснявам - но количеството е много важно.
4. Количество на храната - много е важно след ядене да останете малко гладни. Винаги започвайте храненето с голяма салата от зеленчуци (без млечни и майонезени сосове разбира се). След салатата хапвайте толкова колкото да останете малко гладни, нищо че няма да сте изпразнили чинията си. Хранете се бавно и сдъвквайте храната. След 2-3 дни ще забележите от колко малко всъщност имате нужда за да се нахраните и ще усетите от кой момент нататък се тъпчете. Опитайте се да спрете да се хранете в момента в който храненето преминава в тъпчене. Ако сами приготвяте храната си - приготвяйте си толкова колкото да ви нахрани. 

Много е важно да не прескачате хранене - ако се случи да прескочите се прегладнява и обикновенно след това се натъпквате. Ако огладнеете много преди да е дошло време за хранене - изяжте един плод (прасковите много ги моря на последък - избягвайте банани). Няколко минути след плода ще спрете да чувствате глада, защото това е достатъчно за организма ви поне за 1-2 часа.

Отслабването не е ударно, а постепенно - първите 2-3 дни организма се нагажда към този начин на хранене и обикновенно няма разлика в теглото, след това всеки ден се забелязва малък спад с около 150-200 грама - или около кило на седмица. След около месец и половина организма се нагажда към начина на хранене и резултатите намаляват.

Хубавото при този метод е че намаляването на теглото е равномерно и с бавни темпове, не се поставя физиката и психиката на изпитание с много рестриктиращи диети. Създава се добър навик на хранене - което е много важно за запазване на постигнатите резултати.

При ударните диети най-често се свалят колограми от белтъчната маса докато при този начин организма не се чувства застрашен заради редовното пълноценно хранене и започва да изчиства депата с тлъстините и не закача мускулната маса. Няма да почувствате слабост, а ще намалите обиколките на важни места. Целта е организма да се изчисти сам от излишните килограми като просто спрете да го затрупвате с прекалено изядената храна.

Дано съм бил полезен на някой.

Поздрави
« Отговор #154 -: Септември 15, 2006, 10:04:30 am »
da pitam i az:))
Rodih predi 9 meseca, predi da zabremeneq bqh 54 kila a sega 65 shte se pobarkam :balk_146: iskam da si varna starite kila no neshto ne stava....
V posledno vreme 4uh 4e moi poznati pora4vat nqkakva bilka na d-r Boris lozanov i reshih da probvam i az:) no uvi ne mojah da q piq zashtoto parvo 4e e super gadna i vtoro me mojah da izlqza 5 dena ot toaletnata:((( iskam da pitam nqkoj 4uval li e za tazi proslovuta bilka(koqto mejdo drugoto se pora4va po poshtata) i e s dosta samnitelen harakter???
« Отговор #155 -: Септември 15, 2006, 11:12:25 am »
da pitam i az:))
Rodih predi 9 meseca, predi da zabremeneq bqh 54 kila a sega 65 shte se pobarkam
Повечето тук ще се побъркат от въпроси защо не могат да забременеят.
Обърни се към http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=15
Там има много майки, които ще споделят опит как са се справили с този голям проблем.
Въпросът ти, зададен тук,  е нетактичен.
*
« Отговор #156 -: Септември 15, 2006, 17:01:05 pm »
Не съм се отчитала отдавна, днес кантара показа 49 :)
Отпуснах си душичката с едни вафлички, но гледам да пазя режим на хранене!
Резултатът от 65 в края на май, сега съм 49! Много се кефя ей!
*
« Отговор #157 -: Септември 15, 2006, 19:54:30 pm »
bubeto, браво! Все пак да не изпаднеш в другата крайност (това понеже днес бях при д-р Байкова и тя ме нахока, та още ми държи влажно :D).
Обаче, без да искам, те бих по свалени килограми, аз вече съм 57  :D.
Ти до колко мислиш да сваляш?
*

sps

• *
  • 8
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
« Отговор #158 -: Октомври 22, 2006, 00:01:05 am »
Момичета, някоя от вас ползвала ли е [b]Редуктил[/b]? Питам защото на мене също ми лепнаха диагноза СПКЯ, зная, че трябва да сваля някой друг килограм (165/78) от три месеца ходя на фитнес, припадам от коремни преси и каране на колело, умирам от глад, а резултат - никакъв!  С други думи - "Вечно гладна и все дебела"  Това никога не ми се е случвало.  До преди една година, ми беше необходимо само месец в залата и вече влизах във форма а сега...
[/url]
*
« Отговор #159 -: Октомври 22, 2006, 15:02:37 pm »
И аз имам нужда от отслабване, но не бих рискувала с Редуктил. Първо не се знае как влияе на мозъка, второ чувала съм, че не се препоръчва при нераждали жени и трето доста скъп ми се струва.