0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, чудя се защо ПМС-то и първите признаци си приличат. Предполагам заради хормоните, но по-конкретно имам предвид свиванията и болките в долната част на корема няколко дни преди цикъл - чела съм, че ако яйциклетката не е оплодена, с тези контракции организма постепенно я изхвърля. Дотук ок, логично е да е така. Но в обратния случай, ако е оплодена, защо въпреки това се получават тези свивания и болки?
Re: Защо ПМС и първите признаци си приличат
« Отговор #1 -: Юли 11, 2006, 16:15:16 pm »
И в двата случая се отделя прогестерон. За присвивания при бременност не съм сигурна дали има, аз имам спомени за леки болки в матката - вероятно от нарастването на ембриона.
« Последна редакция: Юли 15, 2006, 10:58:35 am от little_rabbit »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Юли 11, 2006, 21:07:25 pm »
При мен бяха много силни и доста чести контракции на матка .....и след няколко дена  за жалост последва спонтанен аборт! :(
Но болките преди цикъл небяха същи като тези които бяха в начало на бременноста!Поне при мен небеше същото!
*
« Отговор #3 -: Юли 11, 2006, 22:39:51 pm »
първата бременност имах съвсем леки болки ниско долу и поотминаха. втория път ноща преди миседа и на др. ден когато се усили кървенето беше някакъв ад. на 34 години съм и не бях изпитвала толкова силна и разкъсваща болка. беше нещо страшно.като се връщам назад, имам усещането , че някой моменти ми се губят.дано се случват по рядко такива неща.имам близка приятелка с мисед, който е преминал абсолютно безсимптомно.явно при всеки е различно.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #4 -: Юли 12, 2006, 10:24:41 am »
Nia, Adi, ....съжалявам за болката, която сте преживели (физическа, и психическа)! Не исках с темата изобщо да засягам тази чувствителна тема за изгубени бебчета...Извинявайте, ако се е получило така. Просто вчера се ровех в бг.мама и там имаше момичета, които пишеха, че симтомите са им били абсолютно същите като ПМс. И аз се чудех как е възможно 2 толкова противоположни процеса да си приличат - в единия случай да се изхвърля неоплодена яйциклетка 9 и ти идва), в другия случай организмът се опитва да задържи оплодената яйциклетка (и не ти идва), а болки те и 2 двата случая са еднакви.

...Много ви прегръщам и двете и вярвам, че скоро ще си имате най-хубавите бебчета на света! :blowingdust:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #5 -: Юли 12, 2006, 10:34:05 am »
А може пък и да са си предменструални симптоми като предменструални симптоми  :Dзащото организма до този момент е свикнал да ги има и да идва мензиса, но бебето се задържа и като види телцето ви, че няма да стане на неговото си спира да прави така ;) 8) :D и в добрия вариянт след 9 месеца проплаква душицата...
« Отговор #6 -: Юли 12, 2006, 10:38:43 am »
Добро тълкуване, Наха :lol: Аз като си помисля какъв съм инат, няма начин и бебето да не е такова - значи като се заинати и то, ПМС-то само ще си иде:)
*

naha

• 1474
« Отговор #7 -: Юли 12, 2006, 13:59:26 pm »
хохохохохо ами дай боже да е скоро за всички ни  :D ние дълеч не сме по-малки инати  :D
« Отговор #8 -: Юли 12, 2006, 15:00:49 pm »
дай Боже :lol:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Юли 12, 2006, 21:09:16 pm »
Nia, Adi, ....съжалявам за болката, която сте преживели (физическа, и психическа)! Не исках с темата изобщо да засягам тази чувствителна тема за изгубени бебчета...Извинявайте, ако се е получило така. Просто вчера се ровех в бг.мама и там имаше момичета, които пишеха, че симтомите са им били абсолютно същите като ПМс. И аз се чудех как е възможно 2 толкова противоположни процеса да си приличат - в единия случай да се изхвърля неоплодена яйциклетка 9 и ти идва), в другия случай организмът се опитва да задържи оплодената яйциклетка (и не ти идва), а болки те и 2 двата случая са еднакви.

