Маги, благодаря за отговора.
Явно аз никак не съм разбрала нещата правилно. Мислех, че ако има като в нашия случай Варикоцеле, урологът нямаше да даде препоръка за инвитро. Затова не съм задействала нещата с документите, но и мъжът ми нямаше да ми позволи. Аз бих искала, ако се стигне до инвитро да е по-малко чакането, но той ми се кара, че все бързам за всичко.
Иначе относно референтните стойности на Крюгер, чела съм някъде из форумите, че 4%-14% го водят граничен случай, но на неговата спермограма от Ню лайф в Пловдив като референтни пишеше само 14%. То така ако бутат с по 10% наведнъж, догодина ще се води, че мъжете ни са със супер плувци. Не знам има ли някаква зависимост (навярно ще има), но при него 3% морфология и 3% бързо движещи се. Така че и 4% да му беше морфологията, пак е зле. Интересно ми е как определят референтните стойности. Пише че (а + б) да са 50%, но това трябва да бъде обвързано и с количеството сперматозоиди. При него количеството на милилитър беше 5-6 пъти по-голямо от нормата. Което на теория, би следвало да увеличава шанса, но не го отчитат като показател.
На него след месец му е контролната спермограма и евентуалната моя цветна снимка, другия месец ще бъде решаващ за нас. Аз пак си се надявам с тези два фоликула, които бяха тръгнали. Вчера ги усетих да се пукат. Мечтая си за близнаци, това е моя месец.
Павла, на теб първо дете ли ще ти бъде? Ходиш ли на работа, аз все съм си представяла, че жени, които трудно забременяват и после седят и гнездят 9 месеца.