Здравейте,
бременна съм в 6 г.с. и 5 дни (поне така предполагам, защото не съм си записала датата на последната менструация. Единствената ми незаписана дата от последните 3 години), втора бременност. Първата ми беше след ин витро и дъщеричката ми е вече на 4 години. Този път забременях по стандартният начин и вкъщи още сме в шок и изненада, защото не се пазим повече от 2 години.
Миналата бременност живеехме в Англия, сега сме в Испания. Бяхме 2 седмици на почивка - обикаляхме из Европа. Преди да заминем отидох на спешен преглед, за да видим дали имплантацията е в матката. Сега се опитвам да намеря свободен час, зада чуем сърчице евенуално, но едва ли ще стане в близките 2 седмици. Иначе тук първият ултразвук е в 12 г.с. Утре ми предстои ходене при личният лекар, за да регистрират бремеността. Когато са сигурни, че съм бременна (което май се потвърждава с тест), ще ме пратят при акушерка, за да ми подготви документите за проследяване.
Иначе съм ужасно изморена, едвам се движа, гади ми се непрекъснато, но поне не повръщам. И този път ме е много повече шубе, отколкото педната бременност. В главата ми се въртят само някакви гадни работи.
Исках да питам и за домашните любимци. Имаме куче и четох из нета, че трябва да прехвърля грижата за него на мъжът ми. Но той просто няма как да го къпе, мие и т.н. Има ли някаква опасност - дали знае някой?
А за усещането. Малката я усетих точно преди ултразвука с 20-та седмица. Но този път според мен ще е много по-рано, защото вече имам коремче. Та предполгам и това с усещането ще се случи по-рано.
Слънчев ден ви желая!