Споделянето, говоренето, много помага. Аз го изпитах на гърба си след раждането минала година и респективно смъртта на бебето. Не исках да комуникирам с хора, бях се отделила от света и така ми беше добре, но с мъжа ми не можех да споделям колко безумно ме боли, той не искаше да говори, беше заключил темата, това беше неговия начин да го преживее и да бъде пълноценно до мен и дъщеричката ни във времето, когато аз просто не можех, не бях човек, не бях майка, бях развалина. Докато в един случаен ден се сближих с една съседка преживяла същото (сега моя най-близка приятелка), тя ме насочи към това да общувам с хората, да не затварям и фиксирам върху трагедията. Малко по малко почнах да излизам, да общувам и когато почнах и свободно да говоря за случилото се, нещата започнаха да придобиват друг облик. После месеците, в които не ставаше забременяването, времето което ни притискаше пак ме вкара в кофти коловоз, но пак със споделяне, особено тук ми помогна да запазя някакво равновесие, докато чудото се случи и дано този път всичко да е наред!
Знам колко ви е тежко и трудно на моменти на всички, винаги съм казвала, че не разбирам защо трябва да е толкова трудно за нещо толкова прекрасно като да дадеш живот на този свят, но вярвам, че всички ще имаме това щастие по един или друг начин.
А, Марси, ти си ми идол на мен да знаеш, възхищавам ти се във всяко отношение, най-вече за силата ти и всеотдайната помощ тук, която оказваш винаги детайлно и с внимание на всички!!!