magi_st, при теб не беше ли станала дъщеричката, докато чакахте времето за инвитро? Някакъв такъв спомен ми се върти.
Аз имам въпрос (понеже психически се подготвям и за инвитро, ако се окаже проблем с тръбите или сперомограмата, ако не се подобри). Защо често хората предпочитат инвитро на ЕЦ, ясно, че стимулацията се пропуска, но при ЕЦ не е ли само една яйцеклетка, тоест надеждите са в един ембрион. Или финансова гледна точка е по-поносимо? Другото, което съм се чудила, за доста жени четох как не стигат до трансфер. Тогава плаща ли се пак цялата сума за инвитро.
Аз имам някой събран лев, уж искам да е начало за апартамент, нооо не поемаме към търсене на жилище, докато не знаем положението си. Ако стигнем до инвитро мисля първото да бъде в Турция - Мемориал. (докато търсехме проблема при съпруга ми, трябваше да си начертая план в главата). Иска ми се парите изкарани в Б-я да останат в Б-я и ми е ясно, че за да се развиват нашите клиники, трябва да има пациенти. Но като чета колко месеци чакате за ФАР и си мисля, че първия опит бих го самофинансирала, ако се наложи. 3 двойки около мен имат няколко неуспешни опита в Б-я и от първи опит в Турция. Но и процентите успеваемост, които предлагат клиниките са различни. В Б-я 30%, в Турция 60%.