0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, дами,
имам питанка - струва ми се,че когато овулира левият ми яйчник дължината на цикъла ми е по-къса от колкото при овулиращ десен. Възможно ли е според вас?
*
Мисля, че има.До преди година цикълът  ми се редуваше- 25 дни , 28 дни, 25, 28 и така...-като по часовник.Когато питах докторката, ми каза, че сигурно яйчниците овулират по различно време. Може би е вярно.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
 Аз мисля, че няма връзка... мери си БТ и си прави тестове за овулация... така ще разбереш колко са ти дълги фертилните дни и лотеалната фаза... това е фазата след овулацията... примерно ако ти е на 14 ден от цикъла трябва да ти дойде 14 дена след овулацията... но е много относително... може и да имаш по късна овулация или по дълги лутеални дни... потърси инфо тука в форума... има библиотека тука в форума... виж и ще разбереш...
 Цвлувки  :blowingdust:
Да, има връзка.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Абсолютно съм сигурна , че има връзка!
От една година , в която правим опити за бебче следя под лупа всичко, което се случва с тялото ми . При мен статистиката е следната - ако овулира левият ми яйчник/това винаги е на 14ден/ , цикъла ми идва на 28 ден, ако овулира десния ми /17ден/ цикъла ми идва на 31ден.
За овулацията съм сигурна ,защото при мен тя е болезнена и я усещам доста добре.
Също така при мен 2-3 месеца подред овулира левият ми яйчник и чак тогава десният ,но само един месец.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Абсолютно съм сигурна , че има връзка!
От една година , в която правим опити за бебче следя под лупа всичко, което се случва с тялото ми . При мен статистиката е следната - ако овулира левият ми яйчник/това винаги е на 14ден/ , цикъла ми идва на 28 ден, ако овулира десния ми /17ден/ цикъла ми идва на 31ден.
За овулацията съм сигурна ,защото при мен тя е болезнена и я усещам доста добре.
Също така при мен 2-3 месеца подред овулира левият ми яйчник и чак тогава десният ,но само един месец.

Аз лично не съм забелязала .......но немога и да го отрека!!!!
*
Благодаря за мненията.
Марта, мисля, че съм аналогичен случай. Досега се чудех защо цикълът ми варира между 27 и 33 дни, но от как започнах да се следя забелязах тази тенденция и затова попитах.
Сега се боря с тестове за овулация, защото никога не знам кой месец кой яйчник ще е на ход.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
А я ми кажете при цикъл 32 дена на 13-ти ден фуликол 21мм лигавица 7мм 8O 8O....... после на 19-ти ден фуликол ( същия  8O ) 25мм лигавица 8мм 8O.... има ли шанс да се удължи лутеалната фаза ако се спука този фуликол ( изобщо не подхващам темата за бебе в случая дори не знам дали ще има годна яйцеклетка в този фуликол ). Как мислите????? И изобщо как е възможно да се получи такова нещо????
*
Хм, мислих, ама не измислих.От начало си казах-ами да-ето и при мен явно е така.Но, не е.Имах редовен цикъл, независимо от стрес, катаклизми на времето, глад или пътувания на другия край на света.Бях като часовник.От два-три месеца насам обаче овулацията ми закъснява много стабилно-от 13-14 ден се премести на 20-21 ден.Но не се редуват месеците-дълъг/къс цикъл явно според яйчника, който овулира.Защото се случва за първи път и е един след друг.Ще следя темата с интерес.
*
Наха, от моя малък опит във фоликуметрията знам, че на ден фоликула нараства с 1-2 мм.В такъв случай този фоликул би трябвало от 13 до 19 ден да е нараснал до по-големи размери или да се е пукнал. Следователно аз си правя извода, че той е пораснал още малко и след това е почнал да лутенизира. Но това може да се твърди ако вида на лигавицата се е променила от овулаторна във лутеална, а фоликулът си стои. Но ти сигурно не знаеш какъв е вида на лигавицата на 19 ден.Ако е овулаторен тип и фоликулът се  пукне, според мен би трябвало лутеалната фаза да е нормална или малко по къса.
   Ако някой лекар ми прочете писанията, сигурно ще му се изправят косите от ужас, ама то сега така е модерно! :D
*
naha, а не е ли възможно този фоликул, който на 13-ти ден е бил 21мм да се е спукал и този, който виждате на 19-ти ден да е друг и да не сте му обърнали внимание преди това. Той може би на 13-ти ден е бил около 10мм. Аз съм имала такива случаи когато съм правила стимулация.
*

