Здравейте момичета! Аз...Да ви споделя какво се случи с мен, извинявам се, от сега ми е ясно, че постът ми ще бъде досадно дълъг. Аз ... едно мислих, съвсем друго Стана, както обикновено се случва в живота. Мислех си, че след проверката на тръбите ще разбера имам ли проблем с тях и да търся решение или ако нямам- има много описани случаи за успешно забременяване веднага след изследването, заради "терапевтичното продухване" (този термин току що си го измислих и адаптирах , но съм сигурна, че ще разберете какво имам впредвид
)
Да...,Ама Не! Нищо не стана така както си мислех аз. Бях ви споменала, че ММ си пусна подробна спермограма и микробиология с всички екстри и в деня на моето изследване за проходимост ще коментираме всичко накуп с доктора. Относно ММ бях спокойна, той вече има една перфектна спермограма, но в обикновена лаборатория. Така че фокусът ми беше изцяло върху мен, какво ми има, хормони ли, тръби ли, има ли изобщо овулация и т.н. побърках се от ровене и четене, за съжаление разполагам с медицинска литература у нас и повярвайте, това изобщо не помага...откриваш 1000001 нови симптоми, болести и т.н. Да... деня за прословутата ми хидротубация (ХТ по нататък) дойде, аз предварително 3 вечери по-рано слагам по една овулка да се подготвя за изследването, няма да описвам колко е "приятно" и най вече - мазно
омазних се добре де... така се случи, че вечерта преди ХТ се оказах нощна смяна, но нямаше как, ако откажа часа, ХТ остава за следващия месец. А на мен чака ли ми се
и така, отивам на работа, след 00часа нищо не ям и по големия проблем-нищо не пия, заради упойката на сутринта за ХТ. Издържах, не го очаквах, но успях да не пия и вода и кафе и някак си изкарах до сутринта, прибрах се и двамата тръгнахме с ММ към клиниката, която е на един час път...
И така, в клиниката сме, на регистратурата, плащам си за ХТ и момичето пита чакаме ли някакви резултати - Да, на ММ. Принтира тя подава ги и аз виждам най-горния лист - с положителен резултат за хламидия
и нищо друго, викат ме да ми сложат абокат и няма време да погледна останалите резултати, видях само хламидия
чудесно! Споменавала съм ви, че аз вече съм се изследвала за хламидия преди половин година - отрицателни всички IGта... мда, така влизам за хт, с идеята за това до къде е тая хламидия в мен и какво ми е направила. От самата манипулация нищо не помня, след като се събудих се чудех дали изобщо са я правили или нещо се е случило и са я отложили, нищо не ме болеше, нищо не усещах... само жажда и хламидия
та примолих се да не лежа 2 часа, уверих ги че мога да вървя, е послъгах малко, но ММ ме чакаше на вратата... и така приключи ХТ- проходими тръби
болката и кървенето се появиха след половин час, търпими, но все пак неприятни, не бих казала че е като при МЦ, защото аз имам нетърпимо болезнен мц, а това се търпеше
Относно останалите резултати, спермограмата е супер, всъличко остало е отрицателно, сега на дневен ред е въпросната хламидия. ММ вече пие каквото трябва, утре и аз отивам да дам кръв да ме изследват наново и да почвам и аз антибиотиците...
А как става тоя номер, аз да съм отрицателна преди половин година, а той положителен днес, старая се да не мисля в тази посока, но и това се се случва естествено
Това е момичета, на мен коледното чудо, което си пожелавам с цялото си сърце, няма да ми се случи скоро, дано на вас ви се случат чудесата, за които мечтаете
Извинявам се още веднъж за досадно дългия пост