...Много ви прегръщам и двете и вярвам, че скоро ще си имате най-хубавите бебчета на света! :blowingdust:

Вобще не се притеснявай миличка!!!!!Няма защо да се изваняваш!!!!!
Тук сме за да споделяме от опита си ,от преживяното,от прочетено!!!!
Тук сме за да си помагаме!!!!! :balk_21:Успех ина теб!!!!!
« Отговор #10 -: Юли 13, 2006, 12:04:32 pm »
Adi,  :balk_21: :balk_21:
*
« Отговор #11 -: Юли 15, 2006, 09:53:25 am »
Абсолютно различни са двете усещания и няма нищо общо с пмс-придърпването на връзките на матката идват по-късно,ама и те са по-различни(поне при мен...),но пък имам приятелка,която чака второ и твърди,че болките и били същите като менструалните.Явно всеки организъм е на свое мнение.Хайде-пък дано след време си говорим за родилни болки :hangclothes:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*

jenq

« Отговор #12 -: Юли 15, 2006, 16:58:52 pm »
Здравейте и от мен. ( jeji_jenq) При мен мога да кажа, ПМС и признаците за бременост бяха абсолютно еднакви ама талкова еднакви че само тичах до тоалетната да неби случайно да се изцапам и такааааааааааа повече от 10 дена докато най - накрая си взех тест за бременост. Направо не смеех да си помечтая да е станало след всичко което преживях през последната година но както и да е!
  за болките които не спираха и през 6-тата седмица си слагах папаверин и сега е по- добре.
  Поздрави на всички
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #13 -: Юли 16, 2006, 10:46:47 am »
Милички,и при мен беше така.Имах си всички ПМС,а то взе че не ми дойде!

« Отговор #14 -: Юли 16, 2006, 17:04:31 pm »
Аз досега не мога да кажа от опит дали и доколко двете неща са сходни, но ми прави впечатление, като чета в бг.мама, че при доста момичета първоначално е било точно като пмс. Освен да се заредим с търпение и да видим при нас как ще е:)
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #15 -: Юли 16, 2006, 21:48:35 pm »
Моята бременност също започна с ПМС и аз си мислех, че ще ми дойде но се оказа, че съм забременяла...друг е въпроса, че не можах да задържа бременността.
« Отговор #16 -: Юли 17, 2006, 09:59:29 am »
Да, Натали, спомням си с какво вълнение следяхме новините от теб, когато първоначлано не ти идваше, а БТ си беше висока, после май тестът ти беше -, но в крайна сметка се оказа бременност...Натали, ти си много силен човек и ти пожелавам с цялото ми сърце съвсем скоро да бъдеш отново бременна!
*

naha

• 1474
« Отговор #17 -: Юли 17, 2006, 10:07:20 am »
И аз не мога да кажа от опит ( нямам забременяване ), но и на мен ми прави впечатление за приликите в пмс-то изказани от много от момичетата.... ,а също и за болките в гърдите и макар да има и девоики, на които не са ги боляли то поне пмс симптомите са били на лице..... помня как кака ми разказваше за нейното начало и като и споменах за болките тя каза че изобщо не я е боляло .... мисля си дали пък няма общо и това дали по принцип като идва м-то е било болезнено( просто размисли ..... хахаха и страсти) и въпреки много броините казвани че си приличат и ги има винаги има шанс при някоя от нас да не е така ..... така че дай боже скоро да се изкажем и ние по въпроса :D
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #18 -: Юли 17, 2006, 10:37:17 am »
и въпреки много броините казвани че си приличат и ги има винаги има шанс при някоя от нас да не е така ..... така че дай боже скоро да се изкажем и ние по въпроса :D
Дай Боже! ;)

« Отговор #19 -: Юли 17, 2006, 11:18:30 am »
  Аз пък си нямам ПМС. Как ще разбера, когато ми се случи чудото? Усещам някакво напрежение в матката, но само толкова.
Нямам с какво да сравнявам болката от евентуална бременност.
А когато чудото ми се случи със сигурност ще разбера!