0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и голяма киста
« -: Септември 21, 2017, 11:59:26 am »
Здравейте леко съм притеснена ходих на преглед,бременноста се потвърди ,но не знам дали от стимулацията с Клостилбелгит съм си докарала голяма киста близо 6 см,която е на яйчника който е овулирал,миналия месец при прегледа нямаше апсолютно нищо,докторката ми каза да слагам вагинално вечер по 2 хапчета Утрогестан.Много съм притеснена. Каза също че може да е киста на жълтото тяло, ще я следи.Въпроса ми е какво лечение може да се предприеме,не ме боли нищо не усещам.Има ли някой който е имал такава киста по време на бременост и как се е отървал от нея?Може ли да ми навреди,преди 3 години имах такава киста същата само че на ляв яйчник и искаха да ме оперират, аз отказах и с лечение с противозачатъчни и билки за 4 месеца  изчезна.Направо не знам...
*
Re: Бременност и голяма киста
« Отговор #1 -: Септември 23, 2017, 14:44:19 pm »
Здравей Диди, може би никой не ти отговаря, защото не са се сблъсквали с подобен проблем.
Първо трябва да се определи вида на кистата според мен. След това докторката ти, най-вероятно ще вземе решение, как да се процедира.
Не съм изпадала в подобна ситуация, но единственото, което ми хрумва е да потърсиш и друго мнение. Консултирай се с още един специалист, задай му всички въпроси.
Просто, за да си спокойна.
И аз дълго време не усещах, че имам кисти, но през последните месеци имам бодежи в областта на яйчниците.
Желая ти успех и спокойна бременност  :bighug:
Re: Бременност и голяма киста
« Отговор #2 -: Септември 27, 2017, 17:51:39 pm »
Диди, и аз правех кисти от клостила, гадничко е, но се преживява. Ако искаш, иди и за второ мнение.