Много ти благодаря, Слънцемое
Тя кандидата била добре, нали всички имаме във влагалището. Даже няма да минавам лечение за нея. Но като видях резултата ииии наистина се почувствах като най-големия карък. Иначе за фонда трябва 3 пъти в годината да се е случило, тоест ако следващите два месеца се е случило. Аз честно казано очаквам, че ще имам още задържани фоликули, защото предишния ми лекар на няколко пъти казваше: "Съмнявам се за киста на жълтото тяло". И със съмненията си остана. На другия месец като нямаше киста и казваше, че всичко е ок. Ама дали е била изобщо на жълто тяло е друг въпрос. Все пак за него има овулация означаваше има доминантен фоликул.
Малко ме е яд, че преди 3 месеца не знаехме, че може директно да подаваме документи за фонда. Аз си мислех, че при наличие на Варикоцеле уролгът няма да даде препоръка за инвитро. Така щяхме вече да сме одобрени. Но здраве да е. След 2-3 месеца ще знаем напълно картинката: контролна спермограма, цветна снимка и състояние на овулацията.
А относно дали ти имаш болестите, аз лично те съветвам да се изследваш. Защото са голяма рядкост случаите, в които мъжа няма, но жената има и обратно. Но ги има. Аз имам един положителен тест за уреаплазма, а мъжа ми нямаше. Като се рових из информацията за хламидия (че нали е под въпрос имала ли съм), четох за подобни случаи и с хламидия. Най-вероятно всичко е ок, щом си се пазила. Ама ей така, за пред клиниката по стерилитет е хубаво да ги имаш.