0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Много бледа черта на тест за бременост
« Отговор #20 -: Септември 15, 2017, 19:08:03 pm »
Да за него става въпрос. Ето и линк с повече информация. Обяснено е много по-добре. http://bremennost.bg/uvedomlenie-za-bremennost.html
« Отговор #21 -: Септември 17, 2017, 15:19:02 pm »
А този документ мога ли сега да го поискам, или по нататака трябва да го представя.Миналия ден си взех 14 дена болничен,ходих при личната и й обесних.След една седмица ще отида при АГ на преглед за да се потвърди всичко,и тогава като се върна от болничния ще говоря с работодателя че ще се наложи да мина на по лека позиция и най вероятно не трябва да карам и нощни смени,защото работата ми е свързана със 3ри сменен режим.Ще разпитам и доктора на този раннен етап какъв документ трябва да представя.
« Отговор #22 -: Септември 17, 2017, 15:31:46 pm »
Трябва да влезеш в 3ти месец,това е медицинско
С него се удостоверява,че си бременна.Правиш и една молба в свободен текст и го представяш в деловотството,като си искаш входящ номер,задължително.Това е всичко.Ако си на бесрочен трудов договор при така направени нещата не могат да те уволнят,защото закона те пази.Това не важи за договор със срок на изпитване
*
« Отговор #23 -: Септември 17, 2017, 19:21:57 pm »
А, може ли да се представи една бележка от гинеколога преди трети месец и след трети месец пак, според вас?
Защото е тъпо това с третия месец, все едно не си бременна преди да минеш в него...
Питам, защото аз влизам в трети месец на 07.10, а на 08.10 ми изтича неплатения отпуска за гледане на дете до 8 годишна възраст, но мен ще ми звъннат да ме питат доста преди това дали ще се връщам на работа, и какво смятам да правя и ако кажа не няма, ама ще ви дам бележка след 07.10, спокойно мисля, че могат да ме разкарат като се има предвид, че от 11.2013 съм все в някакво майчинство...
« Отговор #24 -: Септември 17, 2017, 21:43:46 pm »
Преди 3-ти месец незнам.. ще трябва да си попиташ доктора, ако говориш за болничен можеш да си вземеш и по-рано.. на мем с първата ми бременност просто се наложи... незнам иначе какво работиш и дали мислиш да си поработиш още няколко месеца... Ама най-добре поговорете с аг-то ти за рисковете от работата ти и дали може да продължиш да работиш или не е препоръчително. В крайна сметка бременноста ти е по-важна..
*
« Отговор #25 -: Септември 18, 2017, 12:13:25 pm »
Кикче, не съм се връщала на работа от 11.2013, реално изобщо няма и към какво да се върна сега, работата не е ок и трябва от АБ да почна едва ли не, а няма смисъл. Става дума за няколко дни разлика от това кога влизам в трети месец и когато ще трябва да го съобщя...
« Отговор #26 -: Септември 18, 2017, 12:30:58 pm »
Мисля,че няма да ти свърши работа документ преди това.Аз бих вдигнала телефона на шефа си и бих му казала,че имам здравословни проблеми и че не е удобно да обяснявам в момента и че ще се обадя по-късно.Бих си взела болничен,който си длъжна да предоставиш в 3 дневен срок от издаването,ти тогава ще си влезнала в 3ти месец и заедно с болничния предоставяш и медицинското.Така ще може да си сигурна,че няма да те уволнят
*
« Отговор #27 -: Септември 18, 2017, 12:49:59 pm »
Идеята е следната, аз влизам в 3ти месец на 07.10, а съм в неплатен отпуска в момента за гледане на дете до 08.10. Въпроса е, че до няколко дни ще ми звъннат от работа да ме питат ще се връщам ли и какво мисля да правя и тогава ще трябва да им кажа, че няма да се връщам, защотот съм бременна отново. Въпроса е дали могат в този момент да ми прекратят неплатената отпуска и да ме махнат до 07.10, когато ще съм в 3ти месец и се предполага, че трябва да представя бележка чак тогава, а не по-рано (което е пълна тъпотия според мен). За болничен от 08.10 нататък няма проблем въпроса е преди това дали няма да стане проблема...
« Отговор #28 -: Септември 18, 2017, 13:29:50 pm »
Трябва да почета малко по темата,но по логика мисля,че могат да ти прекъснат отпуската и да те уволнят.
Другото ми предложение е да им кажеш,че ще се върнеш и като дойде момента да си вземеш медицинско и болничен.Втория всриант е да прекъснеш отпуската с болничен от сега.
Относно това,че медицинското се издава след 12 г.с си има своята логика,да на нас не ни харесва,но погледни реално,че ти самата от 2013г. не си на работа,а ти се води стаж.Това го има само при нас
*
« Отговор #29 -: Септември 18, 2017, 16:45:22 pm »
Съгласна съм, но ако не бях изкарала цяла втора бременност само, за да ми умре бебето след раждането, сега щях да съм се върнала на работа, вместо да минавам през цялата одисея отначало, докато годините си текат...
« Последна редакция: Септември 18, 2017, 17:28:25 pm от Vistal »
*
« Отговор #30 -: Септември 18, 2017, 16:54:51 pm »
Вистал, а всичката платена отпуска ли си си взела до сега?И най-добре според мен вземи болничен от по-рано от ЛЛ, и започни с болничните от АГ от датата на която могат да ти дадат.

*
« Отговор #31 -: Септември 18, 2017, 17:32:03 pm »
Маги, не, имам още отпуска за взимане, но не знам дали и това ще свърши работа...

Сега се рових в гугъл по въпроса за уведомлението пред работодателя и освен в bremennost.bg на другите места не пише, че трябва да си в 3ти месец, за да извадиш този документ. Ще взема да питам и гинеколога направо в сряда като отида на консултация...
« Отговор #32 -: Септември 18, 2017, 18:13:01 pm »
Вистал,съжелявам за това което ти се е случило,но в разговора не съм искала да го споменавам.Мисълта ми беше,че дори при нормално стекли се обстоятелства за 1 бременност българката има възможност да отсъства 3 години от работа и това да се води за стаж.
Относно документа то е медицинско,знам че се дава след 12г.с,защото преди това има възможност за спонтанен аборт,така са ми го обяснявали,дали реално е така не ми се е налагало,а и в практиката ми не са ми предоставяли такъв документ.АГто най-добре ще каже.
С платения отпуск не ти е вариант,ако имаш съмнение че ще те махнат. Минуса на нашите работодатели е че не обичат майките,дори и той самия да не знае какви са + и - ,счетоводителя ще му обясни.А колкото и да не ми се казва счетоводителите не обичаме майките,защото в по-голямата част от практиката ни или поне моята води до неприатности.