Аз не съм разказвала за раждането, нали? Голям филм беше. Въпреки това не искам и да си помислям, че може да родя секцио. В момента, в който ме качиха в стаята станах, изкъпах се и си гушнах детето, което спа отгоре ми до двуседмична възраст.
ето го и раждането:
Голямо приключение беше. Малкият реши да изчака да ми мине рождения ми ден на 22ри и сутринта в 4,30ч на 23ти започнаха контракциите. 23ти е денят на нашата сватба. Чудесен подарък получихме. Отначало не бях 100% сигурна, после изкървих, събудих мъжа ми, пихме по едно кафе, оправихме се и тръгнахме. В 7ч бяхме в болницата. Голямото чакане започна. До първия преглед бях вече с регулярни контракции на 4-5 мин и разкритие от 4см. Пуснаха ни да се разходим и да ям, че щяло да родя чак на другия ден. Нали съм много изпълнителна- ядох, ходих, но вече станаха непоносими болките и се върнах. Стана ми лошо- повърнах и продължихме с чакането. Преглед две- 3 мин контракции и 5 см разкритие. Качиха ме в родилно отделение да си чакам. Настаниха ни в стая. Започнаха контракции по 1 мин на 2- 3мин и пак изкървих 2-3 пъти. Звънях, но никой не дойде. Така един час и половина. Накрая Марио отиде да извика някого. Акушерката дойде доста ядосана след още 15-20 мин, губили сме ѝ времето. Трети преглед- 7см разкритие. Тогава започна истинското приключение. Това се случва вече към 3 следобед. Разбягаха се, свалиха ме в родилна зала на леглото. Няма свободна родилна зала, няма дори предродилна свободна. Аз започнах да се плаша, че вече никой няма да ми сложи епидурална. Свалиха ме от леглото и продължихме пеш към операционните. Имаше 2 свободни зали. Влязохме в едната- масата се счупи, анестезиологът избяга, а аз раждам права. По суетяха се, размениха любезности помежду си всички, по френски досадни, които се събраха, а аз вече ще родя като кон. Обещаха ми малко газ да ми пуснат. Оказа се, че масата не може да бъде поправена. На собствен ход ме вкараха в единствената, мега резервна последна зала в цялата болница от 5 сгради и десетки етажа.
Мъжът ми е железен, остана с мен на раждането. Всичко беше толкова динамично, че май и да искаше нямаше да може да излезе. Нито той, нито аз съжаляваме. За това раждане пак искаме да сме заедно, ако може.
Както разбрахте- нито епидурална, нито газ, нито дяволи. За 30 мин се роди Симеон. След това плацентата не се роди. Изчакаха 25 мин и започнаха да ме подготвят за анестезия. Пак се счупи масата. Не могат да ми изведат ръката. Започнаха да ми пускат газ, но анестезиологичният екип се зачовърка с масата, така че аз си взех маската и сама си давах газ. Да помогна. Извадиха плацентата, а през това време мъжът ми е с малкия в една зала с нагреватели за бебета. Започнала някаква истерия- бягат, викат хора към операционната, в която съм аз. Как не е получил инфаркт- не знам. В последствие се оказало спешно секцио, но на хората им трябва единствената функционираща зала. Посрещнаха ме в коридора със Симеон. Тях ги качиха в стаята, а мен ме приведоха в залата за събуждане.
За престоя в болницата мога да кажа само- дълъг. Чудесна база, но кофти персонал му се е паднал на отделението.
Важното е, че всичко е наред. Аз бях с 2-3 шевчета, които минаха без да ги усетя дори.
Това е в общи линии. Чудесно беше, но за това раждане ще си настоявам за епидурална 100%, освен ако не стане нещо екстремно пак