0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #280 -: Май 29, 2017, 06:15:15 am »
Стоека, радвам се, че малката е добре. Някой скорострелен вирус може да е пипнала. Не вярвам от смяна на място, ако не е била нервна, плачлива, да не може да спи, да вдигне 39С.
Или вирус, или някъде пишат, че от алергени също се вдига Т.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #281 -: Май 29, 2017, 08:18:27 am »
За мен Уокъра не е точно за прохождащи, а за проходили деца.ние имахме дървен и не ставаше за предназначението си.Да играеше си с игрите от пред, но беше много бърз като се отпусне на него, той тръгваше напред и детето губеше равновесие.Идеално проходи държейки се за мебелите, уокъра го използва сега като количка да разнася някакви неща.

Стоека, нещо моментно е било.Важното е че е здрава.Ние имаме балансиращо то Комсед.То е за по-високи хлапета, става доста голямо.Моника е много добра на него.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #282 -: Май 29, 2017, 10:30:36 am »
Благодаря Блу. Зачатско дете е просто..
Нашия укър е камион, въобще не го уважи. По късно го подкара, още обикаля с него, учудвам се как е "жив" още.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #283 -: Май 29, 2017, 10:32:32 am »
Благодаря ви, момичета. Нещо се разколебах. Искаше ми се да му  е подарък за 1 юни, но май ще мисля нещо друго.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #284 -: Май 29, 2017, 15:13:32 pm »
Здравейте. И аз миналата година много се чудех за уокър. В крайна сметка взех кола, чиято облегалка е по-висока и дефакто е 2 в 1. Към него момент Анди се движеше неуверено по мебели или хваната за ръчички. Беше ѝ страшно интересно да я бута (макар да се движи доста леко). Та с тази кола точно след един ден се пусна и проходи сама.
Не казвам, че са вълшебни тези коли или уокъри, само че при нас даде голяма сигурност на детето.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #285 -: Май 29, 2017, 15:19:33 pm »
Благодаря ти, Нелка! В крайна сметка ще взема точно каквото исках, благодарение на rumyanau. Дано и при нас ефекта да е като при вас.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #286 -: Май 29, 2017, 17:38:21 pm »
Здравейте :) аз съм в сесия с първи взет изпит от преди три часа  :) а Алек е на село при баба, ще ходя вдругиден да го видя..
Авалон, аз взех на Алек тениска с дълъг ръкав слънцезащитна, вършат чудесна работа да знаеш, каката нали ни е сърфистка та е изпробвано, пазят от слънцето, бързо се отглеждат и съхнат и не държат​ студено, банският ви е на същия принцип....тя Вера само на крака и ръце има тен, защото с къс ръкав си ги взема и все я бъзикам, че все едно на полето е била,а не на море :lol:
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #287 -: Май 29, 2017, 19:00:13 pm »
Алекс, браво за изпита  :wink:

Уокър ползвахме на ИКЕА, но винаги пише, че са за 1+ година. Наистина с тях се засилват. Може да се пълнят с тежки предмети, за да не се обръщат и да са по-бавни.

Свате, с балансиращото колело имаме голяма история. Важното е да е леко в началото (според мен). Затова сменихме неговото тежко Puky 2+ с някакво измислено пластмасово. Това, което го виждаш по ФБ. А сега, когато стана вече добър, може някакво по-хубаво, което е за 3+ години. Метално, по-тежко, да има ръчна спирачка (че много се засилват), да става за до 5 г поне (например Puky, Kettler и др. Подобни).

Моят племенник е на 7 и вече кара голямо колело, но не се събира в моята кола и сега като сме при баба им, си кара пак старото балансиращо (kettler), което после глася за Дани.

