Благодаря ви момимета за покрепата, от сърце!!!
Христинче, предпоставки могат да бъдат както много води, голямо бебе, много килограми и тн, така и абсолютно нищо от тези неща да не е на лице, а гестационния диабет да се развие при бременност.
По отношение на наследствеността, тя по-скоро играе роля в отключването на диабет тип 2 според мен, от колкото такъв при бременност.
По отношение на това как се изследва, става като се изпие 75гр. глюкоза разтворена във вода, като преди изпиването се взима кръв, на 60тата минута от изпиването пак се взима кръв и на 120тата минута също кръвна проба.
Инсулин се изследва за инсулинова резистентност по принцип (тук не съм вече толкова запозната със специфики), изследвали са ме само веднъж след като родих втория път, заедно със самото обременяване с глюкоза да се види дали се е махнал диабета, и до колкото знам, двете неща се изследват заедно защото финалния резултат се изчислява по някаква формула взимайки резултата на инсулина и глюкозата, но не съм съвсем наясно точно какво що. Ако има някой с ИР тук, може да разясни по-подробно.
Джулия, и аз месеци наред “преследвах” мъжа за секс, докато бебеправихме. След пишкане, изчисляване на овулация и тн всеки месец, което ижасно ме напрягаше, той се правеше на ощипана девойка буквално, уморен бил, че бил ползван за разплод и тн, дето иначе е като фанатик на тема секс, та ми беше дошло до гуша. Наистина като става дума за бебеправене, не проумяват, че това се случва само в определени дни в месеца и се държат абсурдно, сега му се върна обаче, защото ни забраниха секс по време на бременностра и мъка му припада, ама...