Момичета, сигурни ли сте, че са 60 дни, аз знам за 40 дни болнични за майката, без значение дали е за детето или за нея. След надхвълянето им се минава вече на ЛКК.
Да, сигурна съм, защото ги надхвърлих
и ме предупредиха, че няма да ми покрият разликата. Става дума за болничен за гледане на дете до 18-годишна възраст, т.е. само по тази причина, а не за боледуване на майката. Всеки път, когато се е налагало, сме минавали през ЛКК, защото ЛЛ може да издава само до 10 (или 12, не съм сигурна) дни наведнъж.
Да, има си плюсове, че все пак можеш да отсъстваш, ако ти се налага, а няма кой друг да се грижи за детето. За сметка на заплатата, разбира се. Ако имах право да отсъствам само 10 дни годишно поради болест на детето, вероятно щях да напусна работа. Просто така се случи при нас.
Извинявам се, че се връщам към отминала тема, но виждам, че пак болестите са актуални
. Но и аз да споделя, че с порастването и боледуването е по-малко, и по-леко преминава
.
Благодаря, avallon, че си се сетила за моя именник! По това време бяхме на море и го отбелязахме с ходене на сладкарница. Добре, че нашата компания се оказа единствена в заведението, че децата опищяха орталъка и не спряха да тичат
. Ще ми се вече да е здрав като името си
. Тя също, разбира се, нали и тя имаше имен ден заедно с него
.
Да споделя за нашата ясла, с която вече ще се разделим. При отучването от памперса бяха изключително съдействащи. Занесох повече бельо и дрешки за смяна. Много помогнаха процесът да мине леко. С извеждането навън се получава твърде скромно, но има и обективни причини. В новата градина едва ли ще е много по-различно по този показател, но се надявам да ги водят тук-там, все пак са по-големи. Наказването в яслата се изразява в поставянето на детето на един стол, да стои мирно и... да осмисли защо е там
. Явно се получава, у дома няма сила, която да ги накара да стоят на едно място наказани.
Всички болни да оздравяват бързо и трайно! Пак ми се ходи на море...