Втората бременност бях с гестационен диабет (да, всички екстри отнесох почти за нищо на финала), тогава ми правиха само ОГТТ и след като родих, за да се види дали се е разкарал диабета, тъй като заради смъртта на бебето, от стреса и не само, имаше опасност да съм се сдобила вече с истниски диабет ми направиха ОГТТ, но и нещо за инсулин тестваха, така, че накрая с някаква формула изчислиха спрямо резултата на захарта, резултата на инсулина дали сочи ИР, за да изключат и диабет, и ИР.
Тоест, след като го направиш, да не се шашкаш предварително от стойността на инсулина, ако е над нормата (при мен беше над нормата и се ошашках), защото не се гледа това, а ендокринолога като го види смята по формулата съотношение едното/другото и ти казва реално как стоят нещата, има ли, няма ли и така.
За жлезата, аз пък нямам изменения в структурата, хормоните са в норма, но имам едно 10 възела поне, 3 от които по-големи и всяка година ги следя.
Стискам палци скоро да си пушка хормонално и не само, и да действате до + резултата!