Ето ме, момичета. Вчера прекарах 9 часа в болницата, обикаляйки по доктори, ембриолози, генетици и т.н и бях в страшен физически и емоционален срив, та не успях да ви пиша. Първо се оказа, че ембриолога бил сложил към досието ми някакво допълнение, че бъдещото ми дете/деца има по - голям риск от хромозомни аномалии, заради някакъв сателитен полиморфизъм, който излезна на генетичното ми изследване още преди една година. И понеже това значи, че освен синдроми бебето може да има и други аномалии, които не се откриват с пренатеста, се обсъждаше варианта за амниоцентеза. В последствие говорих и с ембриолога, която каза, че го е написала само по повод увеличен риск от спонтанни аборти и след като съм стигнала до тук, не би трябвало да има проблем. Видях се и с генетика на болницата, тя също потвърди и поне от тази гледна точка се успокоих доста, защото изобщо не бях навита за амниоцентеза. Но също така потвърди, че риска ми за Даун и Ди Джорж се увеличава, заради аберантната артерия и сянката, така че наистина трябва да пусна НИПТ. Но поне като я попитах, ако всичко на теста е ок, дали има от какво друго да се притеснявам, тя каза не. Иначе доктора ми преизчисли новият риск и от 1:12670, стана на 1:480, което си е доста голямо увеличение, но пък това го смята програма. Реално вчера на фм, доктора каза, че всичко с бебчо анатомично е наред. Отговаря си на седмиците и се развива както трябва, вече тежи 330гр. И накрая да завърша с хубавата новина. Най - накрая имаме потвърждение на пола и е момиченце <3 Аа забравих да кажа, че в Понеделник ще пусна теста и се започват дългите 2 седмици чакане. Така че да не пускате палците