Благодаря ви за отговора Д-р Мариела Даскалова. Наясно съм, че трябва да се консултирам с лекар, просто в деня на ЦС не бях на себе си и дори и не се досетих за стотиците въпроси, които ми възникват сега. Като повечето хора, малко след това започнах да обмислям, разсъждавам и търся инфо за поставената вече диагноза. Аз незная дали е възможно или не да се запушат за две години. Дори и не бях чувала за въпросните маточни спазми и т.н. Никой в центъра не ми и спомена за необходимост от отстраняване на тръбите, възможност за лапароскопия и т.н. Предполагам, че малко по- малко ще достигна до това инфо комплексно- форуми, интернет, лекари, Щерев и т.н. Аз съм от Сливен, преди да избера клиника и да се срещна с лекари в репродуктивен център, гинекологът ми от Сливен ме посъветва да направя ЦС и да я направя с упойка. Страхувах се много от манипулацията, попитах за упойка в Щерев, но ми беше казано, че не е чак толкова болезнено и не се налага упойка. След като се установи запушването на тръбите и търсенето на инфо из форуми чух за първи път за спазмите. Не съм от хората, които не уважават мнението на специалистите във всяка една област. Патила съм си и от претупване на лекари и пропускане на инфо, както и съм се радвала на съвестното отношение и помощ от други такива. Може би е много наивно, но всичко което прочетох из форуми ми даде лъч светлина и надежда, както и много притеснения. Исках да помоля за мнение на "преживелите" за да взема решение да повторя ли тази ЦС, да направя ли лапароскопия или просто да се примиря и приема. Така или иначе съм подала документи за инвитро, ще продължа да се боря с помоща на лекарите за така мечтаното за нас бебче. И в тази връзка наистина ви благодаря много за отделеното внимание и време за съвет /Д-р Мариела Даскалова и magi_st/