ПП. Ще минаваме на лятна тема скоро 😊
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #288 -: Май 29, 2017, 21:53:48 pm »
Алекс, благодаря за мнението. Ще остава мисията крака и ръце да успявам да намажа - дано. И честито взет изпит. От днес в Лидл има аква обувки, детски очила също - още в колата бяха разопаковани и се накипри, а аз се чудех дали ще търпи такива работи на лицето си. Баща й се размаза  :lol:, ... щото са бъбреци  8)
С тези - балансиращите колелета хич не съм на ясно. Може би вече е късно да мисля за такова и направо за колело с педали ще мисля, но по-натам, малка е още.. Нора въобще не проявява интерес на площадките, още повече, че са чужди, което по принцип е страшна притегателна сила за каквато и да е нечия вещ.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #289 -: Май 29, 2017, 22:03:54 pm »
Докато моите не разбираха, изобщо не се набутвах за подаръци за 1 юни. Още повече, при нас почти не се празнува, но синковецът е хитрец и се сеща ("Знаеш ли какъв ден е утре?" Казвам, че не знам. "Ами, 1 юни. Трябва да ни подарите нещо."). Вече се чудя какво да им подарявам на тези деца. Всичко си имат, най-редовно свалям в мазето и пълня кашони за следващия потребител.
Откакто открихме библиотеката преди няколко години, съм много доволна, защото там има не само книги, но и аудио книги, дискове, филмчета, списания и прочие. Слушат се иначе няколко пъти (прочитат се веднъж) и събират после прах вкъщи. Нормално. То и аз сигурно 90 % от книгите ги чета по веднъж, рядко по два или повече пъти.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #290 -: Май 29, 2017, 22:09:08 pm »
Докато моите не разбираха, изобщо не се набутвах за подаръци за 1 юни.
Блу и аз така за сега.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #291 -: Май 29, 2017, 22:59:00 pm »
абе моите са доста големи, ама пак не им купувам нищо за 1 юни :lol:
зла вещица съм аз, ама то какво да им купя вече, както казва блу всичо си имат, само раздавам. Виж книги купувам, ако си поискат книга, може. Хубавото е че изобщо не са се сетили още за празника :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #292 -: Май 29, 2017, 23:04:23 pm »
Ами, не е като някога. Един подарък за рд и един за нова година. За първи юни не помня дали нещо са ми подарявали. На днешните деца все нещо им се купува, подарява и прочие. Пък, че единият имал рд и другият намазва (подаряват им мои приятелки, няма да тръгна аз да купувам и на този, който няма повод).
Синът ми получава малко джобни, но като цяло е леко стиснат и не ги харчи. Преди няколко седмици в двора на българското училище имаше разпродажба на дрехи и играчки втора ръка. И той си хареса някаква кола на плеймобил, купих му я, но се разбрахме да ми даде парите от джобните си. Някои хора се смеят, че му даваме малко, но в училището нямат бюфет и реално няма къде да ги изхарчи. Но в случая е по-скоро с цел да развие умение да борави с пари, а не да спести за Мерцедес.
Иначе големи подаръци има за рд и Коледа, но книги и образователни игри се купуват по всяко време на годината. Така че, не виждам причина да им се купува нещо (голямо) за 1 юни (ако все още не разбираха, щях да се направя на ударена. Щерката още не знае датите, ама големият хитрец си има календар и е мнооого хитър). Така, де. Знам, че на човек му е мерак с първото дете. Но е факт, че дори и в България децата са затрупани от всевъзможни (понякога дори безсмислени) играчки и книжки.
« Последна редакция: Май 29, 2017, 23:06:44 pm от blue_sky »

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #293 -: Май 30, 2017, 09:21:46 am »
Блу, не дори, а предимно в България децата са затрупани :wink:
Аз все още се изумявам как масово хора, които едва свързват двата края не спират да угаждат на златното яйце и задоволяват всяка прищявка, дори не знам как успяват :?
Според мен е добре да се дават джобни на децата (май не съм в подходящата тема, ама започнах вече :lol:), разбира се в училищна възраст именно, за да се учат на финансова култура. Добрата такава е 50% гаранция за успех в живота. Моите деца също си спестяват парички от джобните и от подаръците за РД от бабите и дядовците, които са също пари. Ето вчера видяха в брошурата на Лидл палатка за плаж. Имат малка такава от бебешка възраст и вече не ги побира, та си харесаха голямата и си разделиха паричките двете от спестяванията си, за да я купят. Към момента съм доволна, че не отглеждам тръшкащи се за всевъзможни буклуци консуматорчета :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #294 -: Май 30, 2017, 10:51:22 am »
И аз не купувам много подаръци.И без това в къщи е като детска градина.Най ме е яд на свекърва ми и девер ми, що боклуци и взимат.Аз за това като ме питат им казвам пари, така ги събирам и като ми трябва нещо голямо за нея ги използвам.Иначе книги купувам, даже сама си иска едни малки енциклопедии сега.А като ми се тръшка, знае че ефекта е обратния.Няма нищо да и взема.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #295 -: Май 30, 2017, 12:31:15 pm »
Подаръците за 1 юни си ги представям като отпразнуване на деня заедно. Да ги заведа на ново място за игра, на театър/цирк/кино/лунапарк (ако има възможност), че даже и на сладкарница - ей така, за по-различно. Може да изглежда старомодно, но така си го представям. Те сега още не са наясно кой ден какъв е. Вече не помнят дядо Коледа какво им е подарил. Свързват рождения ден само с торта. Дори не ме врънкат да купувам играчки. Само малко съжалявам, че на Пепи не му купих от количките, които се бутат с крачета. И досега очите му са в такива на другите деца, а у дома постоянно възсяда малко по-големите камиончета и ги кара така. Това го казвам в полза на тези колички, ако се чуди някоя мама дали да купува. Ние ги пропуснахме заради неудобството да ги мъкна на разходка - нямам свободна ръка  :lol:. Затова и тротинетките отлежават, макар все пак да ги ползваме, но сме далеч от уменията на децата, които всеки ден са с тях. Ще се научат. Надявам се скоро да мога да им се доверявам поне дотолкова, че да не ги държа постоянно за ръка, а да ги пускам да бутат тротинетка по тротоара, а само улицата да пресичаме хванати.

