Здравейте. Време е и аз да се появя вече. Сега съм по-свеободен и имам време да се "включвам",още повече ,че разисквате "любими"теми.
От 01.09. и ние сме в 1ва група на градина. Прехода при нас мина без драми,"плавно".Може би защото има познати деца от яслата.Още от първия ден си е целодневно. Нямаме рев и "опъване" макар да забелязваме ,че липсва ентусиазма от ходенето на ясла.Той ,по принцип е контактен и търси досег с други деца,но нормално е да има малко преход към новата обстановка. В началото имаше и малко побутване и посдърпване,нещо като определяне на територия ,но май всичко се е изгладило. За повечето неща ,за които вие пишете съм съгласен и се сблъскахме и ние. Нови правила,написани на лист. малко "казармени",което ме озадачи.Искат ги подготвени,но разликата с яслата не е малка. Трябваше да ни запознаят по-рано с изискванията,поне когато ги записвахме,около 20.08. за да се опитаме да ги приучим до колкото можем. Ходене по нужда на тоалетна чиния,при положение,че сме с гърне. Това пък от своя страна води до стискане и не казване и естествено,изпускане в някои моменти. Това много ме издразни. както и това,че не им помагат много в тоалетната,а трябвало да знаят сми да се обслужват....Е,ама нашия е роден на 26.12 и в случая разликата с родените в началото на годината си е осезаема. Точно за това ,за което и вие пишете. И защо трябва наборите да влизат едновременно в градината ,а не след навършване на 3г. например.? Невеж съм малко с администрацията,ще прощавате за некомпетентността,но мисля,че това е нормален въпрос. И нашите групи са по 32-35 деца с две възпитателки,на смени и една помощничка.Малко ми се вижда. И едната госпожа е доста "пестелива " в информацията си,което прави лошо впечатление. Трябва да и теглиш думите с кука,а е нормално да се интересуваме.Иначе ти връчват напишканите дрешки,но кога,къде ,защо е станало,ни дума.както и да е .,оправяме се. Познава си шкафчето,пантофките,дрехите.Носи си рисунките/рисунки е силно казано
/.Не ги извеждат,но казва ,че си играят. Но след градината,не можем да го приберем. Голяма игра,голямо бягане.Явно,не им стига пространство,което е нормално за закрита площ. Иначе сополи и болести ни се намират и на нас. От както е тръгнал,поне една седмица си е бил вкъщи. Добре ,че съм по-свободен,та успяваме с баба му да се редуваме.И ние действаме с изброените от Маги профилактични средства..
Сега ни предстои пътуване до Крит.Платили сме вече и няма връщане. Хубаво,лошо време,ще летим. За жалост,тайфата ни се "разби" по най-нелепия начин. Организирахме се с приятелско семейство с две деца- момченце на 4 ,с което се познават добре и кака ученичка,която обича да ги занимава.Идеален вариант за родителите. Мъжът в семейството е главен механик на кораб в чужда фирма. Трябваше да го сменят в Щатите на 30.09. и да се прибере на 01.10. Една седмица отдих и подготовка и след това полет от Варна,всички заедно. Абе,перфектно изчислено,но...не би. В щатите ми пристига смяната,компанията му организира билет за Европа в 17,45 ч и властите му казват -не може да напуснете....
За да летите,корабът ви трябва да е задължително на кея,в САЩ.А неговия е планиран да отплава в 14.00 и това не може да се промени,защото става въпрос за много пари.Ужас!! Човека се връща на кораба и сега плава з Белгия,но ще пристигне 08-09.10. ако не ги застигне урагана Мария....Бесен е. Ще търси отговорност от компанията си! Някой не е догледал и не си е свършил работата...Голямо разочарование. За капак,не могат да ги сменят з последната дата-13.10, защото в чартъра няма места. Чакат да видят дали ще могат да им върнат парите,но няма да се размине без някаква редукция. Направо да се побъркаш.Толкова ми е криво,но няма какво да се направи.
Но да не ви занимавам повече с нашите неволи.Да сме здрави. И вие също!!