naha

• 1474
Ох не знам и аз си помислих, че на пример може да е задържан от миналия месец и да се намаля с времето. Инъче около него се видяха други, но малки както си е реда по 5-6 мм знам ли възможно е да се е спукал и знам ли някои от тея да е нарастнал лошото е, че лигавицата ми е тънка и ако се е спукал и сме го хванали може би няма да стане нищо тая гинка тука ме убеждава, че съм в предовулаторна фаза и че лигавицата ще ръсте още, но до началото на следвашия ми цикъл остават 12дена, което е свръх късо за лф ( м/у другото според нея можело да се одължи малко и, че този фуликол на 25мм си е хубав фуликол, а не е киста пукали се м/у 21 и 26 мм ) абе аз направих и една друга глупост за която вярвам ще ме порицаят доста от вас ( макар да знаех че не беше правилно ) се оставих да ме навие да си бия прегнил на сляпо  :( :( :( 8O :( и това беше най-голямата глупост, която можеше да направя, но го осъзнах чак като се прибрах.... явно вече желанието ми поне веднъж да видя спукан фуликол ме кара да върша неразумни неща... е всеки сърба каквото си надроби... на всичкото отгоре ще се окаже че съм с висок прогестерон( но това още не се знае 20.6 но не знам  референтните ст-ти малко са ги объркали тея от лабораторията посочили са за погрешен период) на което гинката ми каза повече няма да бием прегнил.... как можах..........направо не знам напълно се обърках толкова много искам да стане  :(
*
Наха, може да не е насляпо! Ако гинката е видяла, че лигавицата е във фоликулярна фаза, фоликулът е нормален размер, хубаво е , че сте били прегнил. Поне ще разбереш дали се пукат с инжекции. Досега значи не сте опитвали. А кога ти каза че ще видите пукнал ли се е, кога те вика на преглед?
*
naha, не мисля че положението е толкова зле. Ако вече си овулирала и остават 12 дни до началото на следващия цикъл, то това не е "свръх късо за лф". Нормалното е 12-14 дни, а и все още не се знае точно колко ще е. Не е толкова лошо, че сте сложили прегнил, той помага за узряване на яйцеклетката и пукане на фоликула, а и често го слагат във второта фаза, така че не мисля, че е проблем. Казваш, че уж лигавицата ти е тънка, а пък прогестерона бил висок  8O, може би не толкова висок все пак. Не се притеснявай толкова, нека мине цикъла и после ще направиш равносметка, а може пък и да е станало, не го мисли толкова.  :goodluck:
*

naha

• 1474
Ами значи аз май се отказах да ходя да видя дали се е спукал по собствените ми наблюдения на тялото усещам, че не се е.... Инъче това ми е второ поставяне на прегнил първия път го бихме а 10мм лигавица и на 18-19мм фуликол , които за съжаление не се спука... та за това се притеснявам , а м/у другото днес видях референтните стоиности за лутеална фаза (в която си мисля, че съм 8дена след " ову" което не знам дали е настъпило и дали е същия фуликол както и да е) ами при ст-ти от 1,7 до 27 за лф моя 20,6 мисля, че е ок. Така, че може да се окаже , че не е проблема в прогестерона може пък да се окаже, че не е достатачно висок, за да е по дебела лигавицата.. не знам момичета, но и без това нямам възможност да ида на лекар... ще си изчакам цикъла и тогава ще пусна всичките хормони както трябва. М/у другото не ми се вярва да е втори фуликол, но е странно да нарастне само 4 мм за 8 дена.....Има неща на,които не можем да си отговорим :) за съжаление не мога да се консултирам и със специалист на този етап... каквото сабя покаже за напред. Изобщо не поставям въпроса за бебето този месец.
*
naha, за да направите оценка на хормоните ще трябва да ги пуснеш в цикъл, който не приемаш допълнително хормони, а не както в случая са ти слагали прегнил.
*

naha

• 1474
Знам мила, но си мисля че за следващия няма да е проблем или ще е ? как мислиш.... или трябва да чакам да мине един и на по- следващия :?
*
Да, според мен е възможно прегнила да повлияе върху хормоните в следващия цикъл, но в добра насока, да ги разбуди. Не съм сигурна дали трябва да изчакаш за по-следващия цикъл, за да ги пуснеш. По-добре се консултирай с доктора си.
*

naha

• 1474
Там е работата, че за сега нямам доктор в смисъл насочвам се към Владимиров, но чак на есен мисля да отида ( сега не мога и по други причини ), а до тогава ако бездействам ще се побъркам  8) мога само да си правя някакви изследвания и да ги споделям с вас :)
*

Ако ще пускаш хормони трябва доктор да ти ги назначи, за да знаеш в кой ден от цикъла кой хормон да пуснеш и след това той да ти разтълкува резултатите. Естествено можеш да прочетеш кой хормон кога се изследва и после да пуснеш резултатите тук, но все пак трябва доктор да ги види.