Здравейте, момичета. Намърдвам се при вас, да „ръся“ мозък.
Като ви гледам ще имате зимни бебета, знам, че сега ви вълнуват кошарки, колички ... но предвид сезона, аз ще си кажа. Трябва да решите как ще захранвате бебоците и какво ще ядат. Мишето на ДРЗ, каза, че няма от къде, да взима домашни неща, но ако някоя ат вас има село или кой, да ѝ отглежда, може, да се възползва. Още е рано, но да сте подготвени. Като станат тиквите, си замразете, нарязана на парчета, колкото цигарена кутия, увивате в стреч фолио и във фризера. После вадите едно парче, сварявате с малко вода и пасирате, комбинирате с картоф, или какъвто зеленчук и пюрето е готово. Внимавайте с тиквата - разхлабва.
Другото, което аз подготвих - когато ноември свекърите колеха пуйките си, взех само филето (бялото месо), то при пуйките (мисирки/фитки) е много. Пак нарязвате, като тиквата и пак отделно опаковани във фризера. После размразявате, редете на дребно, варите и с малко бульон, правите н а пюре. Важното е, да се пасира топло, по-лесно е. Понеже ще ви е много това месо за едно хранене, готовото пюре от месото, изсипвате във формички за лед, от ония пластмасовите. Завивате с фолио и във фризера. Така после лесно се храни с месо през ден - правите си зеленчуково пюре, за около 2 хранения, давате единия ден постното, на другия, слагате на котлона, да кипне наново и слагате едно купче пасирано месо и така сте осигурило 2 хранения с месо през ден.
Бях си направила такива формички с пуешко, телешко, заешко ... Вярно, че един ден варя и пасирам, ама после пък си имам заготовки за дълго време.
Това работеше при мен, защото готвя на газ (става бързо) и мама ми беше запазила една мъничка тенжерка, купувана за мен, когато съм била бебе. Затова си готвех, просто ми беше лесно.
Погалете сега тумбаците и се наслаждавайте на бременноста си.