Лейди, и аз съм с ендометриоза, непотвърдена, разбира се единствения начин е лапароскопия за потвърждение, че е ендометриоза. Аз много четох по въпроса, защото поради ред причини подозирах, че я имам, а като забременях единствено Др.Сигридов потвърди, че гаранция имам точно това, само като му казах оплакванията си без да му казвам, че мисля, че я имам. Другите гинеколози ме гледаха като луда като им го казвах.
В моя случай щом съм успяла да забременея (аз нямам ендометриозни кисти де), най-доброто лечение е бременност, защото няма цикъл и няма от какво да се храни гадината. Факт е, че от както съм бременна част от симптомите отшумяха. АГ на ЖК каза, понеже ако стигна до края разбира се, ще съм секцио (понеже му споменах пък и на него за опасенията ми за ендометриоза) та той каза като ме отвори, ако я има и не се е махнала изцяло щяло да се види.
На теб хубаво, че само 3 месеца, обикновено по 6 месеца са инжекциите за лечението, но гледай операцията да е лапаро, а не коремна, мнго е важно, защото другото е къде, къде по-щадящо!
Убедена съм, че след тази манипулация и лечението ще се оправиш директно! Само се чудя, защо не пробват първо след операцията с инсеминация например да те забременят, преди да прибягват към хормоналното лечение, ако тръбите са ти проходими, тъй като с операцията ще поразчистят пътя така да се каже...
Кикче, Пав-ла, Тединка стискам ви много палци!