Здравей,
bebeshok0326Благодаря, че се отзова!
От високорисковите ми откриха само ЧПВ тип 58, другите, Слава Богу, са отрицателни. Надявам се, че съм го хванала навреме (съдейки по течната цитонамазка, която пуснах успоредно - ПАП 2Б с лека дисплазия), и няма да стигна до конизация и последващи по-сериозни интервенции.
Знам, че няма как да сме на 100% сигурни, кога и от кого сме го хванали, но апелирам към девойките и жените да се изследват за ЧПВ (особено за високорисковите групи), за да вземат мерки навреме, ако има такива.
Аз направих грешката само веднъж да изследвам вируса преди 9-10 години, тогава всички щамове бяха отрицателни и с оглед на хубавите ми резултати от цитонамазки пред годините (ПАП2 А - клетки в норма), не го изследвах повече. До сега.
Но сега го изследвах по свое усмотрение, а не защото имам някакви симптоми. Не знам какво имаш предвид под "на една малка част от хората се активира и те разбират именно като се активира?" Моля поясни като по-запозната?
И още нещо искам да те попитам - когато ти откриха щамовете, цитонамазката коя група и с какви показатели беше?
Това че няма начин да се изчистиш напълно, за първи път го чувам, смисъл знам, че е трудно, че няма лекарства и всичко е до имунна система и имуностимулатори, които да я държат, но си мислех, че може и да се разкара, даже бях чела, че ако успееш да убиещ щама, който носиш, не може да се заразиш повече с него??!
Моля те, обясни ми, защото малко се притесних. На 28 години съм, нямам раждания, нито аборти, Слава Богу, но като всяка нормална жена и аз искам деца един ден.
Благодаря предварително!