Ами, не е като някога. Един подарък за рд и един за нова година. За първи юни не помня дали нещо са ми подарявали. На днешните деца все нещо им се купува, подарява и прочие. Пък, че единият имал рд и другият намазва (подаряват им мои приятелки, няма да тръгна аз да купувам и на този, който няма повод).
Синът ми получава малко джобни, но като цяло е леко стиснат и не ги харчи. Преди няколко седмици в двора на българското училище имаше разпродажба на дрехи и играчки втора ръка. И той си хареса някаква кола на плеймобил, купих му я, но се разбрахме да ми даде парите от джобните си. Някои хора се смеят, че му даваме малко, но в училището нямат бюфет и реално няма къде да ги изхарчи. Но в случая е по-скоро с цел да развие умение да борави с пари, а не да спести за Мерцедес.
Иначе големи подаръци има за рд и Коледа, но книги и образователни игри се купуват по всяко време на годината. Така че, не виждам причина да им се купува нещо (голямо) за 1 юни (ако все още не разбираха, щях да се направя на ударена. Щерката още не знае датите, ама големият хитрец си има календар и е мнооого хитър). Така, де. Знам, че на човек му е мерак с първото дете. Но е факт, че дори и в България децата са затрупани от всевъзможни (понякога дори безсмислени) играчки и книжки.