Включвам се тук,за да не правя нова тема.Предварително се извинявам за дългия пост,но имам нужда да споделя,за да ми олекне малко.
Понеделник 20.11,16.30 .Заемаме обичайната си поза за кърмене на спалнята.След като приключи храненето си от едната гърда я местя на другата.Засмуква 3 пъти и се закашля,повдигам я,а тя още повече се закашля и посинява ,вече съм станала и се запътвам към баща и в другата стая.Тя вече е по добре и той я взима и разнася из апартамента,след малко повръща .Нищо не обичайно..Слагам я пак на спалнята в един момент тя повръща на фонтани от уста,нос...Ставам вдигам я и я обръщам,нищо това е от задаването преди малко.Събличам я и се мием .Слагам ново боди,закопчаване,слагам чорапогащи,тя се отпуска и обръща очите,устните и посиняват.Вдигам я,тя е като гумена,баща и я хваща,почва да се осъзнава.Тръгваме към най-близкия спешен център-Софиямед.На излизане повръща пак.Държа я в мен на задната седалка,тя иска да заспива,обърнала съм я към мен да я гледам и се опитвам да я държа будна,повръща пак огромно количество.Стигнахме,за радост имат дежурен педиатър,учтиво я преглеждат и заявяват:Има 2 възможности вирус или епилептичен пристъп. Единият вариант в да се приберете и да вземете капки за нос и за повръщане и ако се случи пак да тръгнете за спешното на педиатрията на бул.И.Гешов за преглед с невролог или още сега да тръгнете на там.Тръгваме още сега ,разбира се.
Стигнахме,не можело да се паркира в двора,защото бил служебен паркинг,такива били правилата.Паркирай пред ВМА на м……си,връщай се обратно,нищо че си с бебе.Влизам в кабинета 2 лели не могат да се разберат коя ще остане да ни обслужи и за това ме молят да изчакам отвън..След 10мин.идва една докторка .Изслуша ни,обясни ми че е добре да останем за наблюдение и че на сутринта ще ни направят ЕЕГ,за да се види дали е било пристъп и ще си ходим.
На следващия ден ни взеха кръв.Докторката,която ни прие пак беше на смяна,оказа се доцентка и шеф на отделението.ЕЕГ то се оказа развалено.В 13.30 направиха ехография на фонтанелата.В 15.30 ни каза ,че ще направят ЕЕГто на другия ден.
Вчера доцентката пак беше на смяна.Тази жена явно спи в отделението,изпитваше студенти,ходи по комисии.Опитваше се да огрее на всякъде.В 9.30 ни извикаха.Защо ли си представях някаква супер огромна машина,не съм компетентна,нямам право да коментирам.Всичко беше 15мин.До обяд чакахме някой да го разчете.В 12 влезна невролога” ЕЕГто не показва да е имало пристъп,ако пак се случи идвайте на сам веднага,сега ще ви оформят документите и си тръгвате.”
В къщи сме.Още не мога да се осъзная.Не мога да се зарадвам,че всичко приключи с щастлив край.Дали защото ми се случва за първи път или заради историите на другите деца в отделението или пък за това,че една жена е оставена да огрее на всякъде,а реално не може.На къде върви всичко?Какво ще се случи когато следващите след нея си грабнат багажа и тръгнат за чужбина?Кой ще се грижи за нашите деца,за нас?Много ми е болно.Надявам се след някой ден тази тъга да отмине.
И разбира се на никой да не му се случва.