Здравейте, да се представя във вашата тема, защото само ви чета от няколко дена. Ние със съпругът ми започнахме с опитите преди половин година като на шега (първата брачна нощ на 1 април). Като си спомня колко несигурна бях готова ли съм, ами докторантурата ми, ами работата. 2-3 месеца при поредното фалшиво закъснение на цикъла ми осъзнах колко много го исках. При мен още на първия месец се появи закъснение, силна болка в гърдите, те пораснаха и аз реших, че съм бременна. Нищо от описаното не беше типично за мен. Но се оказа, че тези симптоми продължих да имам още няколко месеца и всъщност те били в следствие на липсваща овулация. Оттам започна посещението по кабинети. Беше ми предписана стимулация с Колстилбегит, благодарение на този форум на своя глава накарах съпруга си да си направи спермограма (в момента той лежи в болницата след операция от Варикоцеле, диагностицирано след спермограмата). Пуснах си пак на своя глава хормони, които гинекологът дори не погледна. Според ендокриноложка те са перфектни. Нищо от споменатото не ме притеснява освен... че преди година и половина след възпаление на тръба ми беше намерена хламидия, която ми е подарък от предишния ми приятел и това означава, че съм я носила много години. След седмица имам за първи път час при д-р Даскалов и се надявам в края на краищата да са отпушени тръбите или поне едната.
Мисля, че последните месеци детето ми беше станало фикс идея, всички мои приятелки изведнъж забременяха и навсякъде виждам големите кореми и колички. Но откакто започнах да се притеснявам за тръбите си, се подготвих и за лошия изход също. Така преди няколко дни една моя приятелка ми спомена думата "развод", в този момент осъзнах, че имам нещо, което искам повече от дете и това е съпруга ми. Мисля, че не всичко е на всяка цена и мисля, че ако детето не стане по начина, както съм си представяла, то нямам право да се отчайвам, защото не бих изгубила нищо от живота си. Той ще си остане все така хубав, просто ще търся друг вариант. А четейки историите на много момичета осъзнах колко много варианти има за почти всички ситуации.
Пожелавам успех и кураж на всички вас. Някои дни са тежки, но с правилния човек до себе си и най-мрачния ден може да се оправи.