По въпроса за фолиевата киселина, който смята да пие, да дава на мъжа си да взема, задължително да пие фолиева МЕТА!!! киселина, пиша го с главни букви, за да обърнат внимание всички какво съм написала.
Има хора, които не могат да я усвояват и не знаят за това дори, за това се пие мета, тя се усвоява по-лесно от всеки организъм, дори от тези дето са с генна мутация да не могат да я усвояват.
Аз не знаех това, никой АГ не каза, че е по-добре мета да се приема и понеже по-бавно забремебях този път, съм я пила сигурно девет месеца преди бременността и още три бременна, но реших на своя глава да я пусна за тест, защото за пръв път тази бременност ми казаха до края да я пия (а не до 13г.с. вкл. както предните два пъти) и се оказа предозирана, заради дългия прием може би, като не съм пила мета не знам дали изобщо пък може и да не мога да я усвоявам. Спрях в разбира се и за месец падна до мормални нива.
Така или иначе, идеята ми е, като я пиете, дори мета, на определен период от време изследвайте нивата (Б9/фолат), защото предозирана става токсична за организма, като се спре при предозиране, лесно и бързо се изчиства с урината после.
П. С. Неофолик Мета е добър избор за фолиева киселина...