Авалон, покрай теб се размислих за тези акваобувки :). По нашето Черноморие май не са толкова необходими, но си имат предимства. Поне няма да се набодат на някоя мида. Говорейки за море, нашата педиатърка ме посъветва вече да ги мажа с по-нисък слънцезащитен фактор - 30, а не 50, както правех. То това просто съкращава времето, през което е желателно да ги мажа :). Все пак трябва да поемат и витамин Д. Ама сме си белчовци.

Алекс, браво за изпита! Така да изкараш цялата сесия!
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #296 -: Май 30, 2017, 21:15:08 pm »
Момичета, аз много обичам пък да пазарувам за Дани, но знам че не е възпитателно и гледам да се ограничавам. Последно съм се зарибила по тези животни, които приличат на истинските и му купувам по едно от време на време. Има вече към 5-6.


Няма риск да се зарием с играчки, защото каквото влиза на входа, това излиза и на изхода. Последно занесах играчки в детската градина (такива, които са му подарявали и не си играе с тях - основно пластмасови и плюшени). По-Бебешките давам на едно роднинско дете и са много доволни.

А ние утре ще празнуваме 1 юни  :lol: защото не сме на работа. Мъжът ми се връща от командировка сутринта, а аз съм в отпуск до утре. Ще го водим да лудува.
На 1-ви, освен че съм на работа, имам и работен ангажимент вечерта и няма да успея да го заведа никъде. Освен това мразя навалиците, а тогава ще е лудница навсякъде.

Ние бяхме 3-4 дни при майка ми на къщата и беше голяма забава за децата (Дани и племенника). По цял ден с колелата. Вече има ожулени колена и длани, но се сеща за тях само като не кара 😊
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #297 -: Май 30, 2017, 21:54:31 pm »
Смайли, какви са тези животни.

 Беата, взех ги тези обувки, защото с таткото не сме много по пясъците и ще отидем и на каменист плаж веднъж със сигурност, септември  сме планували гръцко море и още за всеки случай около басейните често е доста хлъзгаво, а Нора не върви от т.А до т. Б - тя бяга. Та за това. И не последно, понеже най- близкото ни място за разходка ни е градската градина, а там има едни сухи фонтани и е хлъзгаво та хлъзгаво. От как са ги пуснали вече повече от месец се товарим на колата за разходка, че студено още, а просто нямам никакъв шанс да не се навре вътре. Та за това ми беше важно въпросните обувки да ги взема.
 Не пазарувам много , сега някакъв хит са спиинър играчките. Май не съм чула някой да не е купил. Колежка хукна днес да, взима и тя на сина си, нищо, че няма и 4. Какъв антистрес , просто не ми е ясно...
Изобщо нямам намерение да се замислям дори.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #298 -: Май 30, 2017, 22:02:37 pm »
Ето тези, Авалон. Има ги навсякъде буквално.

http://m.emag.bg/figurki/brand/schleich/c
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #299 -: Май 30, 2017, 23:10:12 pm »
Аха, знам ги,аз много буквално, та се зачудих.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.