0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

съвсем не на място ......
« -: Юли 10, 2006, 12:26:19 pm »
Здравейте всички  :)
Въпросът ми е малко ..... странен и може би ТЪП и съзнавам, че не е съвсем на място тук, във форум където всичи пишат за опитите си да се сдобият с детенце, но просто смятам, че тук ще има наистина хора които да ми отговорят компетентно  :wink:
Та така ..... въпросът ми е дали е възможно да забременея след като във влагалището ми е вкарана сперма , но с .......... пръст  8O  8O  8O
Аз проверих бегло и разбрах,че животът на сперматозоида във влагалището е няколко часа , но ако достигне до алкалната среда, която е подсигурена от матката може да остане активен няколко ДНИ   :help1: . И сега се чудя ....
*
Re: съвсем не на място ......
« Отговор #1 -: Юли 10, 2006, 12:30:25 pm »
Възможно, но малко вероятно...е моето некомпетентно мнение.
*
« Отговор #2 -: Юли 10, 2006, 13:23:09 pm »

Възможно е да забременееш макар и шанска да е малък. Ако не желаеш бременност има хапчета, които се пият до 24ч. след полов акт при инцидентни случаи (скъсване на презерватив и др.)., но не е хубаво да се взимат често.
Имам приятелка, която в момента е бременна и незнае как е забременяла защото казва, че са се пазили. :roll:
« Отговор #3 -: Юли 10, 2006, 13:38:18 pm »
така ..... благодаря много момичета.
работата е сериозна.... на 17 съм и дори шанса да е 1% ..... ох побърквам се ....  :sinking:
значи... не са минали 24 часа и веднага ще бягам до аптеката, само да питам .... защото и преди съм се интересувала... Постинор се казват , нали ? и до колкото знам след като ги изпиеш повръщаш яко и 2 дни си парцал..... ако някой може да допълни нещо до 1-2 часа , аз ще чакам.... после тичам да се тровя, заради собствената ми глупост.....  :balk_145:
*
« Отговор #4 -: Юли 10, 2006, 13:52:51 pm »

Преди да ги пиеш прочети внимателно листовката как се пият, дали се налага втори прием, странични ефекти, противопоказания. Не съм чувала да имат този ефект, който описваш.
Взимай мерки за в бъдеще, за да не изпадаш в подобни ситуации.
*
« Отговор #5 -: Юли 10, 2006, 14:04:23 pm »
Не съм повръщала, но бях като "парцал" поне седмица  :(. Не чакай два часа, за да четеш тук - тичкай до аптеката! Колкото по-рано ги приемеш, толкова по-добре за теб. Вземи си повечко парички, че едно време, преди четири години, бяха единадесет лева, сега не знам как са!
« Отговор #6 -: Юли 10, 2006, 14:07:38 pm »
Мила, въобще не е задължително да повръщаш :D, даже е малко вероятно. Точно за тези хапчета става въпрос- Постинор дуо
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Юли 10, 2006, 14:09:50 pm »
Аз съм забременявала от един единствен контакт в месеца с прекъснат акт, така че всичко е възможно.
*
« Отговор #8 -: Юли 10, 2006, 14:10:56 pm »
Смятам, че ако трябва да избираш дори и повръщане (което едва ли ще ти се случи) плюс "парцалено състояние" и аборт - изборът е ясен!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #9 -: Юли 11, 2006, 12:24:27 pm »
Постинор дуо се приема до 72 часа след акта и след това мисля че доста време може да бъдеш спокоина.... и аджеба не помислихте ли за това по рано какво прави ония наспермен пръст там където не трябва 8) и все пак следващия път помисли преди това и вземайте по сериозни мерки аборта хич не е приятен и не ти гарантира, че един ден като ще искаш дете няма да се озовеш в нашето положние така, че бягай до аптеката. Следващият път все пак се съобрази и с това, че ние искаме да имаме деца преди да зададеш въпрос как да НЕ забременееш. Успех!!!
« Отговор #10 -: Юли 11, 2006, 14:06:59 pm »
Наха бе, душата, не му се карай така на детето, добре че попита навреме. Ако и втори път сгафи по същия начин, тогава е за конско. :lol:
« Последна редакция: Юли 11, 2006, 14:10:23 pm от minikky »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #11 -: Юли 11, 2006, 14:37:35 pm »
И аз съм пила що ли не хапчета през живота си...но не съм повръщала и въобще не съм се чувствала зле.Просто цикъла ти може да се поизмести във времето.Но щом на тази възраст започваш с хапченца си помисли по-добре за презервативи. :lol:
И късмет занапред
*
« Отговор #12 -: Юли 11, 2006, 14:45:55 pm »
 :D Искам да ти кажа, skrita, че единственият път, в който ми се наложи да пия Постинор беше точно след употреба на презерватив, така че - всичко се случва. Дано девойчето си вземе поука за следващия път. Аз повръщах от Логеста, така че никога никой не може да бъде сигурен как ще му повлияят хормонални таблетки...все пак е по-добре 2-3 дни повръщане, от колкото аборт! То нали знаете - обикновено точно когато не искаш и точно в ето такива нелепи начини най-добре се "хваща" :(
*

Pitam

« Отговор #13 -: Юли 12, 2006, 10:24:05 am »
Исках да попитам, възможно ли е Постинор дуо да е причина за образуване на киста в последствие.. Един единствн път го пих, след няколко месеца имах киста 5см, и последва операция. Може и да е глупав въпрос просто питам, какви са известните странични ефекти на Постинора, освен че измества цикъла...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Юли 12, 2006, 10:26:15 am »
Възможно е. Постинорът променя хормоналните нива.
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #15 -: Юли 12, 2006, 11:45:49 am »
Съгласна съм Lan, а и да не забравяме, че възрастта 18-20 е "най-плодотворна"
« Отговор #16 -: Юли 12, 2006, 12:49:19 pm »
А пък аз забременях след употребата му :D
 Така че, изглежа,всичко се случва
*

Pitam

« Отговор #17 -: Юли 13, 2006, 09:49:00 am »
Имах подозрения, че този Постинор не е много хубаво нещо.. като се налага и няма друг начин го пие човек, ама на.. всяко нещо с последствията си... И противозачатъчни съм пила на младини и сега си мисля, че не са ми се отразили добре с тия мои хормони, които скачат на където сварят...
« Отговор #18 -: Юли 13, 2006, 10:59:08 am »
Първо искам да благодаря на всички за отделеното внимание и хубавите съвети  :)
Пих го тоя Постинор. Само дето ми е много странно защо са 2 отделни таблетки..... пише че се пият заедно.... по- практично е 1... но както и да е , това съвсем не е важно.
Досега не съм повръщала (  :D  :D  :D  ) , нито пък нещо от типа на отпадналост и главоболие... явно за всеки организъм си е  индивидуално.....
И още веднъж БЛАГОДАРЯ   :bighug: ,
 обещавам за напред да внимавам
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #19 -: Юли 13, 2006, 11:06:39 am »
Хубаво си решила  :D