Тединка, честито мила, сигурна бях!!!
Мен в 5г.с. ми видяха плодния сак, за точката поне към края на 6та началото на 7ма седмица, че и пулса да се чуе.
Аз също си втълпявах извънматочна до прегледа защото имах болки в ляво дни наред (овулиращия яйчник въпросния месец), а и не ми се вярваше, че ще имам щастието.
Безкрайно се радвам за теб!
Христинче от къде сега това бе душко, милата, дано не се стига до манипулация!!!
Лейди, ендометриозата може да пречи по няколко начина, първо ако са налични кистите, но си има ову, можеш да забременееш, но те изхвърлят токсини някакви до колкото знам, които понякога могат да попречат на бременността да се задържи докрай.
Второ ако има разрастната тъкан по тръбите може да ги нагъне/запуши. Понякога и по самата матка може да има тъкан, която да я деформира и да пречи на захващането на оплодената яйцеклетка (това се случи на моя приятелка).
Трето, до колкото знам ендометриозата си играе по някакъв начин с имунитета, не помня точно как беше формулирано, но един вид го премодулира така че той не позволява на яйцеклетката да се прикрепи и като вредител я изхвърля (последното е твърде малко вероятно да се случи). Май го обясних много зле.
Аз на твое място бих направила лапаро да се махнат кистите и да се види дали са проходими тръбите и първо бих пробвала с инсеминация, преди лечение, както ти бях писала.
Аз съм към края на 14г.с. седмица (4ти месец в началото), имам корем като за 6ти месец, тресе ме хормона яко, още ми се гади, става ми зле, отслабнах 2 кг още в началото и едва на скоро качих 400г, лежа прекалено много и дълго, вкарвам се в ужасни филми, най-общо казано, все още не ми се вярва, че ще получа щастието към което се стремя. Споменах ли и, че от един месец не мога да се наспя?
Иначе ми е дадено в момента точно каквото ми беше взето и от душа и сърце се моля, да стигна до финал с живо и здраво бебе (дано скоро прорита) и да гушна същото живо и здраво бебе след раждането...
Нали може да се оплаквам
...
Стискам палци на абсолютно всички вас <3!